TOMOTERAPIE HDA

TOMOTERAPIE HDA

O abordare integrată a radioterapiei

CE ESTE TOMOTERAPIA

TomoTherapy® este un dispozitiv de radioterapie în care radiația este livrată la fiecare strat. Acesta combină o formă de radioterapie cu intensitate modulată (IMRT) cu precizia tehnologiei de scanare a tomografiei computerizate (CT) într-un singur dispozitiv.

CARACTERISTICILE DISPOZITIVULUI

TomoTherapy® este o metodă de tratament ce a evoluat din tehnologiile avansate și implică vizarea celulelor canceroase prin intermediul tehnicii „fascicul creion/rază îngustă”. Este utilizat pentru a efectua radioterapie specială, personalizată, pentru fiecare pacient. Dispozitivul TomoTherapy® este proiectat cu un accelerator liniar terapeutic și poate efectua imagini 3D la nivel înalt, precum și radioterapie 3D elicoidală la nivel înalt.

TomoTherapy® oferă o abordare integrată a radioterapiei, combinând imagistica și efectuarea tratamentului pentru a viza cu precizie o mare varietate de tipuri de cancer.

TomoTherapy® este utilizat în tratamentul tumorilor localizate în zone riscante și face posibilă administrarea radioterapiei fără a face rău țesuturilor și celulelor sănătoase din jur. Toate tratamentele oncologice care necesită radioterapie pot fi efectuate prin metoda TomoTherapy® HDA. Cu un grad ridicat de precizie, TomoTherapy® face posibilă efectuarea radioterapiei pe zone mari.

INDICAŢII

Sistemul TomoTherapy® este frecvent folosit în tumorile pediatrice, tumorile bilaterale ale sânului, tumorile gâtului și ale capului, tumorile laringiene și tumorile cavității nazale, iradierea mezoteliomului (în mucoasa plămânilor și abdomenului), tumorilor cerebrale și ale măduvei spinării (iradiere craniospinală),  proceduri complexe cu radiații și protecția organelor cu risc (cum ar fi ochii, măduva spinării și hipocampul), iradierea simultană a tumorilor multiple, măduva osoasă și iradierea întregului corp cu tehnica IG-IMRT, iradierea metastazelor multiple.

AVANTAJE

Prin tehnologia sa, TomoTherapy® poate transmite radiații precise care se potrivesc pe formele complexe ale tumorii, evitând în același timp structurile sensibile. Folosind scanării CT integrate pentru a confirma forma și poziția tumorii înainte de fiecare tratament, TomoTherapy® poate reduce expunerea la radiații a țesuturilor și organelor sănătoase. Efectele secundare sunt adesea reduse deoarece mai puține radiații ajung la țesuturile și organele sănătoase. Mulți pacienți care au atins doza de radiație de toleranță maximă pot face radioterapie cu TomoTherapy®.

Tehnologia de scanare oferă o imagine 3D a zonei de tratament înainte de fiecare sesiune de tratament, astfel încât fasciculele de radiație pot fi direcționate în funcție de mărimea, forma și localizarea tumorii în acea zi specifică. Abordarea „terapiei în straturi” tratează tumorile abordând câte un strat la fiecare sesiune.

Metoda TomoTherapy® oferă posibilitatea efectuării unui tratament 3D ghidat prin imagistică, rapid și precis din cap până în picioare, pentru întregul corp.

O altă caracteristică importantă a dispozitivului TomoTherapy® este viteza. Tehnologia dispozitivului TomoTherapy® oferă posibilitatea ca chiar și cele mai complexe tratamente să fie efectuate într-un timp foarte scurt și permite modularea continuă la un număr mare de unghiuri. Cu ajutorul dispozitivului TomoTherapy®, tratamentul poate fi efectuat pe țintă cu un grad mai mare de optimizare. Acest avantaj al optimizării asigură protejarea organelor și țesuturilor apropiate de tumoare și acest lucru, la rândul său, asigură diminuarea riscului secundar de cancer și a efectelor secundare, precum și creșterea calității vieții pacienților.

PROCEDURA DE TRATAMENT

Dispozitivul TomoTherapy® este o structură deschisă, largă și circulară prin care un pacient, care stă confortabil pe o masă de tratament, primește tratamente cu radiații. Utilizând o platformă bazată pe scaner CT, acesta permite administrarea continuă a tratamentului la 360 de grade în jurul pacientului cu o doză constantă și omogenă asupra tumorii.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare