RMN-ul total, “vedeta” programelor de check-up

RMN-ul total, “vedeta” programelor de check-up

În ultimii ani, rezonanța magnetică a câștigat foarte mult teren în rândul persoanelor care vor să-și verifice starea generală de sănătate în cadrul programelor anuale de check-up. Asta pentru că nu presupune iradiere, poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, depistează leziuni în stadiu incipient și reușește să ofere informații despre organism, din cap până în picioare. Medicii din cadrul clinicilor ACIBADEM sunt printre cei mai experimentați din lume în efectuarea investigațiilor cu rezonanță magnetică. Medicul Gonca Gul Atalay din cadrul spitalului ACIBADEM Altunizade din Istanbul explică avantajele efectuării unui RMN total.

“RMN-ul total este un test de screening general, care ne ajutăm să investigăm corpul din cap până în picioare. Practic, cu ajutorul acestei investigații, evaluăm creierul (putem observa tumorile, anevrismele, hematoamele etc.), coloana vertebrală (putem depista discopatii, artrite), plămânii, vasele de sânge ale plămânilor, inima, organele interne (putem depista tumori, obstrucții). În cazul femeilor, un RMN total este util în evaluarea endometrului sau a prezenței fibroamelor. Însă nu putem evalua în timpul RMN-ul total și starea de sănătate a sânilor. Pentru RMN-ul destinat glandei mamare, poziția de examinare este alta. În cazul bărbaților, putem evalua și glanda prostată. În plus, RMN-ul total ne oferă informații despre esofag, stomac, colon”, descrie beneficiile acestei investigații dr. Gonca Gul Atalay.

Aparatele de mare finețe reușesc astăzi să vadă în profunzime leziuni foarte mici. Deși nu pun diagnosticul final, investigațiile prin rezonanță magnetică pot orienta specialiștii către analize suplimentare.

“Se pot vedea leziuni chiar și de 0,5 mm, însă nu putem pune un diagnostic doar după o evaluare de tip RMN. Ne indică de exemplu prezența unui nodul, însă este nevoie de investigații suplimentare pentru un diagnostic de certitudine. RMN este o investigație care scanează organismul, însă e nevoie de teste ulterioare pentru a pune un diagnostic precis. Dacă observăm o afectare a tiroidei, mergem mai departe cu alte teste. Dacă vedem ceva suspect la esofag, trecem la endoscopie. Un polip colonic observat prin RMN impune colonoscopie. Practic, RMN-ul ne ghidează către zonele care trebuie investigate suplimentar. Însă nu tot ceea ce observăm este cancer sau tumoră. Uneori, sunt probleme de sănătate cu care pacientul va trăi tot restul vieții”, completează medicul Gonca Gul Atalay, care evaluează anual mii de pacienți în cadrul programelor de check up marca ACIBADEM.

Așadar, o scanare tip RMN total oferă într-un timp scurt informații despre organele interne și vă poate ajuta să vă descoperiți zonele vulnerabile și să luați cele mai bune măsuri ca să nu vă confruntați cu boli grave! Investigația nu este inclusă din start într-un pachet de investigații de bază pentru check-up, ea este recomandată în special în cazul unei suspiciuni din sfera oncologică. De asemenea poate fi efectuată la cererea pacientului.

Informații despre prețurile pachetelor decheck-up din cadrul ACIBADEM și despre această scanare RMN total puteți primi la numerele de telefon 021 313 99 38 și 021 311 88 82 sau pe adresa de email: info.ro@acibadem.com.tr.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare