ORL (Otorinolaringologie)

ORL (Otorinolaringologie)

Aceste ramuri de specialitate necesită pregătire specializată. Pe lângă pregătirea standard ORL, specialiștii noștri ORL și în audiologie cu experiență din cadrul spitalelor ACIBADEM au parcurs stagii de instruire continuă. Spitalele noastre sunt echipate complet cu tehnologie de ultimă oră și toate procedurile ORL disponibile în prezent în întreaga lume sunt efectuate cu succes.

Când ajungeți la clinicile ORL ACIBADEM, veți fi examinați într-un cabinet extrem de modern, complet echipat (endoscop fix și flexibil; stroboscop; sistem de înregistrare digitală) de către medici foarte bine pregătiți care se vor asigura că veți primi un tratament adecvat. Specialiștii ORL de la ACIBADEM colaborează îndeaproape cu alți specialiști pentru a oferi îngrijiri complete pacienților.

Următoarele afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului sunt tratate la clinica noastră.

Otologie / Neurotologie

Unitatea de Otologie / Neurologie desfășoară următoarele proceduri: tratamentul tinitusului, tratamentul amețelilor, intervenția chirurgicală pentru afecțiunile timpanului și ale urechii medii, operarea otosclerozei, diagnosticul și tratamentul pierderii auzului; implantarea chirurgicală a implanturilor cohleare cunoscute și sub denumirea de urechi bionice; reabilitarea cu aparate auditive și administrarea dispozitivelor auditive implantate chirurgical. De asemenea, operația de atrezie aurală congenitală, aplicație BAHA; poate fi efectuată reparația microtiei.

Intervenția chirurgicală pentru cancerul ORL

Se efectuează intervenții chirurgicale ORL, folosind cele mai moderne metode disponibile, pentru a trata următoarele afecțiuni: ureche, nas, gât, cavitatea bucală, fosele nazale, laringe, glanda salivară și diagnosticul și tratamentul tuturor tumorilor benigne și maligne ale tiroidei și gâtului. Pe lângă tratamentul chirurgical, în clinicile noastre se realizează reparații de pierdere de țesut după operație și tratamente oncologice.

Rinologie

Secția noastră de rinologie administrează cu succes proceduri medicale și chirurgicale pentru diagnosticul și tratamentul congestiei nazale, pentru tratamente alergice și pentru tratamentul medical și chirurgical al afecțiunilor sinusului. Problemele congenitale ale nasului, cum ar fi atrezia coanală, pot fi gestionate cu succes.

Tehnicile endoscopice sunt administrate pe scară largă în operațiile de sinus în zilele noastre. Clinica noastră folosește cel mai dezvoltat și mai recent „Sistem de navigație chirurgicală” care reduce riscul de complicații în urma operației. În acest fel, efectele secundare potențiale sunt reduse la niveluri extrem de scăzute. Această tehnologie este deosebit de utilă la pacienții care au suferit intervenții chirurgicale anterioare ce au ca rezultat o anatomie modificată sau la pacienții cu tumori.

Chirurgie plastică facială

Chirurgia plastică facială este un domeniu care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Pe lângă rinoplastie, oferim cu succes numeroase proceduri, printre care: corectarea urechilor proeminente; tratamentul ridurilor faciale (BOTOX, fillere); lifting facial (chirurgical sau prin metoda de ridicare a cusăturii), lifting al gâtului, corectarea pleoapelor căzute și blefaroplastie (îndepărtarea pungilor de sub ochi). De asemenea, clinica efectuează cu succes chirurgia ortognatică.

Boli pediatrice ale urechii, nasului și gâtului Clinica noastră este unul dintre puținele centre care oferă un astfel de tratament complet. Medicii noștri specialiști efectuează proceduri implementate în secția de pediatrie ORL care nu se limitează la operațiile de amigdale sau polipi, dar includ și: tratamentul anomaliilor congenitale (copii născuți fără urechi sau nas, palatoschizis), tulburări de respirație legate de anomaliile congenitale ale gâtului și chisturi și mase congenitale.

Tulburări de voce și disfagie (greutate la deglutiție)

Unitatea de tulburări de voce și de înghițire oferă examinările necesare, reabilitarea, tratamentul și intervențiile chirurgicale pentru tulburări care includ disfonie (pierderea vocii), tulburări de voce, dificultăți în înghițire și sialoree (salivare excesivă).

