Chirurgia robotică i-a oferit șansa de a deveni mamă

Ginka Todorova, o domnisoară din Bulgaria care s-a născut cu două utere,  a suferit o intervenție la spitalul Acibadem Maslak  în Istanbul prin care i-au fost unite cele două utere prin chirurgie robotică. Ginka a afirmat faptul că “este foarte fericită deoarece de acum poate deveni şi ea mamă”.

Viaţa Ginkăi Todorova, care trăieşte împreună cu bunica sa în oraşul Haskov din Bulgaria, s-a schimbat datorită bunicii sale Ginka  Bojinova Stamova. Ginka, care până acum un an nu ştia de faptul că are un defect congenital, a fost de mai multe ori la doctor, în ţara de origine, deoarece avea dureri abdominale severe şi suferea de amenoree. În urma investigaţiilor efectuate s-a depistat faptul că Ginka are intrarea în vagin lipită şi că s-a născut cu două utere. Problemele cu care se confrunta tânăra sunt foarte rare, incidenţa fiind de un caz la o mie de persoane.

Bunica acesteia a scris mai multor spitale din Turcia în încercarea de a găsi o rezolvare pentru problemele nepoatei. După o anumită perioadă acestea au fost invitate în Turcia de către Prof. Dr. Mete Güngör, Doctor Specialist Obstetrică şi Ginecologie la Spitalul Acıbadem Maslak Istanbul. Medicii chirurgi au planificat o intervenţie chirurgicală specială pentru tânără. Pentru prima dată în lume s-a hotărât efectuarea unei intervenţii chirurgicale prin care cele două utere să fie unite într-unul singur prin chirurgie robotică. Prin această intervenţie tinerei i s-a deschis intrarea în vagin şi printr-un mic orificiu cele două utere gemene au fost unite într-unul singur.

Prof. Dr. Mete Güngör  : O PREMİERĂ MONDİALĂ

Ginka Todorova, care a menţionat că de acum poate deveni mamă, a afirmat faptul că “Am fost crescută de bunica mea. Aceasta a crezut foarte mult în însănătoşirea mea şi eu am avut încredere în ea şi am venit în Turcia. M-am bucurat foarte mult deoarece intervenţia chirurgicală putea fi efectuată fără a rămâne cu răni mari pe abdomen. Acum pot să visez că voi fi mamă. Sunt foarte fericită că mi-am recăpătat sănătatea”. Prof. Dr. Mete Güngör, cel care a efectuat intervenţia chirurgicală, a specificat faptul că această intervenţie reprezintă o premieră mondială: “Nu era posibil ca Ginka să devină mamă datorită faptului că era imposibil ca în vre-unul dintre aceste două utere anormale, unul aflat în partea stângă şi unul în dreapta, să se dezvolte un embrion şi să menţină sarcina. Mai mult, intrarea în vagin era lipită. În ţara de origine a suferit o intervenţie chirurgicală prin care aceasta a fost tăiată pe abdomen cu o incizie de aproximativ 20-25 cm. Totuşi, se observă faptul că în urma intervenţiei chirurgicale nu a fost efectuată o operaţie de unire a celor două utere într-unul singur. Pentru prima dată în lume noi am reuşit cu ajutorul chirurgiei robotice  să eliminăm peretele despărţitor dintre cele două utere separate şi să le unim într-un singur uter. De acum tânăra va putea avea menstruaţie la fel ca celelalte fete de vârsta ei şi mai mult decât atât, au fost eliminate obstacolele în ceea ce priveşte visul de a deveni mamă”.

Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem vă rugăm să contactați biroul local din România la adresa de email info.ro@acibadem.com.tr sau telefon 021 313 99 38.

×
Căutare