Intervenții De Piept (Chirurgie Toracică)

Intervenții De Piept (Chirurgie Toracică)

Divizia de chirurgie toracică a ACIBADEM Healthcare Group oferă îngrijiri complete pentru pacienții adulți și pediatrici din întreaga lume folosind cele mai noi tehnici de diagnostic și metode de tratament.

Divizia de Chirurgie Toracică are rolul de a oferi o gamă largă de servicii chirurgicale pentru diagnosticarea și tratamentul problemelor complexe toracice, incluzând plămânii și esofagul. Specialiștii în chirurgie toracică de la ACIBADEM adoptă o abordare multidisciplinară, colaborând cu specialiști în oncologie și radiologie.

Unele dintre procedurile/intervențiile chirurgicale cel mai frecvent efectuate la spitalele noastre sunt:

1. PLĂMÂNI: Operații care implică rezecția, reconstrucția, repararea și biopsia plămânului. 2. PERETELE TORACIC: Operații care implică peretele toracic, inclusiv rezecția și reconstrucția pentru neoplasme, toracoplastie și repararea pectus excavatum și pectus carinatum și a altor deformări ale peretelui toracic, precum și gestionarea instabilității traumatice a peretelui toracic.
3. CĂILE RESPIRATORII: Operații care implică rezecția, reconstrucția și repararea traheei și bronhiilor pentru neoplasme, stricturi și traume. Operații necesare pentru controlul căilor respiratorii, inclusiv traheostomie, intubație traheală și proceduri endoluminale.
4. DIAFRAGMA: Operații care implică rezecția, reconstrucția și repararea diafragmei.
5. MEDIASTIN: Operații care implică mediastinul, incluzând biopsia și rezecția neoplasmelor, drenarea infecțiilor, limfadenectomia mediastinală, mediastinotomia și mediastinoscopia.
6. PERICARDUL: Operații ale pericardului care implică rezecție, reconstrucție și drenaj.
7. ENDOSCOPIE: Proceduri endoscopice care utilizează atât dispozitivele flexibile și cele fixe, cât și analiza prin mijloace tehnice a arborelui traheobronhial și a esofagului.
8. GANGLIONI LIMFATICI: Operații pentru biopsia ganglionilor cervicali, mediastinali și axilari.
9. HIPERHIDROZĂ: Operații asupra nervilor simpatici toracici.
10. APERTURĂ TORACICĂ: Operații de corectare a anomaliilor generate de apertura toracică
11. PLEURA: Operații pentru gestionarea mezoteliomului pleural, probleme ale spațiului pleural, inclusiv toracocenteză, toracostomie tubulară, șunturi pentru revărsarea pleurală, administrarea pneumotoraxului, pleurectomiei, decorticării și drenării și rezecției empiemului.
12.EMFIZEM: Operații pentru corecțiile funcționale și complicații ale emfizemului.
13. TRAUMATISME: Operații pentru leziuni traumatice la nivelul toracelui sau la organele din piept și pentru sechele lor.

Abordări chirurgicale ale secției de chirurgie toracică ACIBADEM

Chirurgie minim invazivă (VATS) pentru cancerul pulmonar în stadiu incipient

Tratamentul cancerului pulmonar poate fi curativ pentru stadiul incipient al bolii. Cel mai adecvat tratament pentru cancerul pulmonar este obținut printr-o investigare extinsă a pacientului de către un consiliu format din medici cu experiență precum un medic oncolog, radiolog oncolog, medic specialist în afecțiuni ale toracelui, specialist în chirurgie toracică, radiolog, patolog și un specialist în medicină nucleară. Atunci când investigațiile arată că operația va vindeca boala, operația este efectuată de chirurgii cu experiență în cancerul pulmonar. În divizia de chirurgie toracică a ACIBADEM Heathcare Group, se efectuează investigații chirurgicale toracice video-asistate (VATS) minim invazive pentru cancerul pulmonar în stadiu incipient.

Abordarea VATS în chirurgia toracică

VATS este o abordare chirurgicală minim invazivă pentru tratarea tumorilor pulmonare în stadiu incipient prin utilizarea microinstrumentelor și a trei incizii mici cu lungimea de 2 sau 3 cm. O cameră video minusculă este introdusă prin una dintre incizii pentru a permite chirurgului să vadă cavitatea toracică. Extragerea nodulilor pulmonari și a lobilor se face folosind o pungă, fără deschiderea pieptului.

Avantajele acestei proceduri minim invazive sunt:

  • Perioade mai scurte de spitalizare
  • Mai puțină durere după operaţie
  • Mai puține cicatrici
  • Timp de recuperare mai rapid

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare