Transplant de păr

Transplant de păr

Ce este transplantul de păr?

Transplantul de păr este acțiunea de a transplanta foliculii de păr luați din zona posterioară a capului unde părul este dens în părțile capului unde părul este rar prin intermediul unei operații adecvate.

Metode de transplant de păr

EUF (Extracția unității foliculare) este o metodă care a fost dezvoltată după ce metoda TUF (transplantul unității foliculare) și-a pierdut valabilitatea. Cu metoda EUF de extracție a părului, foliculii de păr sunt prelevați din zona donatoare, dintre urechi, cu ajutorul unui micro-motor special dezvoltat sau cu un ac de extracție de 0,5 – 0,9 mm.

Această metodă s-a dezvoltat rapid; așa că, deși este mai nouă decât TUF, a devenit mai populară în scurt timp. Cel mai important factor de preferință pentru metoda EUF standard este faptul că instrumentele chirurgicale sunt foarte dezvoltate, permițând aplicarea unor metode rapide și non-invazive pentru extragerea foliculilor de păr.

Astăzi, micro-motoarele folosite manual sau electronic au luat locul acelor manuale. Aceste dispozitive permit extragerea fără probleme a foliculilor de păr. Timpul de operație este redus de la 2 zile la doar 3-4 ore și procesul este foarte comfortabil pentru pacienți. EUF (extracția unității foliculare) este o metodă de transplant de păr care este utilizată la scară largă datorită avantajelor sale. EUF (extracția unității foliculare) este prima metodă care vine în minte în domeniul transplantului de păr.

Motivul este incontestabil: transplantul de păr EUF este o operație nedureroasă în urma căreia pacientul se poate întoarce la viața normală într-un timp scurt, iar această metodă nu presupune tăieturi sau cusături. Nu se poate observa nicio cicatrice vizibilă și permanentă în zona donatoare de unde sunt extrași foliculii de păr. De asemenea, prin această metodă este posibilă transplantarea firelor de păr de pe corp.

Transplant de păr cu PRP

Ce înseamnă PRP (plasmă bogată în trombocite)?

PRP este utilizată pentru vindecarea rapidă a cicatricilor și pentru susținerea creșterii rapide a părului. Tratamentul PRP ajută foliculii de păr slabi, care se pot pierde, să se revitalizeze. La pacienții cărora li se aplică un tratament PRP, s-a observat că pierderea părului este relativ mai mică în zona de operație, iar părul crește mai puternic. În operația de transplant de păr, cicatricile pacienților care au beneficiat de PRP în prealabil se vindecă mai repede. După operație, petele roșii și zonele cu coji dispar repede, iar capacitatea de creștere a părului este mai mare în zona în care este transplantat părul.

PRP are o mulțime de trombocite obținute din sângele pacientului. Sângele este extras de la pacient înainte de procedură pentru obținerea PRP. Atunci când este utilizat sângele pacientului, nu este necesară măsurarea răspunsului imun. De asemenea, PRP nu provoacă nicio reacție alergică.

Cum se obține lichidul PRP?

  1. Ca în toate laboratoarele de sânge, se extrag 10 cc de sânge de la pacient pentru a fi tratate cu PRP.
  2. Sângele extras este transferat într-un dispozitiv special cu ajutorul unei eprubete sterile în scopul obținerii unei părți bogate în trombocite.
  3. Celulele sanguine sunt centrifugate, iar celulele bogate în trombocite sunt densificate.

Rata de trombocite în PRP poate fi crescută de 4-8 ori cu această procedură. Studiile au arătat că factorul de creștere al foliculilor părului depinde de trombocite.

Cum se aplică lichidul PRP?

În primul rând, se aplică anestezia. Apoi, lichidul PRP este injectat în rădăcinile părului. Procesul de injectare este nedureros și durează puțin (2-3 minute). Pacienții se pot întoarce apoi la viața lor zilnică normală și nu vor apărea umflături sau vânătăi după această procedură.

Cine poate beneficia de lichidul PRP?

Persoanele care suferă de cădere de păr sezonieră sau genetică sau persoane cu părul subțire și slab pot fi tratate cu PRP.

PRP în transplantul de păr

PRP are trei roluri în transplantul de păr:

  1. Revitalizarea foliculilor de păr după procedura de transplant de păr (EUF cu suport PRP)
  2. Permite creșterea rapidă a părului după transplantul de păr
  3. Permite creșterea și stimularea foliculilor de păr transplantați.

Este necesar un anumit timp înainte de transferul din zona din care foliculii de păr sunt luați în zona destinatară. Acest proces este important pentru ca foliculii de păr să trăiască.

Foliculii de păr extrași sunt depozitați în camere de absorbție special pregătite în acest scop.

Într-o nouă metodă, PRP este adăugat în recipient sau foliculii sunt înmulțiți direct cu o soluție PRP, care își face efectul pozitiv foarte rapid. Injectarea de lichid PRP contribuie la viața foliculului de păr și ajută la vindecarea rapidă a cicatricilor și ajută la creșterea foliculilor de păr prin stimularea acestora.

Există efecte secundare ale PRP?

Lichidul PRP conține sângele pacientului. Nu există nicio reacție alergică sau risc de infecție. În principal este similar cu a-ți dona propriul sânge. Efectul tratamentului cu PRP poate fi diferit pentru fiecare pacient. Tratamentul cu PRP are un efect suplimentar. Rezultatele tratamentului vor fi observate în timp, după tratament. Acest tratament nu susține decât vindecarea fizică.

×
Căutare