Scanarea completă prin RMN, soluția perfectă pentru  5.000 de pacienți ai clinicilor ACIBADEM

Scanarea completă prin RMN, soluția perfectă pentru 5.000 de pacienți ai clinicilor ACIBADEM

Cu cât un cancer este depistat mai devreme, cu atât șansele de tratare și vindecare sunt mai mari, iar acest lucru este valabil în cazul multor tipuri de afecțiuni maligne. Specialiștii clinicilor ACIBADEM au deja o experiență vastă în diagnosticarea și tratarea cancerului, iar tehnologia joacă și ea un rol esențial în rezolvarea cu succes a tuturor cazurilor. Printre metodele care câștigă tot mai mult teren în sfera oncologică este scanarea completă prin RMN, iar profesorul doctor Ercan Karaarslan, specialist radiolog în cadrul Spitalului Maslak ACIBADEM, este unul dintre specialiștii noștri cu multă experiență și cazuri impresionante la activ a căror vindecare a fost semnificativ influențată de această investigație.

Cum a evoluat scanarea completă prin RMN

 Scanarea completă prin RMN se face în clinicile ACIBADEM din anul 2009, iar de atunci și până în prezent, 5.000 de pacienți au beneficiat de această investigație deosebită. Folosirea câmpului magnetic pentru a obține imagini despre corpul uman și funcționarea diverselor sisteme și organe este deja standard în medicină. Însă ani de zile, aparatele nu reușeau să ofere aceste imagini decât după câteva ore de expunere a pacientului în câmpul magnetic. Evoluția ultimilor ani din domeniul tehnologiei a reușit să reducă timpul alocat unei scanări totale ceea ce a crescut confortul pacienților și a ușurat mult munca medicilor. Profesorul doctor Ercan Karaarslan, sp

ecialist radiolog în cadrul Spitalului Maslak ACIBADEM, explică: “Pe măsură ce știința și tehnologia medicală au avansat, aparatele au ajuns la performanța de a putea culege informații despre corpul uman și de a le oferi într-o singură imagine. Aceasta rezultă din combinarea a mai multe imagini ce însumează peste 200 de cm de țesut uman. În plus, softurile încorporate în aparat fac posibilă scanarea totală într-un timp record de 45 de minute”.

Scanarea completă prin RMN, mai bună decât alte metode investigație

Astăzi, scanarea completă prin RMN este folosită atât ca metodă de screening pentru pacienții care au risc de cancer, dar și pentru diagnosticare atunci când există suspiciuni pentru o afecțiune malignă. Profesorul Ercan Karaarslan, expert în radiologia la ACIBADEM, subliniază performanțele scanării corporale și prin comparație cu razele X sau investigațiile ecografice abdominale care au limite. “Noi recomandăm scanarea completă prin RMN pentru că are o mare acuratețe, nu provoacă disconfort și poate fi aplicată în investigarea mai multor organe, dar și tipuri de cancere. Pacienții nu sunt expuși deloc la radiații, iar în investigația standard nu li se injectează nicio substanță de contrast”, afirmă spe

cialistul cliniclor ACIBADEM. În plus, investigația poate fi repetată, iar dacă medicii suspectează prezența unui cancer, scanarea poate fi făcută suplimentar zonelor afectate. Astfel, aceasta devine metodă de diagnostic, folosită de altfel și pentru a evalua răspândirea bolii în corp.

Ce trebuie să știe pacienții despre scanarea completă prin RMN

 Pe lângă faptul că scanarea completă prin RMN oferă imagini prețioase despre corpul uman, aceasta vine la pachet și cu un confort sporit pentru pacienți: timp de 45 de minute, aceștia nu simt niciun fel de disconfort. Doar în timpul evaluării zonei abdominale și a sânilor, pacienții sunt rugați să-și țină respirația, dar nu mai mult de 20 de secunde. Pacienții care sosesc în clinicile ACIBADEM pentru această investigație primesc toate informațiile utile și pot pune întrebări medicului despre modul cum decurge aceasta. Nu pot face scanarea completă prin RMN persoanele care au dispozitive metalice implantate în corp și cei care suferă de claustrofobie. De asemenea, profesorul Ercan Karaarslan, expert în radiologia la ACIBADEM, spune că scanarea compeltă prin RMN nu înlocuiește alte teste de screening precum mamografia, rezonanța magnetică cu substanță de contrast pentru sâni, colonoscopia și CT pentru cancerul de plămâni.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare