Încă o familie de români și-a recăpătat liniștea la Acibadem

Încă o familie de români și-a recăpătat liniștea la Acibadem

O mamă a fost tratată cu succes de cancer ovarian de medicii turci

În fiecare zi, medicii clinicilor Acibadem investighează și diagnostichează cazuri severe, văd oameni cu boli grave cum este cancerul, oameni care-și pun speranța, viața și sănătatea în mâinile celor care-i tratează.

Un astfel de caz este și cel al mamei lui Alexandru, un tânăr atașat de familie, de părinți, care profită de orice moment pentru a-l petrece alături de cei dragi. Anul trecut, serbarea zilei de naștere i-a adus, din păcate, o veste tristă în ceea ce privește starea de sănătate a mamei.

Cum i-au descoperit medicii cancerul ovarian?

“A fost diferit, pentru că mama, o ființă plină de optimism și energie, nu se simțea deloc bine. Eram îngrijorat, știam că suferă de osteoporoză, iar din toamnă avea niște dureri îngrozitoare la coloana vertebrală. Medicul ortoped care a consultat-o, i-a recomandat un RMN și m-am oferit să-i fac chiar eu programarea, apoi să mergem împreună și să o susțin, că nu puteam să o văd cum suferă. Au urmat niște analize, rezultatul de la RMN nu a fost prea concludent, specialiștii împreună cu medicul ortoped au recomandat și un CT. Nu cred că voi putea uita vreodată ziua în care am fost cu mama să își facă CT. Am așteptat cu sufletul la gură seara ca să mă pot duce după rezultat. Când am deschis plicul în care se aflau rezultatele, totul s-a prăbușit în jurul meu: mama fusese diagnosticată cu o tumoră ovariană”, mărturisește Alexandru.

Cum a ajuns familia lui Alexandru în clinica Acibadem?

O asemenea veste tulbură liniștea oricărei familii și nu puține sunt cele care se regăsesc în această situație, având în vedere că la nivel mondial, numărul cazurilor de cancer este în continuă creștere. Pe de altă parte însă, și medicina a evoluat mult și oferă soluții de vindecare și tratament. Așa că după momentele de tristețe și de supărare, Alexandru și întreaga familia s-au mobilizat pentru a-i oferi mamei accesul la cei mai buni medici, la tehnologie de ultimă oră și la tratamente performante care cresc spectaculos speranța de viață a pacienților diagnosticați cu cancer. Astfel, Alexandru a optat pentru experiența medicilor de la Acibadem.

“Răspunsul medicilor de la Acibadem a venit: ne așteptau pe data de 29 decembrie, iar pe 30 am avut primele consultații, la Oncologie și Ginecologie. Încă din aeroport, am fost asistați de către echipa Acibadem Check Point care ne-a pus la dispoziție un shuttle până la hotelul la care am fost cazați. Același lucru s-a întamplat și a doua zi, când aveam programare la spital, dar și pe toată durata șederii noastre la Istanbul: shuttle ori de câte ori era nevoie pe rutele spital, hotel, aeroport. Spitalul Universitar Acibadem Atakent ne-a impresionat, era nou și arăta impecabil, similar cu cel din serialul ER – Spitalul de Urgență”, descrie Alexandru experiența Acibadem.”

Cum a fost tratată la Acibadem tumora oviariană?

Cât despre experții Acibadem în tratara cancerului, Alexandru nu are decât cuvinte de laudă, impresionat de atitudinea acestora, de încrederea pe care o inspiră pacienților, dar și de soluțiile performante pe care le aplică fiecărui caz în parte.

“Dr. Yildiz, medic oncolog, este una dintre cele mai optimiste și tonice persoane pe care le-am întâlnit acolo. Ne-a asigurat că va face tot ce se poate pentru ca mama să se vindece. Profesorul Kose, medicul ginecolog care a operat-o pe mama, rămâne una dintre persoanele care m-a impresionat cel mai mult în ultimii ani. Spun asta pentru că până atunci, nu eram obișnuit ca un medic să ne vorbească despre această boală atât de detaliat și, în același timp, să fie foarte empatic. Toate discuțiile pe care le-am avut în acea zi erau însoțite de prezentări în PowerPoint, cu imagini explicite, astfel încât nu rămâneau subiecte neacoperite. Profesorul Kose ne-a vorbit despre intervenție, despre avantajele și riscurile investigațiilor, în funcție de natura lor. Mama are 70 de ani, iar intervenția recomandată de prof. Kose a fost cea robotică. Avantajele erau nete unei intervenții chirurgicale standard: pierderi de sânge reduse, mobilitate maximă, risc de infecție foarte scăzut, în plus, putea începe cât mai repede tratamentul cu chimioterapie”, afirmă tânărul, care a stat alături de mama sa pe tot parcursul experienței din spitalul Acibadem.

Care au fost reacțiile familiei după tratamentul de vârf de la Acibadem?

Operația a decurs fără probleme, iar mama lui Alexandru a putut merge la o zi după operație. După încă două zile, au plecat împreună acasă, urmând să revină pentru chimioterapie. Mama tânărului Alexandru a beneficiat de tot sprijinul echipelor Acibadem, tratamentul fiind mai ușor de suportat datorită pregătirii echipelor de medici, asistente și infirmiere, condițiilor excelente din spitalele Acibadem, dar și asistenței permanente oferite de traducătorii care însoțesc pacienții și îi ajută să înțeleagă toată terapia.

“Este foarte greu să treci printr-o astfel de experiență. Însă, dacă acest lucru se întâmplă, există și șanse mari ca situația să revină la normal. Asta pentru că există oameni care pot dărui viața, oameni cărora le pasă și care studiază continuu, care au acces la cele mai noi informații din domeniul medical, dar și la aparatura de ultima generație. Doresc să mulțumesc întregii echipe Acibadem pentru felul în care mama a fost și este în continuare tratată și pentru modul în care ni s-au oferit toate informațiile și răspunsurile la întrebările noastre”, concluzionează tânărul care și-a recăpatat speranța că mama se va bucura în continuare de zile liniștite, cu multă sănătate.

×
Căutare