Mridian – Viewray

Mridian – Viewray

MRIdian® Linac este primul dispozitiv de radioterapie din lume, cu un RMN (IRM)  integrat pentru ghidarea imaginii. Acest dispozitiv poate furniza imagini continue și în timp real înainte de tratament și în timpul tratamentului.

Ce este Viewray?

MRIDian® este primul sistem de radioterapie ghidată cu RMN (IRM) din lume care poate, simultan, furniza imagini și trata pacienții cu cancer. Este o soluție de radioterapie care integrează un Linac cu tehnologia IRM într-un design compact, alături de un software pentru localizarea, țintirea și urmărirea poziției și formei tumorilor în timp ce radiația este introdusă.

Procedura Viewray

La fel ca în cazul radioterapiei convenționale, pacientul este așezat pe masă. Se efectuează un RMN (IRM) pentru țesuturile vizate. Regiunea tumorală și țesuturile sănătoase din jur pot fi detectate și vizualizate clar cu ajutorul IRM-ului. Dacă țesuturile vizate și țesuturile înconjurătoare sunt radiate cu doză precisă, atunci începe tratamentul. Imagistica în timp real îi ajută pe medici să controleze procesul de tratament în timpul iradierii. În cazul detectării unei mișcări clinice importante a țintelor sau a țesuturilor sănătoase, medicii reconstituie ținta și structurile critice și re-planifică noul tratament în timp ce pacienții se află pe masa de tratament.

Care sunt diferențele dintre MRIdian Linac și tratamentele convenționale pe bază de Linac?

 • Sistemul RMN (IRM) integrat oferă imagini continuu și în timp real.
 • Imagistica precisă a țesuturilor moi
 • Mai puține radiații către țesuturile sănătoase din jur
 • Planificarea rapidă, flexibilă online a tratamentului
 • Permite o doză mare și iradiere precisă
 • Mai puține sesiuni de tratament
 • Evitarea markerilor invazivi și costisitori, a extensoarelor tisulare

Care sunt avantajele Viewray

Viewray este cea mai nouă tehnologie care combină Linac și RMN (IRM) în același dispozitiv. Avantajele tratamentului Viewray sunt următoarele:

 • Îmbunătățește vizibilitatea tumorii și alinierea pacientului, urmărește tumorile și gestionează mișcările tumorale și ale organelor normale.
 • Oferă planificarea flexibilă, în timp real, pe masa de tratament, a radioterapiei
 • Înregistrează cu exactitate doza de radiație livrată
 • Permite imagistica continuă și în timp real a țesuturilor moi în timpul tratamentului
 • Oferă înregistrare video în timpul tratamentului și permite vizualizarea tuturor procedurilor de tratament și a progresului

Ce boli pot fi tratate cu Viewray?

Sân, ganglioni limfatici periaortici, plămân, rinichi, vezică, ganglioni limfatici pelvini, cap / gât, canalul biliar, stomac, col uterin, glandă suprarenală, orbită, os, splină, examen ginecologic pelvian, torace, arc aortic, pancreas, inimă, prostată, mezenteric, abdomen (țesut moale), ganglioni limfatici gât, rect, glandă parotidă, pelvis, coloană vertebrală, esofag, tiroidă, colon, ficat, extremitate, ganglioni limfatici mediastinali, pelvis, țesut moale pelvis , ganglioni limfatici supraclaviculari, creier, uter, regiunea lombară, vezica biliară, ganglioni limfatici linguali, nazofaringe, ovare, coaste, timus.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare