fbpx

Acibadem – Oncologie medicală la cele mai înalte standarde

Oncologia medicală este ramura care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul diferitelor forme de cancer, urmărirea pacienților după încheierea tratamentului de specialitate, managementul reacțiilor adverse la tratament, screening-ul pentru anumite localizări de cancer, tratamente paliative pentru pacienții la care tratamentele de specialitate nu mai sunt oportune, aspectele etice ale abordărilor pacienților cu cancer și screening-ul în bolile maligne.

În cadrul clinicii și spitalului de oncologie medicală deținut de grupul Acibadem, se oferă:
acibadem

  • Terapia hormonală
  • Terapia focalizată
  • Terapii locale de ablaţie in tumorile ficatului
  • Chemoembolizare
  • Ablaţie cu radiofrecvenţă percutanată (RFA)
  • Injecţie de etanol percutanată (PEI)

Oncologia medicală este o ramură a științei  ce include nu doar tratamentului pacienților cu cancer, ci și protejarea împotriva maladiei, monitorizarea cancerului și aplicații de diagnostic timpuriu. Cu alte cuvinte, fiecare stadiu al cancerului este o materie a oncologiei medicale.

În plus, în diagnosticul și tratamentul cancerului, există o cooperare între diverse domenii, precum chirurgie și radiologie. Abordarea pacienților este planificată multidisciplinar în linie cu datele științifice. Tratamentul oncologic este efectuat prin intermediul medicamentelor administrate intravenos sau oral. Totuși, această practică variază în funcție de tipul cancerului. Planificarea tratamentului se schimbă în baza tipului celulelor cancerigene, organului unde au apărut prima dată și zonelor în care s-a răspândit.

Metode utilizate în oncologia medicală

Chimioterapia (terapie medicamentoasă): Scopul chimioterapiei, ca parte a oncologiei medicale, este acela de a distruge celulele canceroase ce se dezvoltă necontrolat datorită unor modificări ale structurii lor. În majoritatea cazurilor, scopul este acela de a omorî celulele canceroase prin administrarea unor diferite medicamente prin diferite mecanisme. Cele mai recente apariții în acest domeniu sunt monitorizate cu tratamente eficiente aplicate la Centrele Ocnologice Acibadem, aliniate la standardele mondiale.
chemo1

Terapia cu hormoni: Hormonii sunt folosiți în tratamentul tumorilor ce sunt sensibile la hormoni, precum cancerul de prostată și cancerul mamar.

Imunoterapia (tratamentul sistemului imunitar): Substanțele produse în mod natural de sistemul imunitar sunt folosite pentru a identifica și a distruge celulele canceroase prin alertarea sistemului imunitar al organismului.

Bioterapie antrenată de țintă: una din cele mai importante apariții ale ultimului deceniu în cadrul tratamentului cancerului a fost dezvoltarea unor bioterapii extrem de eficiente cu relativ puține efecte secundare și care identifică ținte ce sunt prezente în celulele canceroase dar nu și în celulele normale.

Astfel de terapii antrenate de țintă stabilite în oncologia medicală sunt opțiuni eficiente pentru multe tipuri de cancercu succes în cazul celui mamar, intestinal și renal.