Endometriosis

Endometriosis

Suntem aici să învingem endometrioza

Endometrioza este una dintre cele mai frecvente boli ginecologice pentru femeile din întreaga lume. Numărul femeilor care suferă de endometrioză crește de la an la an. Se estimează că 200 de milioane de femei suferă de endometrioză. Nu este o boală fatală. Cu toate acestea, poate provoca oboseală, dureri puternice în timpul ciclului menstrual și al actului sexual, dureri în timpul urinării și infertilitate. Centrul de excelență în endometrioză Acıbadem are misiunea de a oferi cel mai bun tratament și are o expertiză recunoscută la nivel internațional în acest domeniu. Indiferent de complexitatea cazului, Acıbadem pune la dispoziție o echipă cu experiență îndelungată și tehnologii chirurgicale și de diagnosticare avansate necesare pentru a învinge endometrioza. Pacientele care suferă de endometrioză călătoresc în întreaga lume, dar ajung să caute tratament la Acıbadem.

Ce este endometrioza?

Endometrioza sau „chistul de ciocolată” este o afecțiune dureroasă în care țesutul similar cu pereții interiori ai uterului sau „endometrul” crește în afara uterului. Endometrioza afectează ovarele, trompele uterine și marginile pelvine. Pe măsură ce se îngroașă și sângerează, afecțiunea provoacă mai multe simptome, scăzând calitatea vieții pacientei. Una din 10 femei care au ciclu menstrual suferă de endometrioză.

Simptomele endometriozei

Simptomele endometriozei variază:

  • Oboseală cronică
  • Dureri grave în timpul ciclului menstrual și al actului sexual
  • Dureri în timpul urinării
  • Tulburări în timpul defecării
  • Infertilitate
  • Sângerări severe
  • Diaree
  • Constipație
  • Greață în timpul menstruației

Endometrioza duce la un dezechilibru de sănătate în viața femeilor, deoarece aceste simptome severe sau cronice le afectează activitățile zilnice, relațiile sexuale și viața în general. Cu toate acestea, este posibil ca aceste simptome să nu apară deloc, făcând imposibil diagnosticul de endometrioză. Ca urmare, este necesară o ecografie sau un alt instrument de diagnosticare pentru a identifica boala.

Diagnosticarea endometriozei

Simptomele endometriozei sunt similare cu alte probleme ginecologice. Diagnosticul precis al endometriozei necesită cunoștințe specializate și experiență, cum ar fi examinarea fizică și imagistica. Atunci când endometrioza nu poate fi diagnosticată și, prin urmare, rămâne netratată sau tratată necorespunzător, aceasta poate duce la alte tulburări pelviene și chiar la infertilitate. Diagnosticarea timpurie de către un ginecolog și obstetrician cu experiență, specializat pe endometrioză și chirurgia chisturilor endometriale, economisește timp și energie pentru pacientă, sporind încrederea acesteia în tratament.

Tratamentul chirurgical al endometriozei

Tratamentul chirurgical pentru endometrioză poate fi planificat atunci când simptomele sunt severe și/sau tratamentul medical se dovedește inadecvat. Intervenția chirurgicală este metoda de tratament preferată atunci când există o deteriorare anatomică la nivelul organelor pelvine sau obstrucția tractului intestinal și urinar. În general, metoda tradițională în care se păstrează uterul și țesutul ovarian (îndepărtarea chirurgicală doar a țesutului endometrial) este de preferat. Intervenția chirurgicală se realizează prin chirurgie laparoscopică și chirurgie robotică.

Cel mai important aspect în chirurgia endometriozei este reprezentat de cunoștințele vaste și experiența profundă a chirurgului pentru un rezultat de succes. Efectuarea acestei operații de către un medic neexperimentat ar putea duce la mai multe complicații în timpul operației (sângerare, leziuni vasculare, ale tractului urinar, leziuni intestinale și fistule) și la recidiva bolii în perioada postoperatorie imediată. Acest lucru se poate datora, de asemenea, unei intervenții chirurgicale incomplete. Cu o operație reușită, se poate obține o sarcină spontană, o viață fără durere și o rată scăzută de recidivă.

De ce Centrul de Endometrioză Acıbadem?

Acıbadem are un centru de endometrioză care face pionierat nu doar în Turcia, ci în întreaga lume. Centrul de endometrioză Acıbadem este numit „Centrul multidisciplinar de excelență pentru endometrioză” de către SRC Accreditation. Acıbadem este primul din Turcia, al doilea din Europa și al șaselea centru multidisciplinar de excelență pentru endometrioză din lume. Această organizație nonprofit pentru siguranța pacienților are sediul în SUA și oferă acreditări pentru unitățile chirurgicale și profesioniștii din domeniul medical. SRC se așteaptă la 100 de operații de endometrioză de succes anual din partea spitalului. În plus, există diferite cerințe esențiale pentru a aplica pentru această acreditare. Acıbadem este onorat să fie al doilea spital acreditat de SRC în acest domeniu în Europa. În plus, directorul centrului, Taner Usta, profesor de Ginecologie și Obstetrică, este acceptat ca maestru chirurg de către SRC. Taner Usta, directorul Centrului de Excelență în Endometrioză al Spitalului Acıbadem Altunizade, este un expert în endometrioză, dureri pelvine și chirurgie robotică, cu un important palmares de pregătire în Franța, Germania și Turcia. Cu „specializarea sa în neuropelveologie”, Taner Usta utilizează un concept medical emergent pentru a trata durerea pelvină cronică la Acıbadem.

Centrul de Endometrioză Acıbadem face posibil ca femeile să primească tratamentul optim. Experiența vastă a medicilor noștri și abilitățile extrem de specializate sunt factori extrem de importanți în reușita tratamentului de endometrioză.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare