CENTRUL DE TRANSPLANT DE ORGANE

CENTRUL DE TRANSPLANT DE ORGANE

Au trecut mai bine de o sută de ani de la primele experimente în transplantul de organe. În studiile de început, experimentele de transplant au fost efectuate doar pe animale. Prima procedură de transplant de organe la om a fost efectuată în urmă cu aproximativ cincizeci de ani. Datorită marilor realizări în medicină și asistență medicală, transplantul de organe a ajuns în sfârșit la un nivel la care salvează viața umană.

În calitate de centru de referință pentru multe tratamente complexe, ACIBADEM Healthcare Group a avut parte de multe premiere în Turcia, inclusiv premiere în transplantul de organe și țesuturi. Printre premierele ACIBADEM se numără: primul transplant de rinichi efectuat la bebelușul cu cea mai mică greutate, prima nefrectomie cu donator viu a unui donator în vârstă de 84 de ani, prima nefrrectomie cu donator cu un singur port, prima nefrectomie cu donator efectuată prin vagin cu metoda NOTES, primul transplant de rinichi de la un donator de 85 de ani cu moarte cerebrală și primul transplant al unei bucăți de ficat de la donatorul mamă la copilul ei de 8 ani sunt doar câteva exemple de astfel de realizări.

Progrese promițătoare au loc în transplantul de organe în fiecare zi. Destinatarii și donatorii, precum și oamenii de știință și medicii, fac eforturi continue pentru o viață mai sănătoasă și mai lungă.

Disfuncționalitatea unui organ / țesut poate duce la o deteriorare lentă sau uneori rapidă a întregului corp. Deși există numeroase opțiuni de tratament pentru pacienții cu insuficiență de organ, transplantul este acceptat ca fiind cea mai bună alternativă în ceea ce privește beneficiile terapeutice, calitatea vieții și eficiența costurilor.

Transplantul de organe/țesut este transferul unui organ/țesut dintr-un corp sau dintr-o zonă de donare în corpul pacientului. Motivul transplantului de organ/țesut este înlocuirea unui organ/țesut deteriorat sau absent. Insuficiența renală, insuficiența hepatică, bolile pulmonare sau cardiace, diabetul de tip I și unele tipuri de cancer, cum ar fi leucemia, sunt afecțiuni care ar putea fi tratate prin transplant de organ/țesut. Transplantul de organ/țesut poate avea loc fie în interiorul aceleiași persoane, ceea ce se numește autogrefă, fie de la un alt corp, ceea ce se numește alogrefă.

Există două tipuri de transplant de organe/țesuturi în ceea ce privește tipurile de donatori: de la donatori vii și de la donatori decedați (pacienții din unitățile de terapie intensivă în moarte cerebrală). Dat fiind că oamenii se nasc cu doi rinichi, iar un rinichi este suficient pentru a ne continua viața, iar ficatul este un organ regenerativ, rinichii și ficatul pot fi transplantați de la un donator viu.

×
Căutare