V-ați gândit vreodată cât de benefice sau de dăunătoare sunt alimentele pe care le mâncăm pentru sănătatea noastră? Dieta este de fapt o investiție pentru sănătate.
Stilul de alimentație are un rol foarte important în cazul cancerului, una dintre cele mai importante probleme de sănătate. În cazul acestei boli, ce mănânci este la fel de important ca și cantitatea de hrană pe care o consumi.
Dieta sănătoasă presupune consumul de alimente bogate în cele cinci elemente de bază de care are nevoie corpul nostru. După cum mulți dintre noi știm, acestea sunt laptele, peștele-carnea, legumele-fructele, cerealele și grăsimile. În ceea ce privește produsele lactate, alimentele probiotice reglează flora intestinală. Este necesar consumul unui pahar de chefir și patru linguri de iaurt în fiecare zi în acest scop. Un alt grup alimentar care protejează flora intestinală și ajută la creșterea bacteriilor benefice datorită conținutului de fibre este reprezentat de leguminoase. Consumul de leguminoase 2-3 zile pe săptămână oferă numeroase beneficii importante de la reglarea glicemiei până la prevenirea cancerului rectal.
Consumați somon, macrou și sardine, alimentele cu cea mai mare cantitate de omega 3, eficientă în protejarea celulelor oculare și cerebrale. Pe de altă parte, trebuie să fiți atenți la consumul de carne roșie bogată în fier, zinc, magneziu, potasiu și seleniu. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi crește riscul de cancer de colon cu 18 procente. Prin urmare este științific dovedit faptul că consumul frecvent de carne procesată, cum ar fi cârnații, salamul și șunca, poate duce la cancer.
Ar trebui să acordăm importanță consumului de legume și fructe. Cel puțin trei porții de fructe-legume trebuie consumate zilnic. Cu cât mâncați mai multe fructe și legume colorate, cu atât asimilați mai mulți antioxidanți. Sunt de preferat întotdeauna fructele și legumele de culoare mai închisă. Aveți grijă să consumați legume de culoare verde închis, cum ar fi mangold, spanacul și kale; alimente de culoare roșu închis, cum ar fi rodia și afinele; cele de culoare galben-portocaliu închis, cum ar fi caisele, morcovii și dovleacul; alimente violete, cum ar fi corcodușele; și cele albe, cum ar fi usturoiul și ceapa.
Cerealele care conțin carbohidrați, proteine, vitaminele B și E și minerale, cum ar fi magneziul, fierul și zincul, sunt cele mai importante surse de energie ale corpului nostru. Cu toate acestea, ar trebui să evităm carbohidrații simpli, cum ar fi făina albă, orezul, zahărul, mierea și gemul. Deoarece aceste alimente ridica glicemia rapid si stimulează organismul să secrete insulină. Secreția de insulină determină depozitarea zahărului în exces în sânge sub formă de grăsimi. Din păcate, creșterea cantității de grăsime în organism deschide calea către cancer. Așadar, este esențial să se consume alimente preparate cu cereale neprocesate, cum ar fi grâu integral, secară integrală, ovăz integral și bulgur integral.
Uleiurile vegetale protejează împotriva cancerului. Pe de altă parte, nu utilizați mai mult de două linguri de ulei vegetal per kilogram de legume, deoarece supraconsumul de uleiuri poate provoca stres și poate slăbi sistemul imunitar. Nu trebuie să adăugați ulei suplimentar în timp ce gătiți alimentele cu grăsime animală, cum ar fi carnea, puiul și peștele. Adăugați uleiul după ce masa este gătită, mai degrabă decât înainte de a o găti pe cât posibil. Pentru a preveni pierderea vitaminei E, uleiurile trebuie expuse la lumină și oxigen în timpul depozitării.
Dacă doriți să vă protejați organismul împotriva cancerului, trebuie să aveți întotdeauna aceste alimente miraculoase acasă.
Verificați bucătăria și restabiliți regulile nutriționale împotriva cancerului. Respectați aceste reguli de nutriție:
*Informațiile de pe site-ul nostru nu au scopul de a oferi îndrumări pentru diagnostic și tratament. Nu efectuați proceduri diagnostice și medicale înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră. Articolele conțin informații despre serviciile de asistență medicală ale Acıbadem Healthcare Group.