Un tratament revoluționar pentru scolioză – fără cicatrici, cu recuperare rapidă și păstrarea flexibilității, disponibil la ACIBADEM

Un tratament revoluționar pentru scolioză – fără cicatrici, cu recuperare rapidă și păstrarea flexibilității, disponibil la ACIBADEM

Pentru părinții copiilor cu scolioză, numele profesorului Ahmet Alanay, expert în chirurgia coloanei înseamnă salvare și speranță. Profesorul Alanay, pe care îl puteți consulta la Centrul ACIBADEM de Tratament Spinal Complet din Istanbul, este primul doctor care a aplicat în Turcia și Europa – imediat după implementarea în SUA – metoda revoluționară de intervenție chirurgicală în cazul scoliozei numită metoda de conectare (vertebral body tethering, denumirea originală). Turcia a trecut astfel într-o nouă epocă în tratamentul scoliozei și primește pacienți din numeroase țări.

Avantajele noii tehnici

Profesorul Ahmet Alanay este de părere că metoda de conectare (vertebral body tethering) este recomandată îndeosebi în cazul copiilor care sunt la începutul pubertății și suferă de scolioză. Indicațiile pentru această tehnică sunt precise, doar anumiți pacienți se califică pentru ea. „Această metodă presupune conectarea șuruburilor care sunt amplasate în zona frontală a coloanei vertebrale de pe partea convexă a curburii cu o polietilenă groasă, ca un cordon. După ce șuruburile sunt conectate, banda este strânsă cu un dispozitiv și curbura este corectată la un anumit grad. După această procedură, latura convexă a curburii crește mai lent în comparație cu partea concavă și acest lucru permite curbei să se îndrepte de la sine sau aproape complet, pe măsură ce coloana vertebrală își continuă creșterea. Banda ghidează creșterea care se deplasează într-o direcție greșită și îi dă o direcție nouă, corectă”, explică procedura expertul în chirurgia coloanei.

Metoda de conectare (vertebral body tethering) permite mișcare și creștere; de asemenea, spre deosebire de procedura de fuziune, nu necesită o incizie lungă pe spate. „Procedura de conectare se realizează printr-un număr mic de incizii minore, de 3 centimetri lățime pe partea torsului. Acest lucru permite cicatricilor, care constituie cea mai importantă preocupare a pacienților cu scolioză, să fie ascunse, de exemplu, de sutien sau costume de baie și să rămână invizibile. Copiilor tratați cu această metodă li se oferă avantaje majore, cum ar fi posibilitatea de a-și mișca șira spinării în mod liber, recuperare rapidă, externare timpurie din spital și revenirea mai devreme la școală”, explică profesorul Ahmet Alanay care a redat libertatea de mișcare a sute de copii operați. Pentru detalii despre consultațiile la Profesorul Alanay sau solicitarea unei a doua opinii medicale ne puteți suna la (021) 313 99 38 sau ne puteți scrie un email la: info.ro@acibadem.com.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare