BRAHITERAPIE

Brahiterapia este o metodă folosită pentru a crește controlul local al afecțiunii prin mărirea dozei de radiație aplicată tumorii înainte și după radioterapia externă. Cu toate acestea, poate fi utilizată și autonom, în scopuri curative, la pacienții a căror situație este potrivită pentru un astfel de tratament.

În brahiterapie, sursele radioactive sunt plasate în tumoră și în țesuturile vizate prin metode unice; astfel este asigurată limitarea dozei în jurul surselor.

Tehnici utilizate în aplicarea radioterapiei oncologie:

  • IGRT: Radioterapie ghidată imagistic
  • IMRT: Radioterapie cu intensitate modulată
  • Radioterapie Conformală: Radioterapie Conformală 3D
  • SRT / SRS: Radioterapie Stereotactică / Radiochirurgie Stereotactică

Domenii de aplicare pentru radioterapie

Este posibilă separarea radioterapiei în două grupe principale în funcție de starea bolii:

Radioterapie curativă:

Luând în considerare informațiile disponibile despre boală, aceasta se aplică în cazurile în care boala poate fi complet tratată. Poate fi aplicată autonom sau alături de chirurgie și / sau chimioterapie.

Radioterapie paliativă

Se aplică în cazurile în care este imposibilă vindecarea completă a bolii. Scopul este prevenirea și ameliorarea suferinței și îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele care se confruntă cu boli grave și complexe. De exemplu, durerile osoase suferite de un pacient pot fi reduse prin radioterapie. Pierderea de sânge poate fi controlată prin radioterapia aplicată pe tumorile hemoragice. Doza de radiație administrată în acest tip de radioterapie este mai mică decât cea administrată în radioterapia curativă. Durata tratamentului este, de asemenea, mai scurtă.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare