Sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Sfaturi pentru o inimă sănătoasă

Urmați aceste recomandări simple, dar eficiente pentru sănătatea cardiovasculară. Astfel, se poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.

Secretul din spatele inimilor sănătoase…

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite. Conform studiilor, modificările aduse stilului de viață pot reduce riscul de boli cardiovasculare cu aproximativ 82%. Pentru un sistem cardiovascular sănătos, citiți următoarele sfaturi.

Luați-vă adio de la fumat și nu vă mai întoarceți niciodată.

Renunțați la fumat sau nu mai fumați dacă ați renunțat deja. Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă lăsa de fumat, contactați centrele noastre de consiliere.

Mers pe jos în mod regulat

Faceți exerciții moderate, cum ar fi mersul vioi timp de 30 până la 60 de minute pe zi. Asigurați-vă că faceți exerciții fizice timp de cel puțin 150 de minute pe săptămână. Pentru a atinge acest obiectiv, puteți merge pe jos timp de 30 de minute zilnic timp de 5 zile într-o săptămână. Dacă sunteți supraponderal, puteți prelungi fiecare sesiune de la 60 până la 90 de minute.

Încercați să slăbiți

Excesul de greutate este unul dintre factorii critici de risc pentru boala coronariană. De asemenea, este considerat un factor de risc important nu numai pentru bolile de inimă, ci și pentru diabetul zaharat și hipertensiune, factori de risc pentru bolile de inimă. Studiile științifice demonstrează că chiar și pierderea a 5% din excesul de greutate crește calitatea vieții, scade riscul de diabet și afectează pozitiv profilul lipidic din sânge. Depunerea de grăsime caracterizată prin acumularea de grăsime în abdomen este semnificativă pentru riscul de boală arterială coronariană. Există o corelație pozitivă între indicele de masă corporală și mortalitate. Indicele de masă corporală <25 kg/m2 este normal, 25-30 kg/m2 este supraponderal și >30 kg/m2 implică obezitate. Mai mult decât atât, un raport talie-șold peste limitele normale sau, cu alte cuvinte, obezitatea abdominală, crește riscul de boală arterială coronariană. Raportul talie normală:șold este de 0,9 la bărbați și de 0,8 la femei. Chiar și pierderea a 3 până la 5 kg vă va ajuta să vă reglați tensiunea arterială într-o anumită măsură. Consultați un nutriționist dacă este necesar.

Efectuați un control cardiac

Este necesar un control cardiac după 40 de ani pentru bărbați și 50 de ani pentru femei. Aceste controale trebuie efectuate la intervale de 2 ani pentru persoanele cu risc scăzut și anual pentru cele cu risc ridicat. Deoarece metabolismul se poate schimba și unele boli se pot dezvolta în această perioadă de timp. Cu toate acestea, este important să se efectueze controale la vârsta de 30 de ani dacă antecedentele familiale sunt pozitive pentru bolile de inimă la vârste tinere sau dacă pacientul sau o rudă de gradul întâi are diabet, hipertensiune arterială și niveluri ridicate de colesterol.

*Informațiile de pe site-ul nostru nu au scopul de a oferi îndrumări pentru diagnostic și tratament. Nu efectuați proceduri diagnostice și medicale înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră. Articolele conțin informații despre serviciile de asistență medicală ale Acıbadem Healthcare Group.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare