Cum se tratează cu succes cancerul de sân în cadrul ACIBADEM: mărturia impresionantă a unei paciente

Cum se tratează cu succes cancerul de sân în cadrul ACIBADEM: mărturia impresionantă a unei paciente

Depistat la timp, cancerul de sân se poate trata cu șanse maxime de supraviețuire pe termen lung. Este și ceea ce realizează echipele complexe, multidisciplinare, de experți de top din cadrul grupului de clinici ACIBADEM din Turcia, unul dintre cele mai importante din lume în ceea ce privește tratamentele oncologice.

Pentru ca o tumoră malignă mamară să fie tratată cu succes, aceasta trebuie abordată în cadrul unei comisii oncologice extinse din care fac parte chirurgul expert în chirurgie mamară, oncologul, radioterapeutul, anatomopatologul, expertul în imagistică și chirurgul specializat în chirurgie reconstructivă și microchirurgie.

Astfel, echipele complexe din cadrul ACIBADEM reușesc să salveze sănătatea a mii de paciente.

Pe lângă experiența medicilor, un alt criteriu al succesului în terapiile oncologice mamare este accesul la medicamente și tehnologii de ultimă generație. Acestea cresc șansele de reușită pe termen lung, dar și confortul pacientelor, prin reducerea efectelor adverse și reducerea timpului alocat terapiei.

Un astfel de tratament performant recomandat în anumite cazuri de cancer mamar este radioterapia în doză unică, terapie ce poate înlocui protocolul de 33 de ședințe de terapie. Iradierea țesuturilor din jurul tumorii care a fost extirpate se poate face imediat după operație, iar planificarea se face prin colaborarea medicilor.

“Decizia pentru aplicare acestei proceduri nu se ia doar de către chirurg. Noi colaborăm cu succes cu colegii noștri radioterapeuți și anatomopatologi ca să hotărâm împreuna asupra cazurilor în care se poate aplica doza unică de radioterapie. Lucrul în echipă este decisiv în succesul terapiei pentru cancerul mamar”, afirmă prof. dr. Cihan Uras, coordonatorul Institutului de Cercetare a Patologiei Sânului din cadrul Universității de Medicină ACIBADEM și chirurg în cadrul Spitalului ACIBADEM Maslak.

Ce avantaje are doza unică de radioterapie pentru paciente?

Doza unică de terapie înlocuiește în anumite cazuri protocolul lung de radioterapie, de 33 de ședințe. În alegerea cazurilor, contează tipul de tumoare mamară, vârsta pacientei, dar și alte criterii. Avantajul dozei unice de radioterapie reduce riscul potențialelor efecte secundare, printr-o protecție sporită a țesuturilor sănătoase, fără afectarea pielii din zona tratată și fără atrofierea țesuturilor mamare la pacientele care trec prin chirurgia conservativă a sânului. De asemenea, pacientele se întorc mult mai repede la activitățile obișnuite, recuperarea după operație și radioterapie durând doar două zile. Acest lucru face ca procedurile din cadrul ACIBADEM să fie extrem de apreciate și de mii de paciente care vin la trament în Turcia din alte țări.“Atunci când medicul meu din Kosovo mi-a recomandat să vin la domnul profesor Cihan Uras, mi-a făcut rapid o programare. Am ajuns la ACIBADEM, iar după o zi de investigații, aveam deja rezultatul biopsiei. La început, mi-a fost teamă, dar aceasta a trecut văzând că totul a decurs foarte repede și foarte bine, aici referindu-mă aplicarea dozei unice de radioterapie. M-am întors foarte repede la cei doi copii ai mei și pot spune că am trăit un miracol pentru care îi sunt extrem de recunoscătoare domnului profesor Cihan Uras”, afirmă Fetbordha Krasta, în vârstă de 53 de ani, diagnosticată cu cancer și care, practic, și-a recuperat sănătatea într-o singură zi.

×
Căutare