Centrul integrat pentru coloana vertebrală

Centrul integrat pentru coloana vertebrală

Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem oferă servicii holistice care depășesc abordările tradiționale în îngrijirea coloanei vertebrale.

Ce este un centru pentru coloana vertebrală?

Centrele de coloană vertebrală sunt unități medicale care oferă diagnostic și tratament complet într-o singură locație. Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem din Turcia încorporează expertiza unor specialiști de talie mondială în ortopedie, chirurgie a coloanei vertebrale, neurochirurgie, neurologie, radiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară, anestezie, fizioterapie și algologie, ocupându-se de afecțiuni vertebrale comune și complexe. Toți aceștia au cunoștințe profunde pentru a înțelege bine afecțiunile coloanei vertebrale și problemele pacienților. Ei au experiența necesară pentru a determina diagnosticul și alternativele de tratament adecvate pentru un pacient, precum și tehnologia necesară pentru a executa tratamentul în cel mai bun mod posibil.

Boli ale coloanei vertebrale pe care le tratăm

Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem oferă expertiza sa de top în tratamentul întregii game de afecțiuni ale coloanei vertebrale, de la afecțiuni comune ale coloanei vertebrale până la cele mai complexe cazuri. Acestea includ:

 • Deformări ale coloanei vertebrale la copii și adulți: Scolioză (curbura laterală a coloanei vertebrale), hipercifoză (atunci când partea superioară a spatelui se curbează anormal spre față), hiperlidoză (partea inferioară a spatelui se curbează semnificativ spre interior).
 • Afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale: Acest grup amplu de afecțiuni reprezintă principala cauză a durerilor de spate. Printre acestea se numără hernia de disc cauzată de o accidentare sau de uzura legată de vârstă; stenoza vertebrală (îngustarea canalului vertebral); sciatica (nervul sciatic comprimat sau iritat); discopatia degenerativă (subțierea discurilor vertebrale); spondilolistezisul (o vertebră alunecă din loc); radiculopatia (rădăcini nervoase ciupite) etc.
 • Tumori ale coloanei vertebrale: Pot fi benigne (necanceroase) sau maligne; primare (care își au originea în coloana vertebrală sau în măduva spinării) sau metastatice (atunci când cancerul dintr-un alt loc se răspândește la nivelul coloanei vertebrale).
 • Leziuni și fracturi ale coloanei vertebrale: Ar putea fi cauzate de accidente, traume sportive sau alte afecțiuni care slăbesc vertebrele.
 • Infecții ale coloanei vertebrale: de obicei cauzate de bacterii sau ciuperci.

Diagnosticarea avansată a tulburărilor coloanei vertebrale

La Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem, folosim cele mai noi instrumente de diagnosticare pentru a asigura soluții de tratament adecvate.

Echipa noastră de experți poate utiliza sistemul de imagistică EOS cu expunere redusă la radiații, dispozitivul Siemens Somatom CT cu o doză de radiații ultra-redusă și dispozitivul DIERS formetric 4D pentru scanarea suprafețelor fără radiații, utilizat în urmărirea pacienților cu scolioză și care elimină necesitatea radiografiilor frecvente. Dispozitivele Siemens Magnetom 1.5T Avanto Fit și Siemens Magnetom 3T Skyra MRI sunt utilizate pentru diagnosticarea bolilor coloanei vertebrale.

Tulburările de postură sunt detectate cu ajutorul DIERS 4D Motion Lab pentru analiza tulburărilor de postură și de mers și DIERS Myoline pentru evaluarea forței musculare, reducând utilizarea dispozitivelor imagistice care emit radiații.

Tratamente nechirurgicale ale coloanei vertebrale

Opțiunile nechirurgicale pentru afecțiunile coloanei vertebrale pot include exerciții pentru a crește forța și flexibilitatea mușchilor, orteze sau medicație. La Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem, vă putem oferi:

 • Dispozitive de susținere a coloanei vertebrale: În această unitate, ortezele dinamice care asigură o corecție 3D sunt proiectate, produse și aplicate de către ortetiști experți în domeniile lor, sub supravegherea medicilor care au primit o pregătire specială.
 • Kinetoterapie și reabilitare: Unitatea noastră de kinetoterapie este specializată în fizioterapie pentru scolioză, gestionarea durerii și programe de antrenament individual pentru pacienții noștri. Exercițiile specifice scoliozei, Reformer Combo Pilates, TRX, BOSU și wing yoga, sunt practicate de fizioterapeuți instruiți și certificați în aceste domenii.
 • Verificarea posturii: Curburile coloanei vertebrale, postura și mersul sunt evaluate cu ajutorul dispozitivului DIERS 4D, care realizează topografia de suprafață și analiza posturii fără expunere la radiații. DIERS Myoline măsoară forța a 28 de mușchi diferiți ai posturii și oferă informații despre starea acestora. Postura este corectată cu exerciții planificate în această direcție.
 • Managementul durerii: Pentru pacienții cu dureri de spate, algologii efectuează diverse tratamente pentru a ameliora durerea. Injecțiile la nivelul coloanei vertebrale, electroterapia, aplicațiile calde și reci și metodele de medicină fizică adecvate sunt selectate special pentru pacient.

