Tamuz s-a operat la genunchi la clinica Acibadem

Atacantul Toto Tamuz a suferit, ieri după-amiază, o intervenție chirurgicală minoră la clinica Acibadem din Istanbul, perioada de refacere estimată de doctori fiind între 4 și 6 săptămâni.

Golgheterul Petrolului a resimțit dureri la genunchiul stâng încă din toamna trecută, dar a amânat operația pentru a ajuta echipa, sperând că va putea evolua în aceste condiții până la finele actualului sezon. Din păcate, în primul stagiu de pregătire din Antalya, durerile s-au accentuat, iar după mai multe investigații s-a decis că vârful israelian trebuie supus unei intervenții chirurgicale. Aceasta s-a produs ieri după-amiază, la clinica Acibadem din Istanbul, sponsorul medical al FC Petrolul. Doctorul echipei, Claudiu Stamatescu, a explicat situația lui Tamuz: ”Înainte, am discutat, așa cum era normal, cu specialiștii de la Acibadem și am convenit că momentul operației nu mai poate fi amânat. A fost vorba despre efectuarea unei intervenții artroscopice la nivelul meniscului extern al genunchiului stâng, pentru a evita apariția altor complicații post-traumatice. Ne-am interesat, operația a fost un succes, totul a decurs în cele mai bune condiții, iar clubul a luat legătura cu Toto și se simte bine. Acum, așteptăm raportul medical de externare din partea celor de la Acibadem”. Specialiștii renumitei clinici din Turcia estimează că recuperarea lui Tamuz se va întinde pe o perioadă între 4 până la 6 săptămâni, astfel că atacantul va rata startul acestui retur.

Teixeira și Ipsa au fost menajați

La antrenamentele de ieri, Mircea Rednic nu s-a putut baza pe doi dintre elevii săi, Filipe Teixeira și Kristian Ipsa. Dacă mijlocașul portughez a suferit o indigestie, apărătorul croat a acuzat dureri la gamba stângă, iar tehnicianul lupilor a decis ca ambii să fie menajați. Teixeira va participa la ședința de pregătire din această după-amiază, singura a zilei, în timp ce Ipsa s-a pregătit dimineață în sala de forță.

Fanchone urmează un program special

Revenit la pregătiri alături de coechipieri în cel de-al doilea cantonament din Antalya, fundașul stânga Jean Alain Fanchone urmează momentan un program special de antrenamente, atât pe teren, cât și în sala de forță. După câteva zile de readaptare la efort, apărătorul francez va mări ritmul antrenamentelor, dar este puțin probabil ca el să fie folosit în vreunul dintre cele 3 meciuri amicale pe care Petrolul le va disputa pe 7, 10 și 12 februarie.

Vasilache trebuie să-l convingă pe Rednic

În cursul zile de ieri, Ciprian Vasilache a ajuns în cantonamentul Petrolului, iar la primul antrenament a efectuat doar alergări ușoare. Mijlocașul, care până în luna noiembrie a anului trecut a evoluat în Coreea, va avea la dispoziție o săptămână pentru a-l convinge pe Rednic, tehnicianul Petrolului urmând să dea un răspuns în privința lui abia vinerea viitoare, la finele celui de-al doilea stagiu.

Cu FCSB în Cupă, pe 5 martie și 2 aprilie

Federația Română de Fotbal a stabilit programul semifinalelor din Cupa României Timișoreană, fază a competiție în care Petrolul va întâlni pe FCSB. Prima manșă se va disputa la Ploiești, la data de 5 martie, de la ora 21.30, în timp ce returul este programat la 2 aprilie, de la aceeași oră. Finala Cupei României, ediția 2014-2015, va avea loc la data de 31 mai pe Arena Națională.

Sursa http://fcpetrolul.ro/tamuz-s-a-operat-la-genunchi-la-clinica-acibadem/

×
Căutare