Medicii de la ACIBADEM i-au salvat viața micuțului David Răduca, diagnosticat cu hernie hiatală diafragmatică

Medicii de la ACIBADEM i-au salvat viața micuțului David Răduca, diagnosticat cu hernie hiatală diafragmatică

David Răduca este un băiețel de aproape un an și jumătate, cu o poveste impresionantă: micuțul s-a născut cu o malformație congenitală extrem de gravă, hernie hiatală diafragmatică. Această boală implică afectarea severă a tuturor organelor: stomacul este poziționat în torace, iar consecința este insuficiența respiratorie gravă.

Părinții lui David, Andreea și Mădălin, au făcut totul pentru a rezolva situația medicală gravă a micuțului: în urmă cu un an, David a trecut printr-o intervenție chirurgicală într-un spital din București, însă aceasta nu a reușit, iar boala a recidivat.

În acel moment, viața lui era din nou în pericol, iar soluția a fost o intervenție laborioasă, efectuată de către prof. dr. Burak Tander, cu o experiență vastă în chirurgia generală pediatrică. Medicul a operat copii din România aflați în situații foarte grave, așa cum a fost Iarina Cristea Luchian, căreia i-a efectuat un transplant de ficat, micuța având atrezie de căi biliare.

Prof. dr. Burak Tander l-a operat pe David la spitalul ACIBADEM Taksim, intervenția fiind una reușită, cu vindecarea totală a herniei hiatale diafragmatice.

“Familia lui David mulțumește bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să trecem peste aceste momente grele din viața noastră și că a vegheat asupra noastră. Mulțumim tuturor celor care si-au răpit din timpul lor pentru a ne sprijini și ajuta, mulțumim și Fundației “Mereu Aproape” care a crezut în cazul nostru și care a fost mereu aproape de noi. Astăzi, a fost ultima zi de analize la care a fost supus David, rezultatul fiind unul excelent, să ne auzim și vedem cu bine. Vă mulțumim din suflet tuturor”, au mărturisit părinții lui David după ce medicii i-au asigurat că băiețelul este vindecat.

Situația micuțului pacientului este bună acum, David urmând să facă evaluări periodice ale stării de sănătate.

“După controlul făcut astăzi de către prof. dr. Burak, totul a ieșit foarte bine. Mulțumim domnului doctor pentru treaba bună pe care a făcut-o și vă mulțumim vouă, celor care ați fost aproape de noi. Revenim peste 3 luni la următorul control, iar mâine dimineață venim acasă plini de bucurie”, le-au mulțumit pe Facebook tuturor celor care le-au fost aproape părinții lui David, Andreea și Mădălin Răduca, după primul control la care au fost cu copilul.

×
Căutare