fbpx

Medicină Sportivă

Fulya

Grupul de Spitale Acibadem deține unități moderne de medicină sportivă, oferindu-le pacienților e cea mai înaltă calitate pentru tratarea diverselor accidente sportive. Practicieni și cercetători de top în medicina sportivă se asigură de rezolvarea eficientă a oricăror traumatisme, ajutați de tehnologie de vârf dedicată medicinei sportive.

Furnizând excelență în medicina sportivă, fizioterapie și recuperare, chirurgie ortopedică, medicină cardiopulmonară, fiziologia mișcării, biomecanică aplicată, și algologie, Clinica Acibadem de Ortopedie și Medicină Sportivă deservește nevoile cluburilor și federațiilor sportive naționale și internaționale, precum și ale alteților amatori și profesioniști.

Prin clinica de medicină sportivă Acıbadem oferă o gamă completă de servicii, de la tratamentul preventiv al leziunilor, la îmbunătățirea performanței.  De asemenea, se oferă sprijin clinic, cunoștințe și facilități pentru maximizarea instruirii și a potențialului competitiv al sportivilor amatori și profesioniști.

Programele personalizate de exerciții  includ evaluarea condiției fizice și servicii auxiliare precum nutriție și dietetică, psihologie, fiziologie și educație fizică. De asemenea,  în clinica de medicină sportivă deținută de Acibadem se tratează diversele traume asociate sportului și se furnizează servicii de consultații pentru sportivi.

Tratament specializat și facilitarea unei recuperări rapide

_MG_0949

Tratamentele de medicină sportivă efectuate de specialiștii de la Clinica Sportivă Acibadem le permit  practicanților de sport să se întoarcă mai repede la carierele lor .

Clinica de Medicină Sportivă oferă tratamente personalizate

Această disciplină este acoperită de doi medici  specializați în medicină sportivă și un fiziolog de antrenament. Aceștia au experiență ca medici consultanți și de grup pentru echipa națională de fotbal a Turciei, precum și pentru cluburi sportive de renume din țară.  De asemenea, serviciile de consultanță și medicină de grup ale echipei Acibadem au fost puse la dispoziția altor sporturi precum baschet, volei, handbal, lupte libere, canotaj și tenis.

Serviciile oferite  în clinica de medicină sportivă Acibadem sunt următoarele:

 • Examinări medicale ale jucătorilor de fotbal; teste de performanță și, la nevoie, trimiterea pacienților către specialiștii adecvați pentru testări suplimentare.
 • Determinarea predispoziției la accidentări prin analiza mișcării, în colaborare cu specialiști în biomecanică aplicată. Diagnosticul traumelor și a bolilor, în colaborare și prin consultarea cu specialiști din alte domenii ale medicinei.
 • Implementarea de programe de recuperare post-accidentare sau post-boală și asigurarea întoarcerii în siguranță la activitatea sportivă cu performanțe maxime.
 • Monitorizare performanței sportivilor cu ajutorul fiziologilor, a antrenorilor, a instructorilor și a asistenței pentru sportivi pentru ca aceștia să ajungă la potențialul maxim.
 • Educarea sportivilor în ceea ce privește dopajul, problemele de sănătate asociate și tehnici anti-dopaj.
 • Crearea de programe personalizate împotriva obezității și a unui stil de viață sedentar.

Fulya

Fiziologia antrenamentului și medicina sportivă

Fiziologia antrenamentului se aplică, în general, pentru patru grupuri diferite de pacienți și vizitatori: primul grup constă în sportivi sănătoși, cărora le sunt oferite servicii de prevenție sau orientate spre performanță precum: evaluarea performanței, testarea fizică, prescripții, consiliere, etc.

Al doilea grup constă în sportivi amatori sau profesioniști activi ce se află în procesul de întoarcere la activitatea după un acccident sau operație. Al treilea grup de pacienți sunt aceia cu un stil de viață sedentar sau aceia implicați în activități sportive recreaționale cărora le este oferit un diagnostic, testarea capacităților funcționale și servicii de planificare a antrenamentelor. Ultimul grup constă în pacienți afectați de boli sau tulburări cronice precum hipertensiune, sindrom metabolic, diabet sau obezitate.

Medicina cardiopulmonară
Fulya

Serviciile de ecocardiografie, antrenament și ritm și testele non-invazive (monitorizarea ambulatorie a presiunii sangvine, intervenții precum angiografia, cateterizarea, electrofiziologia cardiacă și ablația) sunt efectuate în cadrul Grupului de Spitale Acibadem. Special pentru jucătorii de fotbal, clinica de medicină sportivă Acibadem oferă următoarele servicii:

 • Monitorizare înaintea meciurilor și consultații medicale înainte, în timpul și după sezonul competițional;
 • Tratament medical cuprinzător pentru problemele identificate;
 • Evaluarea pacienților cu boli cronice ce doresc să se antreneze; evaluarea riscurilor, planificarea antrenamentelor și stabilirea nivelurilor de antrenament permise de către specialiști de medicină sportivă și fiziologi.

Medicină fizică și recuperare 

FulyaCu 1000 m² de zone la interior și 350m² la exterior, Unitatea de Medicină fizică și Recuperare (MF&R) este concepută pentru a avea grijă de fiecare tip de traumă sportivă sau probleme de sănătate de la diagnostic  la întoarcerea sportivului la activitatea sportivă.  Echipa MF &R este responsabilă pentru evaluarea medicală completă a tuturor sportivilor. Alături de ortopezi, preparatori fizici, și fizioterapeuți, scopul acesteia este ca sportivii să se întoarcă pe teren cât de repede posibil și în cea mai bună stare medicală și fizică.

Fizioterapie

Echipa de fizioterapeuți de la Clinica Sportivă Acibadem este experimentată în toate aspectele recuperării sportive, în special pentru fotbal, și au supracalificări în osteopatie, terapie manuală și fiziologia antrenamentului. Cele șaptesprezece cabine de tratament, din cele două divizii principale ale unității, permit de proceduri dintr-o gamă amplă a fizioterapiei.

Unitatea de Fizioterapie este echipată cu un bazin pentru recuperare și antrenament ce are accesorii precum hidromasaj și piscină infinity, o bandă de alergare cu control individualizat al gravitației, un sistem isocinetic, evaluarea echilibrului & sisteme de intensificare, tratament ESWT și multe alte proceduri.

Terenul de iarbă, recomandat de FIFA, de 38/8 metri și pista de alergare de 40 cu 1.65 metri sunt folosite atât de jucătorii de fotbal, cât și de alți sportivi în decursul etapelor de recuperare și reabilitare.

Biomecanică aplicată
FulyaUnitatea de Biomecanică Aplicată folosește sisteme de analiză motrică & cameră video de mare viteză ce permit evaluarea științifică a mersului și a altor abilități, șabloane, și capacități motorii. Aceste sunt folosite nu doar de sportivi ci și de pacienți cu tulburări ortopedice și neurologice.  Ca rezultat al acestor analize:

 • Cinematica și biomecanica sportivului afectat pot fi explorate și diagnosticate, rezultând un plan de tratament mai corect, conceput în conformitate;
 • Sportivii pot fi evaluați și monitorizați cu regularitate, identificându-se orice sportiv predispus la accidentare și luându-se măsurile preventive necesare;
 • Sportivilor le pot fi prescrise exercițiile necesare și orteza dinamică în baza datelor colectate din analiză. Cercetarea științifică & analizele pot fi de asemenea efectuate cu ajutorul datelor;
 • Unitatea furnizează experiența specială și expertiză în evaluarea mersului și alergării, și folosirea materialelor de corecție precum branțurile pentur corectarea problemelor identificate.

Algologie

Departamentul de algologie ajută în tratamentul jucătorilor de fotbal  prin blocuri nervoase continuue, intervenții epidurale, blocuri simptomatice, și aplicații intravertebrale și intradiscale, precum și tehnici neuro-ablative și neuro modulatoare.  Clinica dispune de toate echipamentele și infrastructura necesare pentru algologie: o sală de intervenții, dispozitive de stimulare, un generator de leziuni, crioterapie, un generator de ozon, săli de operații cu personal disponibil 24/7. Atât persoanele atletice cât și sedentarii ce vizitează secția de algologie suferă de obicei de dureri de gât și de spate datorate unor probleme vertebrale.

Dietetică & Nutriție

Clinica are un dietetician ce ajută și educă pacienții precum și sportivii amatori și profesioniști de toate vârstele, domeniile sportive și de ambele sexe. Un dietetician evaluează alimentația zilnică a pacienților și furnizează recomandări în funcție de nevoi. Acesta/aceasta consultă de asemenea sportivii ce au nevoie de controlul greutății și planifică strategii suplimentare ergogene/nutriționale pentru obținerea unor performanțe optime. Experiența oferită include în general planificarea meselor, consultații pentru scăderea sau creșterea în greutate, sau întreținere; monitorizarea și evaluarea compoziției organismului,educație în ceea ce privește  hidratarea și echilibrul electrolitic precum și planificarea alimentației optime înainte, în decursul și după antrenamente, competiții, și recuperare; educație referitoare la planificarea folosirii inteligente a suplimentelor, amenințările dopajului și măsuri anti-dopaj.

Psihologie

Clinica mai beneficiază și de serviciile unui psiholog care oferă sprijin mental, consultații și servicii suplimentare de psihologie pentru atleți, în special înainte și după operații, sau în vederea sporirii performanței sportive pentru atleții ce nu sunt accidentați. Populația de pacienți/vizitatori include sportivi amatori și profesioniști de toate vârstele, de ambele sexe și din toate ramurile sportive.