Un caz grav al unei paciente din Cluj, rezolvat cu succes la ACIBADEM Altunizade

Un caz grav al unei paciente din Cluj, rezolvat cu succes la ACIBADEM Altunizade

Cancerul mamar afectează peste un milion și jumătate de femei din întreaga lume, printre acestea fiind și mii de românce care sunt diagnosticate cu această boală malignă. Depistat în stadiu incipient, cancerul mamar se poate trata cu succes. Însă în multe situații, afecțiunea recidivează, cu această situație gravă confruntându-se și familia Bica de lângă Turda, județul Cluj.

“Problemele soției mele au început în 2012, când a fost diagnosticată cu un cancer mamar. Au urmat perioade lungi și grele pentru toată familia, dar mai ales pentru ea, fiindcă a trecut prin toate procedurile oncologice până la mastectomie. În 2017, s-a descoperit o recidivă a bolii, localizată pe sinusul cavernos și maxilar. Începusem investigațiile în România în luna ianuarie 2017, și luna iulie încă nu aveam stabilit un tratament, timp în care starea de sănătate a soției mele s-a agravat”, mărturisește domnul Bica, întreaga familie căutând soluții pentru a trata problema gravă de sănătate.

Demersurile făcute pentru a găsi o soluție de tratament în România nu au dat rezultate, dar familia Bica nu și-a pierdut speranța.

“După lungi perindări la medici în toată țara, care nu au avut o rezolvare a problemei, am hotărât să căutăm și în afara țării. Ceva ne spunea că șanse mai există și că nu trebuie să renunțăm. Am căutat clinici pe internet și am găsit în Istanbul, clinica ACIBADEM Altunizade, care are și reprezentant la Cluj, fapt care a simplificat demersurile. Am contactat imediat reprezentantul clinicii, dna. Liliana, cu care am stabilit o întâlnire în ziua respectivă. Ea s-a ocupat de tot ce aveam nevoie pentru a ajunge în Instanbul în cel mai scurt timp. A trimis documentația, s-a ocupat de programări la medici, bilete de avion, hotel, transfer de la aeroport la clinică prin Health Point-ul din aeroport. A făcut tot ce aveam nevoie pentru a ajunge într-un timp scurt la tratament”, descrie soțul pacientei modul în care decurge rapid și eficient orice demers în cadrul clinicilor ACIBADEM.

Familia Bica a ajuns în Spitalul ACIBADEM Altunizade în doar o săptămână, având sprijinul și îndrumarea întregului personal din cadrul spitalului.

“Locul în care am ajuns nu semăna cu un spital, ci mai degrabă cu o locație de 5*, lucru care te duce cu gândul că aici există o șansă de vindecare. Am fost așteptați de un translator tot din partea clinicii, o persoană care parcă ne cunoștea, lăsând impresia că face parte din familia noastră, dna. Sengyul, un om minunat care a fost alături de noi pe toată perioada analizelor și tratamentului, un om care părea să nu știe ce e stresul și oboseala, tot timpul cu zâmbetul pe buze, cu un sfat bun și o încurajare”, descrie experiența în cadrul ACIBADEM domnul Bica.

Însă cel mai important a fost faptul că după luni de așteptare și căutări, doamna Bica a primit asigurarea că există un tratament care poate da rezultate pentru recidiva cancerului. Iar terapia a început în cel mai scurt timp.

“Nu a trebuit să așteptăm zile, nici măcar ore, pentru a ajunge la medicul la care aveam programare, ci doar 15 minute din momentul în care am intrat pe ușa clinicii. Profesorul Mehmet Ufuk Abacioglu s-a ocupat de consult și prescrierea unui tratament. Nu există cuvinte care să-l descrie pe acest om, un înger venit pe pământ pentru a rezolva problema gravă cu care se confrunta soția mea. Felul în care tratează lucrurile, implicarea lui în ceea ce face, simplitatea lui, sunt extraordinare. Datorită lui, suntem din nou o familie fericită. Întrebându-l ce șanse de vindecare sunt, foarte simplu și sigur pe el ne-a spus: 90%. Într-adevăr, după 7 luni de la tratamentul radioterapeutic pe care i l-a prescris, soția mea este foarte bine și a revenit la o viața normală. Îi mulțumim din suflet”, mărturisește emoționat soțul doamnei Bica, pacienta tratată cu succes la ACIBADEM Altunizade.

De altfel, familia Bica din Cluj descrie întreaga experiență în cadrul spitalului ca fiind una cu totul deosebită.

“Cineva spunea să nu așteptăm să se întâmple minuni chiar dacă mergem la ACIBADEM, dar asta s-a întâmplat datorită acestui medic deosebit și a tuturor celor care se află în această clinică. Mulțumim din suflet tuturor celor de la ACIBADEM Altunizade și cu siguranță, vă vom recomanda și altora cu probleme asemănătoare”, încheie domnul Bica povestea experienței cu final fericit.

×
Căutare