Tratamentul Cancerului (Oncologie)

Tratamentul Cancerului (Oncologie)

FACEM ECHIPĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI!

Știm că lupta împotriva cancerului ar putea fi cel mai dificil lucru pe care l-ai făcut vreodată. Este o muncă continuă care te poate epuiza atât psihic, cât și fizic.

În această călătorie grea, rezultatele de succes necesită dăruire și un grad mare de precizie. La Acıbadem Healthcare Group oferim toate tratamentele necesare prin intermediul abordării noastre multidisciplinare, al echipei cu experiență și al tehnologiei avansate.

Abordarea multidisciplinară bazată pe munca dedicată în echipă este elementul central al tratamentului împotriva cancerului!

Cele mai eficiente soluții în tratamentul cancerului sunt obținute folosind o abordare multidisciplinară. Consultarea medicilor din diferite ramuri este extrem de importantă în diagnosticul și tratamentul cancerului și necesită o muncă strânsă de echipă.

În structurile multidisciplinare, specialiștii din diferite ramuri se reunesc, ajung la o decizie comună și împart responsabilitatea. Drept urmare, centrele care lucrează cu o structură multidisciplinară obțin rezultate mai bune în tratamentul și monitorizarea cancerului care se află în domeniul oncologiei.

Spitalele ACIBADEM – facem echipă pentru pacienții cu cancer cu tehnologia de clasă mondială

La ACIBADEM Healthcare Group, am adus cele mai noi tehnologii în Turcia. Cu ajutorul dispozitivelor noastre tehnologice extrem de dezvoltate și datorită nivelului ridicat al cunoștințelor și experienței, oferim pacienților noștri tehnologii de ultimă generație utilizate la nivel mondial în diagnosticarea și tratamentul cancerului.

Oncologia medicală este o ramură a științei care acoperă nu numai tratamentul pacienților cu cancer, dar și protecția împotriva cancerului, depistarea cancerului și aplicațiile de diagnostic timpuriu.

Mai mult, în diagnosticarea și tratamentul cancerului există o cooperare între diferite domenii precum chirurgia și radiologia. Abordarea pacienților este planificată ca o multidisciplină, în conformitate cu datele științifice.

În oncologia medicală, planificarea tratamentului se modifică pe baza:

  • Tipului celular de cancer,
  • Organului unde a apărut pentru prima dată
  • Zonelor în care s-a răspândit.

Tipuri de tratament utilizate în oncologia medicală

Chimioterapia (terapie medicată): chimioterapia are ca scop distrugerea celulelor canceroase care cresc într-un mod necontrolat din cauza unor modificări în structurile lor. În Centrele de Oncologie ACIBADEM, aplicăm cele mai recente descoperiri în acest domeniu pentru a ne trata pacienții.

Hormonoterapia: medicamentele hormonale sunt utilizate în tratamentul tumorilor care sunt sensibile la hormoni, cum ar fi cancerul de prostată și sân.

Imunoterapia (tratamentul sistemului imunitar): Substanțele pe care sistemul imunitar le produce în mod natural sunt utilizate pentru a identifica și omorî celulele canceroase, alertând sistemul imunitar al organismului.

Terapia biologică orientată către obiectiv: Una dintre cele mai importante evoluții din ultimul deceniu în tratamentul cancerului a fost dezvoltarea unor terapii biologice extrem de eficiente. Acest tratament are efecte secundare relativ puține și identifică ținte care sunt prezente în celulele canceroase, dar nu și în celulele normale.

Radiologia oncologică este disciplina care examinează, prin utilizarea radiațiilor ionizante, efectele radiațiilor asupra cancerului, comportamentul tumorilor și include, de asemenea, cercetarea în acest domeniu. Radiologia oncologică are două domenii de aplicare:radioterapie și radiochirurgie.

Radioterapie (terapie cu raze X)

Radioterapia este definită ca fiind tratamentul țesutului canceros sau al unor tumori non-maligne cu ajutorul radiațiilor. Este denumită în vorbirea curentă și „radioterapie” sau „terapie cu raze X”. Razele utilizate în radioterapie urmăresc să oprească creșterea celulelor canceroase sau să le distrugă.

Domenii de aplicare pentru radioterapie

Radioterapie curativă: În funcție de informațiile disponibile despre boală, aceasta se aplică în cazurile în care boala poate fi complet tratată. Aceasta poate fi aplicată autonom sau alături de chirurgie și / sau chimioterapie.

Radioterapie paliativă: Se aplică în cazurile în care este imposibilă vindecarea completă a bolii. Scopul este prevenirea și ameliorarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele care se confruntă cu boli grave și complexe.

 Tratament chirurgical fără bisturiu și fără incizie, folosind raze: Radiochirurgie

Scopul fundamental al radiochirurgiei, unul dintre domeniile de aplicare pentru radiologia oncologică, este de a direcționa multe fascicule cu energie redusă către zona bolnavă. Scopul este de a micșora sau ucide celulele canceroase cu fascicule intense, în timp ce țesuturile sănătoase din jur sunt protejate de efectele nocive ale radiațiilor.

Tehnici utilizate în aplicarea radiologiei oncologice:

IGRT: Radioterapie ghidată imagistic

IMRT: Radioterapia cu intensitate modulată

Radioterapie conformațională: Radioterapie conformațională 3D

SRT / SRS: Radiochirurgia stereotactică (SRS) se referă la distrugerea completă a tumorii într-o singură sesiune prin doze mari de radiații. Atunci când această terapie este aplicată în mai mult de o ședință (în general 3-5 ședințe), este numită radioterapie stereotactică (SRT).

Rapidarc: Rapidarc este o tehnologie extrem de dezvoltată, care asigură mai mult confort și o stare mai bună pacientului prin reducerea duratei sesiunilor de radioterapie de la 15-30 minute la cel puțin 2 minute.

Brahiterapia: Brahiterapia este o metodă folosită pentru a avea un control local mai mare asupra afecțiunii prin creșterea dozei de radiație aplicată tumorii înainte și după radioterapia externă.

Radioterapia cu doză unică: radioterapia cu o singură doză începe de preferință după chimioterapie la pacienții care au nevoie sau la cel puțin 3 săptămâni după operație la pacienții care sunt tratați doar prin hormonoterapie.

Dispozitive de tratament utilizate în aplicarea radiologiei oncologice:

Trilogy: dispozitivul Trilogy permite intervenția precisă a specialiștilor în cel mai scurt timp și într-o proporție ideală. Aceasta înseamnă că pacientul primește cel mai precis tratament în cel mai scurt timp.

MRIdian®: Acesta este primul dispozitiv de radioterapie din lume, cu un IRM integrat pentru ghidare imagistică. Acest dispozitiv poate furniza imagini continue și în timp real înainte și în timpul tratamentului.

TrueBeam®: este un sistem pentru tratarea cancerului cu viteză și precizie, evitând în același timp țesuturile și organele sănătoase. Cea mai importantă caracteristică a TrueBeam® este că poate oferi un tratament mai rapid, mai sigur și mai eficient.

CyberKnife®: Este un sistem de radiochirurgie robotică ce poate trata cu o precizie extrem de mare, chiar sub-milimetrică. Cu acest sistem, zona canceroasă din creier sau din corp poate fi tratată cu doze mari prin utilizarea focală a fasciculelor radiațiilor. În această procedură, țesuturile sănătoase pot fi protejate la niveluri maxime împotriva efectelor secundare ale radiațiilor.

Gamma Knife Icon: Gamma Knife este una dintre tehnicile de radiochirurgie intracraniană stereotactică care este folosită în tratarea tumorilor cerebrale și a altor anomalii ale creierului ca parte a radioterapiei. În radiochirurgia Gamma Knife, țesuturile vizate primesc o doză foarte mare de radiații într-o singură sesiune. Scopul acestei proceduri este de a opri creșterea tumorii.

Domenii de aplicare a tratamentului chirurgical

Chirurgia curativă este aplicată și în domeniul oncologiei chirurgicale. Cu toate acestea, condiția preliminară pentru aplicarea chirurgiei curative este ca afecțiunea să fie limitată la organul sau ganglionii limfatici unde a apărut pentru prima dată. Tumorile pot fi îndepărtate complet cu condiția ca marginile lor să fie bine determinate. Cu toate acestea, există cazuri în care tumoarea nu poate fi înlăturată complet. În astfel de cazuri, poate fi aplicată chirurgia de extirpare pentru a reduce la minimum volumul. Mai mult, eliminarea metastazelor în număr redus îmbunătățește șansele pacientului de a se reface profund.

Chirurgie robotică cu ”da Vinci

Operațiile laparoscopice efectuate cu robotul chirurgical „da Vinci” sunt definite ca fiind chirurgie robotică. Aceste operații oferă o mulțime de avantaje pentru pacient. În plus față de avantajele frecvente ale tuturor operațiunilor laparoscopice, cum ar fi mai puțină durere, cicatrici mai mici pe piele, ședere mai scurtă în spital, aici sângerarea este redusă, iar rata de succes a operației este mai mare. Chirurgia robotică „da Vinci” se efectuează în special în aceste domenii importante: ginecologie, oncologie ginecologică, urologie, chirurgie cardiacă și vasculară, chirurgie generală și chirurgie ORL.

Primul pas către un tratament de precizie: metode radiologice de diagnosticare

Diagnosticul radiologic precis este o parte esențială pentru a decide cum trebuie efectuat tratamentul. Tehnicile moderne și tehnologia avansată sunt de o importanță crucială în efectuarea diagnosticului radiologic, precum și personalul de radiologie cu experiență.

La fel ca personalul de radiologie calificat, este esențial ca tehnicile aplicate cu tehnologie avansată să fie utilizate în diagnosticarea exactă. La ACIBADEM Healthcare Group operăm în conformitate cu acest principiu și urmărim îndeaproape evoluțiile științei medicale, schimbând constant echipamentul de diagnosticare în toate spitalele ACIBADEM și în centrele ambulatorii cu echipamente high-tech noi.

PET/CT

Pentru un diagnostic rapid și fiabil: Dispozitivul PET/CT este utilizat în identificarea tumorilor în stadiile lor incipiente, în special pentru tratamentul cancerului, și pentru a determina dacă aceste tumori sunt maligne sau benigne. Aparatul este utilizat și în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor neurologice și cardiologice.

Pet/CT în diagnosticarea timpurie: PET/CT oferă multe avantaje semnificative în diagnosticarea timpurie. Oferă posibilitatea de a identifica multe tulburări în faza de început. În perioadele anterioare PET/CT, se identifica numai prin biopsie dacă nodulii din organism erau canceroși sau nu, în timp ce acum acest lucru se determină cu o rată mare de precizie prin PET/CT.

PET/CT în metastaze: PET/CT oferă, de asemenea, un avantaj semnificativ în a determina dacă boala se răspândește în țesuturile adiacente sau către ganglionii limfatici în multe tipuri de cancer, adică dacă există metastază sau nu. Deoarece întregul corp este vizualizat în același timp datorită imaginilor obținute prin PET/CT, este posibil, de asemenea, să se evalueze dacă cancerul s-a răspândit la un alt organ. Astfel, PET/CT este extrem de convenabil pentru a determina, de exemplu, dacă o tumoare la plămân s-a răspândit la alte organe interne, la glandele suprarenale sau la ganglionii limfatici (dacă există metastaze sau nu), cu alte cuvinte pentru determinarea răspândirii afecțiunii, proces cunoscut sub numele de stadializare.

IRM INTRAOPERATOR 3 TESLA

IRM Intraoperator facilitează eliminarea completă a tumorii prin furnizarea de imagini în timpul operației pe creier. Prin urmare, se elimină riscul unei a doua operații care ar fi necesară din cauza reziduurilor tumorale.

MAMMOGRAFIE DIGITALĂ CU TOMOSINTEZĂ

Un dispozitiv de mamografie care oferă o calitate excelentă a imaginii în două și trei dimensiuni folosind cea mai mică doză necesară. Cu capacitatea sa imagistică tomosintetică tridimensională multi-slice și bidimensională, oferă posibilități inovatoare în diagnosticarea timpurie a cancerului.


Povești ale pacienților pe aceeași temă

BUT MARIA ȘI BUT CARMEN ALINA, CANCER PULMONAR, ROMÂNIA
BUT MARIA ȘI BUT CARMEN ALINA, CANCER PULMONAR, ROMÂNIA

Aș vrea să vă împărtășesc experiența mea la Acıbadem (Istanbul, Turcia). Mă numesc But Carmen Alina și am ajuns aici împreună cu mama, But Maria (51 de ani). Suntem din Brașov, iar mama mea a fost diagnosticată cu o tumoare de 8 cm la plămânul stâng, iar în România procesul investigațiilor durează foarte mult (am […] Mai multe detalii

Știri și articole pe aceeași temă

Conf. Prof. Faruk Abike, expert ACIBADEM în chirurgie ginecologică, peste 20 de ani experiență în SUA și Turcia
Conf. Prof. Faruk Abike, expert ACIBADEM în chirurgie ginecologică, peste 20 de ani experiență în SUA și Turcia

Profesorul Faruk Abike, specializat în chirurgia ginecologică și disponibil la spitalul Maslak Acibadem, s-a perfecționat în SUA la Kelly Gynecologic Oncology Center, care face parte din Universitatea Medicală John Hopkins. Acum, Conf. Univ. Prof. Faruk Abike consultă și operează la Istanbul, unde folosește cea mai nouă tehnologie disponibilă pentru intervenții laparoscopice și robotice. Această chirurgie modernă […] Mai multe detalii
Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice
Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice

Un diagnostic de cancer ginecologic – de col, de ovare, de endometru – aduce pentru paciente multe griji, în special legate de intervenția chirurgicală care va urma. Chirurgia modernă pentru cancerele ginecologice este însă total diferită acum față de cum era în urmă cu 20 de ani. Ne vorbește despre progresele acestui domeniu Conf. Univ. Prof. […] Mai multe detalii
Tehnicile ultraperformante de radioterapie de la ACIBADEM, explicate de un expert de top
Tehnicile ultraperformante de radioterapie de la ACIBADEM, explicate de un expert de top

Profesorul Dr. Ufuk Abacıoğlu, specialist în oncologie și radioterapie, cu peste 25 de ani de experiență lucrează la spitalul ACIBADEM Altunizade din Turcia și vede pacienți din lumea întreagă – mii de oameni cărora le schimbă viețile într-un moment de cumpănă. Reușește acest lucru cu ajutorul colegilor pentru că la ACIBADEM cancerul se învinge în […] Mai multe detalii

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare