Georgiana Popa sau cum să învingi cancerul când ți-ai pierdut orice speranță

Georgiana Popa sau cum să învingi cancerul când ți-ai pierdut orice speranță

Mulți dintre semenii noștri ajung în situații disperate atunci când starea lor de sănătate se înrăutățește pe zi ce trece și își pierd speranța că mai pot primi ajutor și vindecare. Este și cazul Georgianei Popa, a cărei poveste ne-a impresionat profund: tânăra a primit un diagnostic extrem de grav în România, a trecut prin nenumărate experiențe nefericite, însă și-a găsit liniștea după ce medicii clinicilor Acibadem au consultat-o, au ascultat-o și i-au oferit cea mai bună soluție pentru diagnosticul ei: un cancer în stadiu avansat. Astăzi, Georgiana este alături de familie, iar cele mai simple gesturi care par cele mai firești lucruri, pentru Georgiana înseamnă enorm.

“Este ora 21:30 și eu bucătaresc la o ciorbă de legume. Poate vă întrebați ce o fi așa interesant în treaba asta? O să încep această pagină de jurnal spunându-vă faptul că acum pot face lucruri normale: o banală ciorbă pentru mine înseamnă fericire” își începe Georgiana povestea vindecării după cel mai crunt diagnostic pe care-l putea primi.

“Da. Eu acum fac ciorbă pentru copilul meu de 10 ani și mâine se împlinește o săptămână de când am fost operată, mastectomie și disecție axilară la clinica Acibadem, în Turcia. Operația a fost un succes, n-am avut nicio urmă de îndoială că ar putea fi altfel pentru că am simțit asta imediat ce am pus piciorul în acest spital. Nu pot compara ce am trăit în spitalele noastre, indiferent că vorbim de spital privat sau de stat, cu ce am întâlnit aici. Sunt multe de spus, dar faptul ca m-au externat a treia zi după o operație de extirpare a sânului cred că spune tot atât despre starea mea cât și despre tot actul și personalul medical” mărturisește tânăra care se bucură acum la maximum de fiecare clipă alături de familie.

Pentru Georgiana, comunicarea cu echipa Acibadem a fost primul pas spre vindecare.

“Voi începe cu medicul care, mai întâi de toate îmi este prieten. Prieten pentru că mi-a oferit încredere, răbdare și înțelegere, m-a încurajat și mi-a zâmbit din prima clipă în care ne-am întâlnit. Mi-a oferit informații clare fără să-mi vânda iluzii și a făcut-o cu atât calm, încât mi-a transmis o liniște nesperată, după care tânjeam în acele momente. Și,, cel mai important este că mi-a oferit timpul lui. Un bolnav de cancer în ultimul stadiu știe cât este de important și cum se cântarește timpul. Asta eram când am cunoscut acest medic: un bolnav în ultimul stadiu care a primit pentru prima dată timp și informații vitale. Acele informații m-au ajutat să zâmbesc acum fără nicio urmă de tumoră în corp”, continuă tânăra povestea cu final fericit.

Condițiile excelente din spitalele Acibadem, dar și atenția întregului personal au adus-o pe Georgiana mai aproape de liniște și de vindecare.

“Cu asistentele, am reușit să mă înțeleg mai bine decât am făcut-o vreodată cu orice asistentă din țară. Veneau să mă întrebe dacă sunt bine și făceau asta în liniște. Nu am auzit găleți aruncate, uși trântite, asistente certându-se sau certând alți pacienți. Mi-au explicat înainte de fiecare procedură ce urmează și îmi arătau rezultatul. Mă lăsau să mă odihnesc și încercau să-și facă meseria zâmbindu-mi cald și deranjându-mă cât mai puțin. Translatorul este cel care m-a ajutat atât în relația cu personalul medical, cât și cu cazarea când a fost nevoie de hotel, cu transportul sau cu orice altceva. Când am avut nevoie, a ajuns în 10 minute și m-a scos din orice situație. Iar ceea ce am găsit pe forumuri a fost complet eronat, cel puțin în cazul meu: nu am plătit mai mult decât mi s-a comunicat la început. În plus, nici nu intră în discuție șpaga!” ne-a mărturisit încântată Georgiana.

Cazul ei a fost unul extrem de grav, deși tânăra și-a făcut mereu analize, a mers la control și se consideră un om responsabil și conștiincios în ceea ce privește sănătatea ei și a familiei.

“Vreo jumătate de an tot mergeam și acuzam stări de oboseală, dureri de cap și lipsă de concentrare. A trebuit să renunț la job pentru că nu mai puteam să fac față. Oricum, nu a văzut nimeni nimic și analizele mele erau ok. La câteva luni după ce terminasem cu toate analizele, m-am trezit trimisă de urgență la București pentru biopsie. Bineînțeles că am căutat cel mai bun doctor, forumuri, cunoștințe, tot ce se poate. Cred că se cunoaște bine sistemul: cozi imense, veneam de la 3 dimineața după un drum de o oră și jumătate și făceam lista de așteptare”, descrie tânăra situațiile neplăcute cu care s-a confruntat.

Vestea diagnosticului de cancer i-a dat viața peste cap, iar medicii români nu i-au dat prea multe șanse. Mai mult, situația s-a agravat și din cauza stresului care a însoțit toate investigațiile și testele.

“Am mers la muuuulți doctori și de la stat și de la privat. Fiecare cu părerea lui, unii nici nu vedeau că-mi lipsesc analize importante, dar toți mi-au spus că sunt șanse foarte slabe să reușesc având în vedere că se întinsese deja într-o zona inoperabilă. Unii mi-au spus că, dacă încep chimioterapia, mă chinui degeaba. Am pierdut timp și bani la doctorii oncologi și nu numai asta, dar mi-a albit părul instantaneu într-o lună de atâta stres. Simțeam că nu mă ajuta nimic, nici doctorii, nici sistemul și nici timpul. Cum să faci toate analizele mereu și dintr-o dată să te trezești că ai șanse minime? Bani pe analize, bani pe drumuri, bani pe consultații la cât mai multi doctori, dar aș fi dat tot ce aveam numai să simt că o să reușesc să scap de cancer”, spune Georgiana.

În aceste condiții, cei apropiați s-au mobilizat și tânăra a fost îndrumată către clinicile Acibadem datorită cărora și-a recăpătat speranța.

“Acum, după toata experiența, pun în balanță tot ce am trăit în țară și la Acibadem și fără nicio îndoială aș alege Acibadem pentru toate procedurile pe care urmează să le mai fac. Pentru sănătate în condiții umane și normale, merită un efort financiar: oricum, dacă adun cât am cheltuit aici, se apropie foarte mult de cât am cheltuit la Acibadem”, adaugă tânăra.

Povestea Georgianei seamănă mult cu a altor paciente care au descoperit în Acibadem locul și oamenii care le-au sentimentul că s-au născut a doua oară.

“Gata, am făcut și ciorba mea și iar o să-mi spună piciul că are prea multe legume. Dar știți ce e mai super decât să faci ciorba? Faptul că sunt aici și pot să îi explic copilului meu de ce sunt importante legumele din ea”, încheie tânăra povestea cu mult optimism.

×
Căutare