Faptul că toate aceste unități se află în același centru permite un proces de tratament holistic și rezultate îmbunătățite.

Chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale

Atunci când este necesară o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei vertebrale, preferăm tehnicile minim invazive atunci când este posibil. Inciziile sunt mai mici și provoacă mai puține sângerări și traume la nivelul mușchilor și țesuturilor. Aceasta ajută la reducerea complicațiilor postoperatorii și la accelerarea perioadei de recuperare. Operația minim invazivă la nivelul coloanei vertebrale poate fi aplicată pentru discectomie (operație de hernie de disc), decompresie nervoasă, fuziune vertebrală și, în general, în majoritatea cazurilor care necesită o operație la nivelul coloanei vertebrale.

Acest tip de operație necesită un echipament specific. La Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem, chirurgii noștri folosesc un microscop special dezvoltat pentru operațiile de coloană vertebrală Zeiss Tivato 700. Dispozitivele Karl Storz & Ethicon sunt folosite pentru a permite intervenții chirurgicale minim invazive la nivelul coloanei vertebrale cu video-toracoscopie. Plasarea în siguranță a șuruburilor și a altor instrumente este asigurată de dispozitivul de imagistică Medtronic O-arm și de sistemul de navigație Stealth Station.

Pentru deformări complicate ale coloanei vertebrale, folosim tehnologia de imprimare 3D pentru a produce un model de coloană vertebrală în mărime reală și pentru a planifica tratamentul.

Operația chirurgicală avansată a scoliozei

Standardul de aur pentru tratamentul scoliozei severe este operația de fuziune vertebrală. Aceasta funcționează prin fuzionarea a două sau mai multe vertebre într-un os solid pentru a corecta curbura. O procedură nouă și foarte avansată în acest domeniu este Vertebral Body Tethering (VBT). Este o tehnică minim invazivă realizată în principal la copii și adolescenți. Spre deosebire de fuziunea vertebrală tradițională, VBT corectează curbura fără să afecteze flexibilitatea coloanei vertebrale sau creșterea pacientului. Echipa de la Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem a aplicat cu succes noua metodă începând cu 2014. Acest lucru ne face să fim unul dintre cele mai experimentate centre cu chirurgie VBT din întreaga lume.

De ce Centrul integrat pentru coloana vertebrală Acibadem?

 • O echipă excepțională de experți. Echipa noastră contribuie la știința globală a coloanei vertebrale prin cercetare, metode noi și de pionierat și colaborare cu clinici și asociații internaționale pentru coloană vertebrală.
 • Cunoștințe și experiență în care puteți avea încredere. În fiecare an, centrul nostru efectuează peste 4000 de consultații în ambulatoriu și peste 300 de operații de coloană vertebrală.
 • Abordare multidisciplinară. Experți din toate domeniile medicale conexe își unesc eforturile pentru a concepe un plan de tratament exhaustiv doar pentru dumneavoastră.
 • Tehnologie și echipamente de ultimă generație. Având în vedere siguranța pacienților, investim continuu în cele mai noi instrumente și dispozitive.
 • Metode și tehnici avansate. Echipa noastră este implicată în mod constant în cercetare și inovare pentru a dezvolta noi opțiuni de tratament pentru pacienții noștri.
 • Servicii de primă clasă pentru pacienți. Dacă decideți să călătoriți pentru tratament pentru coloană vertebrală în Turcia, Centrul nostru pentru pacienți internaționali se ocupă de toate nevoile dumneavoastră.

Știri și articole pe aceeași temă

3 metode revoluționare care au făcut imposibilul posibil în tratarea scoliozei
3 metode revoluționare care au făcut imposibilul posibil în tratarea scoliozei

Evoluțiile în domeniul chirurgiei, care erau cândva doar niște visuri, au devenit realitate acum în tratamentul scoliozei, o afecțiune care apare la 3 din 100 de copii și prezintă un risc mortal atunci când este lăsată netratată deoarece poate duce la complicații respiratorii sau cardiace. Centrul ACIBADEM de Tratament Spinal Complet condus de Profesorul Ahmet […] Mai multe detalii
Mituri demontate despre scolioză și sfaturi pentru părinți de la Prof. Dr. Ahmet Alanay
Mituri demontate despre scolioză și sfaturi pentru părinți de la Prof. Dr. Ahmet Alanay

În luna iunie, la ACIBADEM vorbim mult despre scolioză – este luna mondială a conștientizării acestei afecțiuni și o marcăm an de an oferind informații utile și organizând evenimente la care participă Profesorul Alanay, un nume sinonim cu “speranță” pentru părinții copiilor afectați de scolioză care îl caută, din lumea întreagă, pentru consultații la Istanbul. Așadar, […] Mai multe detalii

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare