fbpx

Care este funcția sânului?

Sânul constă din alveolele de lapte și ducturile (canale) galactofore ce poartă laptele produs de acele alveole spre mamelon precum și din țesutul conjunctivo-grăsos care umple zona interstițială a acestora. Fiecare sân este situat înaintea mușchilor pectorali deasupra coastelor. Mamelonul este centrul zonei de piele de culoare închisă denumit areolă. Tot sânul conține și canale limfatice ce transportă lichidul incolor denumit limfă. Canalele limfatice se deschid peste mici noduli limfatici rotunzi. Grupele de noduli limfatici ce aparțin sânului sunt localizate în principal lângă axilă, deasupra claviculei și în apropierea sternului. Nodulii limfatici opresc bacteriile, celulele canceroase și alte componente dăunătoare ce se regăsesc în sistemul limfatic.

De ce Centrele Acibdaem pentru sănătatea sânului?

  • Abordare multidisciplinară; În ramurile Chirurgiei Cancerului Mamar, Chirurgiei Plastice, Radioterapiei, Chimioterapiei, oportunitatea diagnosticului și tratamentului multidisciplinar este furnizată pacienților noștri cu ajutorul specialiștilor și echipelor experimentate din domeniul fiecăruia, și cu dispozitivele de ultimă tehnologie.Înafară de acestea, o îngrijire multidisciplinară ce include servicii auxiliare precum managementul bolii în cancerul mamar, consiliere nutrițională și genetică, programe de sprijin psihosocial, terapie fizică,  este oferită pacienților cu cancer mamar cât de cuprinzător posibil.
  • Context de înaltă tehnologie;În centrele noastre de cancer mamar, diagnosticul timpuriu, terapia și programele de urmărire sunt implementate cu dispozitive de ultimă tehnologie (mamografie tridimensională cu tomosinteză, ultrasonografie mamară cvadridimensională, biopsie asistată de vacuum și biopsie ghidată de RM).
  • Detectare timpurie, diagnostic corect; În cadrul Centrelor Acibadem pentru Caner Mamar, oportunitatea detectării timpurie și diagnosticării corecte este furnizată de o abordare complexă.Noi creăm diferența cu ajutorul mamografiei cu tomosinteză, a ultrasonografiei cvadridimensionale, examene clinice ale sânului, educație de auto-examinare, și servicii de monitorizare a cancerului mamar. De asemenea, putem afla care este riscul de cancer la sân al femeilor supuse unui risc mare de contractare a cancerului mamar, oportunitatea de detectare timpurie fiind furnizată prin reducerea la minim a șansei ca acestea să contracteze cancer mamar în viitor prin servicii de examinare regulată și consiliere specială.
  • Specialiști în domeniul lor, echipă experimentată; Echipa noastră constă din specialiști în chirurgie mamară, oncologi, chirurgi plastici, radio-oncologi, anatomopatologi și specialiști în genetică, toți specializați și experimentați în domeniul lor, ce  furnizează o îngrijire complexă pacienților în cadrul Centrelor Acibadem pentru cancer mamar. Centrele noastre oferă de asemenea și programe de consiliere nutrițională, terapie fizică și suport psihosocial complex pentru toți pacienții cu cancer mamar.
  • Chirurgia mamară protectoare;Chirurgia oncoplastică și tehnicile inovatoare de reconstrucție sunt prezentate de chirurgi specializați în domeniul lor.

Bolile Sânului

Noduli la sân
Cei mai frecvenți noduli la sân:

 • Chisturile (conținut lichid)
 • Fibroadenomul
 • Tumori filode

Alte formațiuni benigne solide (cu conținut solid):

Cicatrici radiale și leziuni sclerozante complexe, papiloame, lipoame, hamartoame, necroza țesutului gras, leiomioame, tumori ale celulelor granulare, etc.

 • CHISTURI ALE SÂNULUI
 • Tumori fibroadenomatoase
 • Tumori filode
 • Papiloame intraductale
 • Bolile inflamatorii ale sânului (mastita)