fbpx

Transplantul de păr

AcibademCu toate că se întâmplă frecvent, alopecia nu mai reprezintă o problemă a zilelor noastre datorită evoluției metodelor de tratament. Pot exista multe motive care să stea la baza căderii părului ce este întâlnită la fel de des în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Alopecia poate fi stânjenitoare din punct de vedere estetic conducând la o lipsă de încredere în sine și probleme de natură psihologică. Factorii ce pot cauza căderea părului sunt genetici, stres și disfuncții hormonale. Cu toate acestea, acum există o soluție eficientă pentru căderea părului.

Transplantul de păr este o metodă chirurgicală a cărei folosire devine tot mai răspândită. Este o metodă care în prezent este implementată cu succes datorită evoluției medicinei și chirurgiei plastice.

Operația de transplant de păr se desfășoară într-o sală de operații dintr-un spital sau într-un centru medical chirurgical. Există mai mulți factori importanți ce trebuie luați în considerare înainte de o operație de transplant de păr

Puncte de luat în considerare înaintea de operația de transplant de păr

Medicația folosită cu regularitate, de exemplu medicamente pentru păr, vitamine, și aspirina, nu trebuie folosită cu 15 zile înainte de operație.

Cu 3 zile înainte de operație, nu trebuie să se consume alcool.

Pacienții trebuie să doarmă bine și să se simtă odihniți înainte de operație.

Părul trebuie spălat cu un șampon cu pH neutru în dimineața zilei operației.

În dimineata zilei operației, pacientul trebuie să consume un mic-dejun ușor.

Pacientul trebuie să îndepărteze toate articolele personale din metal precum inelele și lanțurile.

Pacientul trebuie să aducă cu el toate medicamentele post-operatorii ce trebuie folosite. Asta pentru ca medicul să poată explica cum să le folosească ( în special medicamentele ce trebuie folosite în timpul programului post-operator de spălare a părului).

Puncte ce trebuie luate în considerare după operația de transplant de păr

Pacienții sunt sfătuiți să aibă la ei o pălărie, nu se recomandă beretele care stau așezate pe pielea capului.

După operație trebuie purtate haine ce sunt ușor de îmbrăcat.

Consumul de alcool este strict interzis timp de 3 zile după operație.

Pacienții nu ar trebui să fumeze cel puțin 15 zile post-operator.

Orice medicamente pentru păr ce se folosesc cu regularitate nu vor fi folosite timp ce 15 zile post-operator.

Activitățile fizice ce necesită efort ar trebui evitate timp de 15 zile post-operator.

Post-operator, pacientul nu trebuie să se aplece pentru a se încălța.

Programul de spălare a părului ce trebuie implementat după operația de transplant de păr

Loțiunea recomandată de medicul dumneavoastră trebuie întinsă atent dar cu finețe doar în zona unde a fost transplantat păr. Loțiunea trebuie să rămână pe păr timp de 1 oră, după care tot capul trebuie spălat cu șamponul recomandat de medic.

Părul trebuie uscat cu prosopul prin apăsarea intermitentă a prosopului peste păr. Asigurați-vă că prosopul este rece și a fost călcat cu fierul.

Programul de spălare a părului trebuie urmat zilnic timp de 10 zile.

După 10 zile, aplicarea loțiunii poate fi omisă din programul de spălare a părului. Programul trebuie continuat cu șamponul recomandat de doctorul dumneavoastră. Pacientul trebuie să se prezinte la un consult medical de îndată ce programul de spălare a părului a fost finalizat.