Tratamentul lui Daniel Cucu, tânărul suporter dinamovist diagnosticat cu cancer, continuă la ACIBADEM

Tratamentul lui Daniel Cucu, tânărul suporter dinamovist diagnosticat cu cancer, continuă la ACIBADEM

Milioane de oameni din întreaga lumea primesc anual diagnosticul dur de “cancer”. Pentru mulți pacienți, este începutul luptei pe termen lung pentru a ține sub control și chiar vindeca această afecțiune căreia medicina îi alocă din ce în ce mai multe resurse pentru studii, medicamente revoluționare, terapii personalizate și echipamente digitale performante. În plus, pregătirea specialiștilor de top permite abordarea cu succes a cazurilor din ce în ce mai mai dificile.

Un astfel de caz este și cel al tânărului Daniel Cucu, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți suporteri dinamoviști. La doar 34 de ani, Daniel a fost diagnosticat cu un cancer în stadiu avasat, boala afectându-i zone întinse din corp. În ciuda gravității cazului, șansele de tratament într-un centru oncologic performant erau bune.

“Dan, pentru majoritatea Cucu, este fiu, suporter, iubit și prieten de nădejde, un bun patriot, mereu la datorie, atât la locul de muncă, cât și în peluză. Este tipul ăla inimos și plin de viață care și-a consumat multe weekend-uri pe stadion sau în sălile de sport, alături de Dinamo și de

Naționala României. Așa cum el a ținut mereu steagul sus, fiind întotdeauna prezent în acțiunile peluzei (apropiații știu exact de ce este capabil Cucu când își dorește ceva), tot la fel astăzi, el trebuie să vadă că-i suntem alături. Acum, când are cea mai mare nevoie de noi.” a fost mesajul emoționant al tuturor celor care, încă din primele clipe de boală, l-au susținut în lupta sa cu cancerul, prin campania “Alături de Cucu”.

Astfel, cu ajutorul celor apropiați, Daniel a putut începe terapia la ACIBADEM, unul dintre medicii care l-au tratat fiind Leyla Ozer, oncolog cu experiență în cadrul grupului ACIBADEM.

“Când a ajuns la noi la spital, Daniel avea o situație medicală complicată, cu un cancer avansat: se confrunta cu

simptome precum respirația îngreunată, durerile abdominale din cauza diseminării tumorii și a venit la noi pentru a trata această problemă gravă de sănătate. Fiind într-o stare avansată, a avut nevoie de chimioterapie de urgență, de

tratamente pentru durere precum analgezicele, dar și de alte îngrijiri medicale. Știam că, în general, forma de cancer de care suferă Daniel reacționează bine la medicamentele chimioterapice și putem spune că a fost un caz de succes pentru că afecțiunea sa malignă a răspuns la tratament” a declarat medicul Leyla Ozer.

Având în vedere vârsta tânără și forma sa fizică bună, Daniel Cucu a făcut față cu brio chimioterapiei. Tratamentul cu medicamente chimioterapice i-a fost aplicat în Spitalul ACIBADEM Atakent, Daniel fiind permanent sub supravegherea echipelor de medici oncologi.

“Forma de cancer de care suferă Daniel apare mai ales la adulții tineri, dar situația sa era gravă pentru că afecțiunea malignă era deja diseminată în mai multe organe din corp, iar aceasta îi punea viața în pericol dacă nu recurgea rapid la tratament. De aceea, echipele de medici din ACIBADEM i-au aplicat urgent tratamentul lui Daniel: acesta a dat rezultate, efectele adverse au fost ținute sub control, iar pacientul a fost atent monitorizat pentru a acționa în cazul în care terapia nu ar fi dat rezultatele așteptate” a completat dr. Ozer.

Specialiștii oncologi spun că 95 la sută dintre pacienții diagnosticați cu forma de cancer pe care o are și Daniel răspund bine la chimioterapie. Însă dacă afecțiunea este diseminată și afectează organe precum plămânii sau ficatul, rata de succes a terapiei este mai mică. Astăzi, Daniel continuă tratamentul pentru cancer, transplantul de celule stem fiind următorul pas după chimioterapie. Încurajările și susținerea medicilor și prietenilor sunt extrem de prețioase în lupta tânărului de 34 de ani cu cancerul.

“Dacă nouă Dumnezeu ne-a dăruit sănătate, probabil că cel mai potrivit mod prin care îi putem mulțumi este să-l ajutam pe aproapele nostru care se află în nevoie. Suntem o familie, un grup de oameni adunați la un loc de pasiunea pentru fotbal. Asta ne-a învățat să fim uniți, să nu dăm înapoi, să nu lăsăm pe nimeni și nimic să ne îngenuncheze!” spun la unison toți suporterii dinamoviști, prietenii și apropiații care au fost și sunt permanent “Alături de Cucu”.

×
Căutare