Laserul Lumenis CO2 folosește tehnologie de ultimă oră și este disponibil în prezent în câteva instituții medicale din întreaga lume. Specialiștii noștri experimentați folosesc dispozitivul pentru a trata afecțiuni printre care se numără tulburări ale corzilor vocale (polipi, leziuni), stenoză traheală (tumori) și cancere ale gâtului. Tumorile gurii și nasului și leziunile pielii pot fi tratate cu laser cu sângerare minimă. De asemenea, se știe că laserul este o metodă extrem de benefică în tratamentul papilomului, o infecție virală a căilor respiratorii. Laserul este, de asemenea, utilizat cu succes pentru a trata leziunile pielii în chirurgia plastică cu laser CO2.

Tulburări de sforăit și somn

Pacienții care suferă de sforăit și apnee de somn sunt examinați la clinica noastră. Tulburările de somn sunt identificate în laboratorul de somn, după care se sugerează metode adecvate de tratament (chirurgical sau CPAP – o mască care administrează presiunea aerului pentru a menține căile respiratorii deschise).

Audiologie și impedimente de vorbire

Departamentul de audiologie și impedimente de vorbire administrează următoarele proceduri: teste auditive, teste de echilibru, reabilitare tinitus; tratamentul tulburărilor de echilibru; terapie de vorbire și disfagie; selectarea și implementarea aparatelor auditive; implanturi cohleare la pacienții care suferă fie de pierdere auditivă congenitală, sau de pierderi auditive avansate după naștere. Toate testele anterioare oricărei proceduri și reabilitarea ulterioară procedurii sunt furnizate de audiologii noștri specialiști. Departamentul nostru de Audiologie folosește tehnologia de ultimă oră, iar testele audiologice sunt efectuate în camere standard silențioase. Clinica oferă electronistagmografie video, teste calorice și teste poziționale. De asemenea, pacienții pot selecta aparate auditive care sunt apoi implantate. Clinica este dotată cu toată tehnologia necesară pentru tratarea tinitusului.

Un implant cohlear (implant bionic al urechii) este un dispozitiv computerizat care poate restabili auzul folosit de persoanele cu pierderi senzorineurale de auz severe până la profunde (surditate nervoasă). Este singura tehnologie medicală capabilă să refacă unul dintre cele cinci simțuri ale corpului – simțul auzului. Persoanele pentru care aparatele auditive reprezintă un ajutor prea mic sunt luate în considerare pentru implant cohlear. La nivel mondial, există mai mult de 400 000 de copii și adulți care beneficiază de implanturi cohleare. Spre deosebire de aparatul auditiv care amplifică sunetul de intrare, implantul cohlear transformă undele sonore în semnale electrice. Aparatele auditive necesită celule de păr care funcționează în urechea internă, în timp ce implanturile cohleare ocolesc celulele deteriorate ale părului și transformă sunetele de vorbire și din mediu în semnale electrice și trimit aceste semnale nervului auditiv.

Un implant cohlear are două componente principale:

  • O componentă internă care constă într-un dispozitiv electronic mic care este implantat chirurgical sub pielea din spatele urechii, conectat la electrozi care sunt inserați în interiorul cohleei.
  • O componentă externă, purtată în spatele urechii, care constă într-un procesor de vorbire, microfon și compartiment pentru baterii.

Microfonul captează sunetul, permițând procesorului de vorbire să-l transpună în semnale electrice distincte. Aceste semnale sau „coduri” sunt transmise printr-un cablu subțire până la cască și sunt transmise prin piele prin intermediul undelor radio către electrozii implantați în cohlee. Semnalele electrozilor stimulează fibrele nervoase auditive să trimită informații către creier, unde sunt interpretate ca reprezentând un sunet cu sens.

Operația de implant cohlear

Operația de implant cohlear este de obicei efectuată ca procedură ambulatorie sub anestezie generală. Se face o incizie în spatele urechii pentru a deschide osul mastoid care duce către urechea medie. Odată ce spațiul urechii medii este expus, se face o deschidere în cohlee și se introduc electrozii de implant. Dispozitivul electronic de la baza rețelei de electrozi este așezat apoi sub pielea din spatele urechii.

Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată la persoane mai mari de 12 luni care nu beneficiază de aparate auditive.

Echipa de implant cohlear

Echipa noastră de implant cohlear este formată dintr-un chirurg de neurotologie și doi doctori în audiologie, cu experiență vastă în toate patologiile urechii. Evaluarea preoperatorie, măsurările intraoperatorii și reabilitarea postoperatorie a fiecărui pacient se efectuează cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră. Operația se realizează în maximă siguranță folosind cele mai actuale echipamente medicale.


TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare