Intervenții De Piept (Chirurgie Toracică)

Intervenții De Piept (Chirurgie Toracică)

Chirurgia pieptului (toracică) la Acibadem Turcia

Chirurgia toracică tratează tulburări patologice la nivelul pieptului, inclusiv cancerul pulmonar. Cele mai noi tehnici minim-invazive sunt disponibile la Acibadem Turcia.

Ce este chirurgia toracică?

Chirurgia toracică, cunoscută și sub numele de chirurgie pieptului, se referă la organele situate în piept. Poate fi necesară la orice vârstă din mai multe motive, de la anomalii congenitale la sugari până la leziuni traumatice sau boli toracice la adulți. O operație toracică poate implica traheea, plămânii, mediastinul, diafragma, esofagul sau peretele toracic. Cea mai frecventă utilizare a chirurgiei toracice este cancerul, inclusiv cancerul pulmonar și cancerul esofagian. Dar multe alte afecțiuni pot necesita intervenții chirurgicale toracice, inclusiv traumatisme, reflux gastroesofagian, sindrom de apertură toracică (SAT) sau hiperhidroză (transpirație excesivă). Procedurile de chirurgie toracică pot fi efectuate prin intervenții chirurgicale deschise sau tehnici minim invazive.

Proceduri de toracotomie

Toracotomia este o intervenție chirurgicală complicată care implică deschiderea pieptului. În acest fel se pot accesa organele din torace prin coaste sau stern. Un chirurg toracic poate decide să utilizeze toracotomia deschisă atunci când lucrează pe o suprafață mare a pieptului sau a plămânului. Este adesea folosită cu proceduri precum rezecția marginală (îndepărtarea unei bucăți mici de țesut pulmonar), lobectomia (înlăturarea unuia dintre lobii pulmonari), pneumonectomia (înlăturarea întregului plămân). Esofagectomia sau îndepărtarea unei mari părți a esofagului este o altă procedură toracică frecventă. Tumorile timusului, numite timoame, pot necesita îndepărtarea timusului (timectomie). În unele cazuri, o timectomie poate fi utilizată ca parte a tratamentului pentru miastenia gravis.

La Secția de Chirurgie Toracică Acibadem, intervențiile chirurgicale complexe pe torace sunt efectuate în manieră multidisciplinară. Chirurgii toracici cu experiență colaborează cu specialiști în radiologie, oncologie, gastroenterologie pentru a asigura un tratament exhaustiv și rezultate pozitive pentru fiecare pacient.

Chirurgie toracică minim invazivă

Progresele medicale recente ajută chirurgia toracică să fie mai puțin invazivă și mai confortabilă pentru pacienți. Cele mai recente metode minim-invazive folosesc asistență video și oferă acces prin incizii mai mici. Spre deosebire de operația pe piept deschis, tehnicile minim invazive nu necesită tăierea coastelor sau a sternului. Există două opțiuni disponibile pentru chirurgia toracică minim invazivă:

 • Chirurgie toracică asistată video (VATS). VATS este o abordare chirurgicală minim invazivă care utilizează microinstrumente și incizii mici de 2 până la 3 cm lungime. O cameră video mică este introdusă printr-una dintre incizii pentru a permite chirurgului să vadă cavitatea toracică pe monitoare de înaltă rezoluție.
 • Chirurgie toracică robotică. Această procedură chirurgicală este similară cu VATS, dar implică un sistem robotizat controlat de chirurg cu ajutorul unei console. Operatia toracică asistata de robot se realizeaza prin mici incizii folosind instrumente robotizate care permit mișcări foarte variate.

Principalele avantaje ale operațiilor toracice minim invazive sunt leziuni tisulare minime, mai puține complicații, spitalizare mai scurtă, scăderea durerii în piept după intervenția chirurgicală, cicatrici mai mici, recuperare mai rapidă după operație și o mai mare satisfacție a pacientului.

Care sunt cazurile adecvate pentru chirurgia toracică minim invazivă?

Aproape toate operațiile toracice tradiționale pot fi efectuate folosind tehnici minim invazive. La Secția de Chirurgie Toracică Acibadem, aceasta este prima opțiune luată în considerare pentru fiecare pacient care are nevoie de operație toracică. Cu toate acestea, chirurgia minim invazivă nu este cea mai bună soluție pentru toată lumea. Unii pacienți ar putea necesita totuși o intervenție chirurgicală deschisă, în funcție de patologie și de localizarea acesteia. Tratamentul cel mai potrivit pentru fiecare pacient este determinat în urma unei evaluări detaliate de către un consiliu multidisciplinar, cu medici cu experiență în oncologie, radioterapie oncologică, pneumologie, chirurgie toracică, radiologie, patologie și medicină nucleară.

Cât timp voi sta în spital?

Durata recuperării după operația toracică depinde de fiecare caz în parte, procedura chirurgicală aplicată și competențele chirurgului care efectuează operația. În general, timpul de recuperare este mai scurt după procedurile minim invazive, comparativ cu operația deschisă. La Secția de Chirurgie Toracică Acibadem, durata medie de spitalizare variază între 1 și 4 zile. De obicei, operația de cancer pulmonar necesită 1 noapte de spitalizare în Secția de Terapie Intensivă. În alte intervenții chirurgicale, acest lucru nu este întotdeauna necesar.

Ce se întâmplă după procedură?

Operația afectează diferit pacienții. Prin urmare, perioada de recuperare postoperatorie poate varia în funcție de istoricul de sănătate al pacientului, starea generală de sănătate și experiența chirurgului. De obicei, pacienții pot reveni la viața normală la 1-5 zile după externare cu proceduri minim-invazive, în timp ce intervenția chirurgicală deschisă necesită câteva săptămâni pentru recuperare. La externare, echipa noastră medicală oferă instrucțiuni specifice fiecărui pacient cu privire la îngrijirea rănilor, activitățile fizice, dieta și examinările ulterioare.

Tipuri de operații toracice efectuate la Acibadem

Secția de Chirurgie Toracică Acibadem oferă întreaga gamă de servicii pentru diagnosticarea și tratamentul bolilor toracice complexe, inclusiv metode chirurgicale avansate implementate doar în câteva centre medicale avansate din întreaga lume. Afecțiunile pe care le tratăm includ, dar nu se limitează la:

 • Cancer pulmonar: Acibadem este cunoscut pentru realizările sale remarcabile în chirurgia cancerului pulmonar. Echipa noastră a fost prima din Turcia care a implementat toracoscopia video-asistată cu un singur port pentru cancerul pulmonar în stadiu incipient.
 • Cancer esofagian. Poate fi necesară esofagectomia sau îndepărtarea chirurgicală a unei părți a esofagului. În unele cazuri, intervenția chirurgicală poate fi efectuată prin tehnici minim invazive.
 • Chisturi și tumori mediastinale. Rezecția chirurgicală este posibilă prin metode minim invazive.
 • Emfizem. Operația de emfizem poate ajuta unii pacienți să respire mai bine și să trăiască mai mult atunci când medicamentele nu sunt suficiente.
 • Boli pleurale. Operații pentru managementul mezoteliomului pleural, probleme ale spațiului pleural, inclusiv toracocenteză, toracostomie tubulară, șunt pentru efuziune pleurală, gestionarea pneumotoraxului, pleurectomiei, decorticării și drenajului și rezecția empiemului.
 • Deformări ale peretelui toracic. Operații care implică repararea pectus excavatum, pectus carinatum și alte deformări ale peretelui toracic sau instabilitate traumatică a peretelui toracic.
 • Tulburări toracice congenitale la copii. De obicei, folosim tehnici închise, minim invazive, cu incizii mici pentru pacienții pediatrici.
 • Sindrom de apertură toracică. Este utilizată intervenția chirurgicală în cazul SAT pentru ameliorarea compresiei și a simptomelor.
 • Hiperhidroza. Simpatectomia toracică este o intervenție chirurgicală asupra nervilor care poate ajuta împotriva transpirației excesive.

De ce să alegeți Acibadem pentru chirurgia toracică?

În chirurgia toracică, echipamentul avansat și expertiza vastă sunt o necesitate pentru rezultate de succes. Acibadem angajează chirurgi toracici de talie mondială cu o vastă experiență internațională, asigurând inclusiv președinția celei mai mari asociații de chirurgie toracică din lume, Consiliul European de Chirurgie Cardiotoracică (EBCTS). Echipa noastră a fost printre primele la nivel global și prima din Turcia care a implementat metoda VATS cu un singur port care este cea mai puțin invazivă intervenție chirurgicală de cancer pulmonar până în prezent. Echipamentele de ultimă generație și abordarea multidisciplinară contribuie la îmbunătățirea vieții pacienților noștri în cel mai bun mod posibil.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare