Tratamentul Cancerului (Oncologie)

Tratamentul Cancerului (Oncologie)

FACEM ECHIPĂ ÎMPOTRIVA CANCERULUI!

Știm că lupta împotriva cancerului ar putea fi cel mai dificil lucru pe care l-ai făcut vreodată. Este o muncă continuă care te poate epuiza atât psihic, cât și fizic.

În această călătorie grea, rezultatele de succes necesită dăruire și un grad mare de precizie. La Acıbadem Healthcare Group oferim toate tratamentele necesare prin intermediul abordării noastre multidisciplinare, al echipei cu experiență și al tehnologiei avansate.

Abordarea multidisciplinară bazată pe munca dedicată în echipă este elementul central al tratamentului împotriva cancerului!

Cele mai eficiente soluții în tratamentul cancerului sunt obținute folosind o abordare multidisciplinară. Consultarea medicilor din diferite ramuri este extrem de importantă în diagnosticul și tratamentul cancerului și necesită o muncă strânsă de echipă.

În structurile multidisciplinare, specialiștii din diferite ramuri se reunesc, ajung la o decizie comună și împart responsabilitatea. Drept urmare, centrele care lucrează cu o structură multidisciplinară obțin rezultate mai bune în tratamentul și monitorizarea cancerului care se află în domeniul oncologiei.

Spitalele ACIBADEM – facem echipă pentru pacienții cu cancer cu tehnologia de clasă mondială

La ACIBADEM Healthcare Group, am adus cele mai noi tehnologii în Turcia. Cu ajutorul dispozitivelor noastre tehnologice extrem de dezvoltate și datorită nivelului ridicat al cunoștințelor și experienței, oferim pacienților noștri tehnologii de ultimă generație utilizate la nivel mondial în diagnosticarea și tratamentul cancerului.

Ce este cancerul și oncologia?

Cancerul este denumirea generală ce cuprinde peste o sută de boli diferite care apar în cazul unei creșteri incontrolabile a celulelor din cauza disfuncțiilor mecanismului normal de funcționare al corpului nostru. Ramura medicinei numită oncologie, denumirea fiind o combinație a cuvintelor grecești „oncos” (povară, volum, masă) și „logos” (studiu), studiază masele sau tumorile cauzate de aceste celule anormale pentru a înțelege, identifica și trata bolile canceroase.

Tipuri de cancer

După cum s-a menționat mai sus, cancerul e de mai multe tipuri care diferă în funcție de modul în care are loc creșterea anormală a celulelor și în ce parte a corpului se întâmplă acest lucru. Există, de asemenea, categorii principale care cuprind anumite tipuri de cancer.

  • Carcinom: Cunoscut drept cea mai frecventă categorie de cancer, cazurile de carcinom sunt formate din celulele care acoperă suprafețele interioare și exterioare ale corpului nostru.Majoritatea cazurilor de cancer mamar care apar intră în această categorie, dar pot fi încadrate și în categoria sarcom. Datorită diferitelor moduri de a diagnostica cancerele de sân disponibile la spitalele Acıbadem, pacienții pot trece printr-o experiență mai ușoară de tratament, cu o identificare mai precisă a bolii lor.
  • Sarcom: cazurile de cancer din această categorie se formează în țesuturile osoase, musculare și cartilaginoase, precum și în vasele de sânge. Centrele de tratare a cancerului Acıbadem au resurse tehnologice pentru tratarea cancerelor de prostată și rinichi din această categorie cu chirurgie robotică.
  • Leucemie: această categorie este denumirea generală dată cazurilor de cancer care se formează în țesutul formator de sânge al măduvei osoase. Unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer observate la copii este leucemia, alături de tumorile sistemului nervos central și limfomul, iar experții noștri medicali specializați în cazurile de cancer la copii pot ajuta la identificarea și tratarea acestor boli, ușurând întregul proces.
  • Limfom și mielom: Aceste tipuri de cancer apar în celulele sistemului imunitar. În timp ce limfomul începe de obicei în ganglionii limfatici sau în alte părți ale sistemului limfatic, cazurile de mielom apar în plasmă în celulele albe din sânge, ceea ce face ca sistemul imunitar al pacientului să fie incapabil să lupte împotriva infecțiilor.

Simptomele cancerului la bărbați și femei

Majoritatea tipurilor de cancer se pot manifesta în moduri similare atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Unele simptome comune sunt: scădere rapidă în greutate în mod involuntar, durere, oboseală, tuse continuă, anemie, sângerare, leziuni de suprafață care nu se vindecă, febră, modificări neprevăzute ale pielii.

Există, de asemenea, anumite tipuri de cancer care apar numai sau mai ales la bărbați sau la femei. Cancerul testicular și al prostatei, de exemplu, se întâmplă în mod inerent la pacienții de sex masculin. Simptomele în cazurile de cancer de prostată pot fi: observarea sângelui în urină și durere în timpul urinării, precum și o umflătură sau durere în zona scrotului pentru cazurile de cancer testicular. Femeile, pe de altă parte, sunt mai predispuse la cancer la sân decât bărbații și sunt, de asemenea, afectate cel mai mult de cancerul pulmonar și colorectal. În timp ce sângerările vaginale neobișnuite pot fi un semn al cancerului de col uterin, vagin sau vulvă, modificări ale apetitului și durerile de burtă sau balonarea pot fi, de asemenea, simptomele unui număr de cancere diferite și ar trebui verificate de către un profesionist.

Tratarea cancerului

Tratamentul cancerului se poate modifica în funcție de o serie de variabile în cazul unui pacient. Tipul de cancer, stadiul în care a ajuns cancerul, alți factori din corpul pacientului și mijloacele medicale disponibile în cadrul facilităților de tratament pot determina modul de tratament ales în cazurile de cancer. Chimioterapia este unul dintre cele mai utilizate tratamente în cazurile de cancer. Include medicamente care luptă împotriva celulelor canceroase, având în același timp efecte secundare majore. Chirurgia, imunoterapia, radioterapia și terapia hormonală sunt, de asemenea, opțiuni viabile în anumite cazuri de cancer.

Tratamentul cancerului în Turcia

Membrii personalului medical profesionist al Acıbadem, un nume de top în domeniul medicinei din Turcia, au o serie de opțiuni din care pot alege atunci când tratează diferite tipuri de cazuri de cancer pe care le întâlnesc la pacienți. Acıbadem, datorită resurselor care sunt prezente în facilitățile sale, garantează un proces lin din punctul de vedere al identificării, tratamentului și îngrijirii datorită centrelor sale de tratament de ultimă generație, care se află în locații centrale ușor de accesat, menținând în același timp o preț competitiv în zona sa de servicii.

Oncologia medicală este o ramură a științei care acoperă nu numai tratamentul pacienților cu cancer, dar și protecția împotriva cancerului, depistarea cancerului și aplicațiile de diagnostic timpuriu.

Mai mult, în diagnosticarea și tratamentul cancerului există o cooperare între diferite domenii precum chirurgia și radiologia. Abordarea pacienților este planificată ca o multidisciplină, în conformitate cu datele științifice.

În oncologia medicală, planificarea tratamentului se modifică pe baza:

  • Tipului celular de cancer,
  • Organului unde a apărut pentru prima dată
  • Zonelor în care s-a răspândit.

Tipuri de tratament utilizate în oncologia medicală

Chimioterapia (terapie medicată): chimioterapia are ca scop distrugerea celulelor canceroase care cresc într-un mod necontrolat din cauza unor modificări în structurile lor. În Centrele de Oncologie ACIBADEM, aplicăm cele mai recente descoperiri în acest domeniu pentru a ne trata pacienții.

Hormonoterapia: medicamentele hormonale sunt utilizate în tratamentul tumorilor care sunt sensibile la hormoni, cum ar fi cancerul de prostată și sân.

Imunoterapia (tratamentul sistemului imunitar): Substanțele pe care sistemul imunitar le produce în mod natural sunt utilizate pentru a identifica și omorî celulele canceroase, alertând sistemul imunitar al organismului.

Terapia biologică orientată către obiectiv: Una dintre cele mai importante evoluții din ultimul deceniu în tratamentul cancerului a fost dezvoltarea unor terapii biologice extrem de eficiente. Acest tratament are efecte secundare relativ puține și identifică ținte care sunt prezente în celulele canceroase, dar nu și în celulele normale.

Radiologia oncologică este disciplina care examinează, prin utilizarea radiațiilor ionizante, efectele radiațiilor asupra cancerului, comportamentul tumorilor și include, de asemenea, cercetarea în acest domeniu. Radiologia oncologică are două domenii de aplicare:radioterapie și radiochirurgie.

Radioterapie (terapie cu raze X)

Radioterapia este definită ca fiind tratamentul țesutului canceros sau al unor tumori non-maligne cu ajutorul radiațiilor. Este denumită în vorbirea curentă și „radioterapie” sau „terapie cu raze X”. Razele utilizate în radioterapie urmăresc să oprească creșterea celulelor canceroase sau să le distrugă.

Domenii de aplicare pentru radioterapie

Radioterapie curativă: În funcție de informațiile disponibile despre boală, aceasta se aplică în cazurile în care boala poate fi complet tratată. Aceasta poate fi aplicată autonom sau alături de chirurgie și / sau chimioterapie.

Radioterapie paliativă: Se aplică în cazurile în care este imposibilă vindecarea completă a bolii. Scopul este prevenirea și ameliorarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele care se confruntă cu boli grave și complexe.

 Tratament chirurgical fără bisturiu și fără incizie, folosind raze: Radiochirurgie

Scopul fundamental al radiochirurgiei, unul dintre domeniile de aplicare pentru radiologia oncologică, este de a direcționa multe fascicule cu energie redusă către zona bolnavă. Scopul este de a micșora sau ucide celulele canceroase cu fascicule intense, în timp ce țesuturile sănătoase din jur sunt protejate de efectele nocive ale radiațiilor.

Tehnici utilizate în aplicarea radiologiei oncologice:

IGRT: Radioterapie ghidată imagistic

IMRT: Radioterapia cu intensitate modulată

Radioterapie conformațională: Radioterapie conformațională 3D

SRT / SRS: Radiochirurgia stereotactică (SRS) se referă la distrugerea completă a tumorii într-o singură sesiune prin doze mari de radiații. Atunci când această terapie este aplicată în mai mult de o ședință (în general 3-5 ședințe), este numită radioterapie stereotactică (SRT).

Rapidarc: Rapidarc este o tehnologie extrem de dezvoltată, care asigură mai mult confort și o stare mai bună pacientului prin reducerea duratei sesiunilor de radioterapie de la 15-30 minute la cel puțin 2 minute.

Brahiterapia: Brahiterapia este o metodă folosită pentru a avea un control local mai mare asupra afecțiunii prin creșterea dozei de radiație aplicată tumorii înainte și după radioterapia externă.

Radioterapia cu doză unică: radioterapia cu o singură doză începe de preferință după chimioterapie la pacienții care au nevoie sau la cel puțin 3 săptămâni după operație la pacienții care sunt tratați doar prin hormonoterapie.

Dispozitive de tratament utilizate în aplicarea radiologiei oncologice:

Trilogy: dispozitivul Trilogy permite intervenția precisă a specialiștilor în cel mai scurt timp și într-o proporție ideală. Aceasta înseamnă că pacientul primește cel mai precis tratament în cel mai scurt timp.

MRIdian®: Acesta este primul dispozitiv de radioterapie din lume, cu un IRM integrat pentru ghidare imagistică. Acest dispozitiv poate furniza imagini continue și în timp real înainte și în timpul tratamentului.

TrueBeam®: este un sistem pentru tratarea cancerului cu viteză și precizie, evitând în același timp țesuturile și organele sănătoase. Cea mai importantă caracteristică a TrueBeam® este că poate oferi un tratament mai rapid, mai sigur și mai eficient.

CyberKnife®: Este un sistem de radiochirurgie robotică ce poate trata cu o precizie extrem de mare, chiar sub-milimetrică. Cu acest sistem, zona canceroasă din creier sau din corp poate fi tratată cu doze mari prin utilizarea focală a fasciculelor radiațiilor. În această procedură, țesuturile sănătoase pot fi protejate la niveluri maxime împotriva efectelor secundare ale radiațiilor.

Gamma Knife Icon: Gamma Knife este una dintre tehnicile de radiochirurgie intracraniană stereotactică care este folosită în tratarea tumorilor cerebrale și a altor anomalii ale creierului ca parte a radioterapiei. În radiochirurgia Gamma Knife, țesuturile vizate primesc o doză foarte mare de radiații într-o singură sesiune. Scopul acestei proceduri este de a opri creșterea tumorii.

Domenii de aplicare a tratamentului chirurgical

Chirurgia curativă este aplicată și în domeniul oncologiei chirurgicale. Cu toate acestea, condiția preliminară pentru aplicarea chirurgiei curative este ca afecțiunea să fie limitată la organul sau ganglionii limfatici unde a apărut pentru prima dată. Tumorile pot fi îndepărtate complet cu condiția ca marginile lor să fie bine determinate. Cu toate acestea, există cazuri în care tumoarea nu poate fi înlăturată complet. În astfel de cazuri, poate fi aplicată chirurgia de extirpare pentru a reduce la minimum volumul. Mai mult, eliminarea metastazelor în număr redus îmbunătățește șansele pacientului de a se reface profund.

Chirurgie robotică cu ”da Vinci

Operațiile laparoscopice efectuate cu robotul chirurgical „da Vinci” sunt definite ca fiind chirurgie robotică. Aceste operații oferă o mulțime de avantaje pentru pacient. În plus față de avantajele frecvente ale tuturor operațiunilor laparoscopice, cum ar fi mai puțină durere, cicatrici mai mici pe piele, ședere mai scurtă în spital, aici sângerarea este redusă, iar rata de succes a operației este mai mare. Chirurgia robotică „da Vinci” se efectuează în special în aceste domenii importante: ginecologie, oncologie ginecologică, urologie, chirurgie cardiacă și vasculară, chirurgie generală și chirurgie ORL.

Primul pas către un tratament de precizie: metode radiologice de diagnosticare

Diagnosticul radiologic precis este o parte esențială pentru a decide cum trebuie efectuat tratamentul. Tehnicile moderne și tehnologia avansată sunt de o importanță crucială în efectuarea diagnosticului radiologic, precum și personalul de radiologie cu experiență.

La fel ca personalul de radiologie calificat, este esențial ca tehnicile aplicate cu tehnologie avansată să fie utilizate în diagnosticarea exactă. La ACIBADEM Healthcare Group operăm în conformitate cu acest principiu și urmărim îndeaproape evoluțiile științei medicale, schimbând constant echipamentul de diagnosticare în toate spitalele ACIBADEM și în centrele ambulatorii cu echipamente high-tech noi.

PET/CT

Pentru un diagnostic rapid și fiabil: Dispozitivul PET/CT este utilizat în identificarea tumorilor în stadiile lor incipiente, în special pentru tratamentul cancerului, și pentru a determina dacă aceste tumori sunt maligne sau benigne. Aparatul este utilizat și în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor neurologice și cardiologice.

Pet/CT în diagnosticarea timpurie: PET/CT oferă multe avantaje semnificative în diagnosticarea timpurie. Oferă posibilitatea de a identifica multe tulburări în faza de început. În perioadele anterioare PET/CT, se identifica numai prin biopsie dacă nodulii din organism erau canceroși sau nu, în timp ce acum acest lucru se determină cu o rată mare de precizie prin PET/CT.

PET/CT în metastaze: PET/CT oferă, de asemenea, un avantaj semnificativ în a determina dacă boala se răspândește în țesuturile adiacente sau către ganglionii limfatici în multe tipuri de cancer, adică dacă există metastază sau nu. Deoarece întregul corp este vizualizat în același timp datorită imaginilor obținute prin PET/CT, este posibil, de asemenea, să se evalueze dacă cancerul s-a răspândit la un alt organ. Astfel, PET/CT este extrem de convenabil pentru a determina, de exemplu, dacă o tumoare la plămân s-a răspândit la alte organe interne, la glandele suprarenale sau la ganglionii limfatici (dacă există metastaze sau nu), cu alte cuvinte pentru determinarea răspândirii afecțiunii, proces cunoscut sub numele de stadializare.

IRM INTRAOPERATOR 3 TESLA

IRM Intraoperator facilitează eliminarea completă a tumorii prin furnizarea de imagini în timpul operației pe creier. Prin urmare, se elimină riscul unei a doua operații care ar fi necesară din cauza reziduurilor tumorale.

MAMMOGRAFIE DIGITALĂ CU TOMOSINTEZĂ

Un dispozitiv de mamografie care oferă o calitate excelentă a imaginii în două și trei dimensiuni folosind cea mai mică doză necesară. Cu capacitatea sa imagistică tomosintetică tridimensională multi-slice și bidimensională, oferă posibilități inovatoare în diagnosticarea timpurie a cancerului.


Povești ale pacienților pe aceeași temă

BUT MARIA ȘI BUT CARMEN ALINA, CANCER PULMONAR, ROMÂNIA
BUT MARIA ȘI BUT CARMEN ALINA, CANCER PULMONAR, ROMÂNIA

Aș vrea să vă împărtășesc experiența mea la Acıbadem (Istanbul, Turcia). Mă numesc But Carmen Alina și am ajuns aici împreună cu mama, But Maria (51 de ani). Suntem din Brașov, iar mama mea a fost diagnosticată cu o tumoare de 8 cm la plămânul stâng, iar în România procesul investigațiilor durează foarte mult (am […] Mai multe detalii

Știri și articole pe aceeași temă

Programare pentru consultații online
Programare pentru consultații online

Ne bucurăm să vă prezentăm o oportunitate extraordinară care are potențialul de a revoluționa calea către o sănătate și o stare de bine optime. Vă prezentăm „A doua opinie medicală online”, o inițiativă care vă oferă șansa remarcabilă de a vă întâlni și de a vă consulta cu medici de renume mondial din mai multe […] Mai multe detalii
Super-alimente în lupta împotriva cancerului
Super-alimente în lupta împotriva cancerului

V-ați gândit vreodată cât de benefice sau de dăunătoare sunt alimentele pe care le mâncăm pentru sănătatea noastră? Dieta este de fapt o investiție pentru sănătate. Preveniți cancerul cu o dietă bazată pe 5 componente Stilul de alimentație are un rol foarte important în cazul cancerului, una dintre cele mai importante probleme de sănătate. În […] Mai multe detalii
Cancerul la copii: cele mai frecvente tipuri, explicate de un expert ACIBADEM
Cancerul la copii: cele mai frecvente tipuri, explicate de un expert ACIBADEM

Cancerul la copii: cele mai frecvente tipuri, explicate de un medic ACIBADEM cu peste 25 de ani de experiență și peste 2.000 de pacienți tratați  Copiii sunt viitorul nostru, este firesc să ne dorim tot ceea ce este mai bun pentru ei. O știe orice părinte: avem momente bune și mai puțin bune cu ei, în goana […] Mai multe detalii

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare