Prof. dr. Özlem Er: terapii de ultimă generație pentru cancerul de plămâni, disponibile în cadrul ACIBADEM

Prof. dr. Özlem Er: terapii de ultimă generație pentru cancerul de plămâni, disponibile în cadrul ACIBADEM

La ora actuală, cancerul de plămâni se poate trata cu succes dacă este depistat la timp. Șansele diagnosticării cât mai aproape de debut cresc dacă pacienții respectă programele de teste și analize de check-up. Tumorile pulmonare sunt asociate cu unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate: fumatul. Astfel, dacă o persoană a fumat mai mult de un pachet de țigări pe zi, timp de 15 ani, sau dacă s-a lăsat de fumat mai devreme de acum 15 ani, atunci aceasta nu trebuie să rateze sub nicio formă evaluările medicale anuale. Fumatul este un factor de risc important atât pentru cancer, cât și pentru bolile cardiovasculare. Conform studiilor, cancerul de plămâni poate fi depistat precoce la persoanele cu vârsta între 55 și 74 de ani care au fumat intens, dacă acestea efectuează regulat tomografii cu doză mică de iradiere.

Terapiile țintă și imunoterapia, benefice pentru pacienții cu cancer pulmonar

Șansele de reușită a tratamentului cancerului de plămâni sunt de 80-90 la sută în stadiul 1. În plus, există terapii de ultimă generație cum sunt sunt cele disponibile în cadrul ACIBADEM care au dus la creșterea speranței de viață în cazul pacienților cu cancer pulmonar. “Este vorba în primul rând despre terapiile țintite în cancerul pulmonar care țin cont de prezența mutațiilor precum EGFR and ALK, depistate în urma studiului genomului tumorilor, terapii care au crescut speranța de viață a pacienților cu cancer pulmonar. O a doua direcție de dezvoltare a terapiilor în cancerul pulmonar este imunoterapia. Aplicarea acesteia în cazurile avansate de boală a dus la prelungirea speranței de viață și a calității vieții pacienților. La ora actuală, putem recomanda imunoterapia înainte de chimioterapie, după identificarea anumitor particularități tumorale”, afirmă prof. dr. Özlem Er, coordonatoarea Departamentului de Oncologie din cadrul Facultății de Medicină ACIBADEM, oncolog în cadrul Spitalului ACIBADEM Maslak.

Cancerul se tratează de către echipele complexe de medici

Un alt aspect extrem de important în tratamentul cancerului este abordarea fiecărui caz în cadrul echipelor multidisciplinare de medici, cum sunt cele care activează în cadrul clinicilor din grupul ACIBADEM. Din cadrul celei care se ocupă cu tratamentul cancerului pulmonar fac parte pneumologul, medicul imagist, oncologul, radioterapeutul, experții în chirurgie toracică, medicină nucleară și anatomopatologie.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare