Brațul Robotic Mako Rio

Brațul Robotic Mako Rio

Tehnologia robotică în chirurgia ortopedică 

Ce este sistemul cu braț robotic Mako Rio?

Sistemul cu braț robotic Mako Rio permite chirurgului să efectueze procedura conform operației chirurgicale planificate. Implantul cel mai adecvat pentru anatomia pacientului este determinat cu ajutorul caracteristicii de planificare detaliată a dispozitivului Mako. Anumiți parametri, precum flexibilitatea încheieturii și echilibrul ligamentelor, sunt evaluați cu precizie. 

Cu ajutorul sistemului cu braț robotic Mako Rio se obțin structuri mobile și dinamice ale încheieturii prin refacerea doar a părților afectate. Astfel, se poate elimina lungimea inegală a picioarelor. 

Perioada de recuperare a pacienților este mai scurtă decât în cazul altor operații, deoarece operația este efectuată cu o mică incizie chirurgicală. Sângerarea este mai puțin probabilă, iar necesitatea transfuziilor de sânge scade în cazul unei operații efectuate cu o mică incizie. 

Se estimează că sistemul cu braț robotic Mako Rio se va folosi și pentru tratamentul osteoartritei la alte încheieturi, cum ar fi umărul, în viitorul foarte apropiat. 

Cum are loc o operație chirurgicală cu sistemul robotic Mako Rio?

Se efectuează un RMN înainte de operație pentru a crea un model virtual tridimensional al încheieturilor; în urma unei evaluări a medicului, implantul ce va fi folosit în operație și procedurile sunt planificate cu mare precizie. 

Când începe operația, chirurgul trebuie mai întâi să potrivească modelul virtual tridimensional al încheieturilor salvat în memoria brațului robotic cu anatomia încheieturii reale în sala de operații. În urma acestei potriviri, sistemul cu braț robotic Mako Rio va începe să vă vizualizeze încheietura într-un mediu spațial cu ochii săi – sistem de urmărire cu marker reflexiv – în sala de operații.

Înainte de pregătirea cavităților implantului, sistemul robotic analizează biomecanica încheieturii, și anume echilibrul ligamentului, cu foarte mare precizie. Mai mult, acesta raportează chirurgului lungimea piciorului contralateral în cazul operațiilor la șold. Chirurgul decide în final abordarea adecvată din punct de vedere biomecanic a plasării implantului prin revizuirea rezultatelor analizei. 

După ce cavitățile implantului sunt irigate sub presiune, implanturile pre-planificate sunt plasate de către chirurg cu ajutorul brațului robotic. 

Operația de înlocuire a genunchiului și șoldului

Sistemul cu braț robotic Mako Rio este folosit în procedurile de înlocuire în tratamentul osteoartritei. 

Operația de înlocuire are ca scop reducerea durerii și menținerea mobilității și funcționalității prin „căptușirea” suprafețelor distruse ale încheieturii. 

În chirurgia de înlocuire există necesitatea respectării anumitor standarde și proceduri, dar fiecare pacient are parte de o procedură specială deoarece structura încheieturii este o caracteristică personală.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare