fbpx

Neurochirurgia pediatrică

Acibadem Healthcare Group  deține o clinică de neurochirurgie pediatrică, recunoscută la nivel regional, care efectuează toate tipurile de operatii inclusiv tehnici de manevre, tratamentul neuroendoscopic al hidrocefaliei, tratamentul disrafismului închis și deschis al coloanei, intervenții chirurgicale în tumori și tratamentul chirurgical al malformațiilor craniene și faciale.

O arie importanta a expertizei Acibadem în neurologia pediatrică este chirurgia epilepsiei. În circa 30% din cazuri, pacienții epileptici nu răspund la medicație iar chirurgia reprezinta  cea mai viabilă opțiune. Toate tipurile de intervenții chirurgicale în epilepsie (chirurgia rezectivă, de deconectare și de stimulare a nervului vag) sunt efectuate la Acibadem cu rezultate promițătoare.

Alt exemplu de specializare multiplă în neurologie și neurochirurgie pediatrică o reprezintă Consiliul pentru spasticitate lunar care atrage pacienți și afiliați din toată țara. Cazurile sunt evaluate și cele mai adecvate tratamente interdisciplinare sunt planificate de  specialiști în neurochirurgia pediatrică, neurologi pediatri, chirurgi ortopezi pediatri, logopezi și specialiști în recuperare.