O poveste cu final fericit datorită echipei Acibadem

O poveste cu final fericit datorită echipei Acibadem

Astăzi, Mirel Aruncuțean este un puști fericit: are 10 ani, este pasionat de fotbal și se poate juca fără probleme alături de cei de vârsta lui. Iar acest lucru este posibil și datorită echipelor de medici de la Acibadem care au făcut tot posibilul pentru ca Mirel să aibă o copilărie fericită, sănătoasă.
În 2012, Mirel ajungea în Turcia împreună cu mama lui pentru că avea o problemă gravă de sănătate: stenoză pulmonară valvulară congenitală. Micuțul moștenise afecțiunea de la mamă, iar efectele bolii s-au instalat încă de la 2 luni de viață. După mai multe teste și investigații, medicii români i-au spus Florinei că băiețelul său va trebui să fie operat din 3 în 3 ani până la vârsta de 22 de ani, cu implantarea unui dispozitiv care să-i poată ajuta inima să funcționeze normal.

Din fericire, micuțul a ajuns prin intermediul fundației “Prețuiește viața” în grija medicilor de la Acibadem care i-au evaluat starea de sănătate și au ajuns la concluzia că există o soluție pentru ca Mirel să devină un băiețel sănătos: o singură intervenție chirurgicală care va rezolva definitiv stenoza valvulară pulmonară.

“Am intervenit pe cord deschis și am reușit să construim o valvă naturală astfel încât inima lui Mirel să bată fără niciun fel de problemă. După încheierea procedurii, băiețelul nu va mai avea nevoie de nicio intervenție”, a declarat profesorul Tayyar Sarıoğlu, expert în chirurgie cardiovasculară pediatrică, cel care a condus echipa de medici care i-au redat sănătatea copilului.

Emoționată și fericită, mama lui Mirel le-a transmis tuturor celor care au ajutat-o toată recunoștința sa.

“În primul rând, vrem să vă mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-ați acordat. Ajunsesem la un moment dat în viața noastră, în care nu mai speram la vreun ajutor, dar bunul Dumnezeu și niște inimi mărinimoase nu ne-au uitat și au făcut tot posibilul ca noi să putem reveni la o viață normală. Tuturor vă mulțumim din inimă”, a spus Florina Aruncuțean.

La doi ani de la intervenție, Mirel a mai primit un cadou, pe lângă vestea că inima lui va bate sănătos mult timp de acum încolo: o vizită surpriză la clubul de fotbal CFR Cluj. De altfel, bucuria jocului cu mingea nu poate fi egalată de nimic în ochii unui puști sănătos și fericit.

×
Căutare