FIV: Povestea miracolului vieții în laborator

FIV: Povestea miracolului vieții în laborator

Fertilizarea in vitro (FIV) a revoluționat domeniul reproducerii asistate medical, oferind o șansă la o sarcină pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitate. De-a lungul timpului, procedurile și tehnicile FIV au cunoscut numeroase îmbunătățiri, crescând semnificativ rata de succes a tratamentului. 

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai recente evoluții în domeniul FIV care au contribuit la creșterea eficienței și siguranței tratamentului, iar în cele din urmă, vom afla mai multe despre posibilitățile pe care Acibadem vi le poate oferi pentru a vă îndeplini visul de a fi părinți. Dar pentru început, vrem să analizăm momentele în care acest tip de procedură este recomandat și care sunt pașii pe care cuplurile îi urmează pentru a deveni părinți cu ajutorul acestei tehnologii.

Fertilizarea in vitro reprezintă o opțiune recomandată în diverse situații ale cuplurilor cu dificultăți în conceperea naturală a unui copil. Această procedură este adesea indicată în cazul absenței sau blocării trompelor uterine ale partenerei, iar în unele cazuri, medicul poate sugera chiar îndepărtarea trompelor blocate, având în vedere efectul negativ al acestora asupra implantării embrionilor.

În situația infertilității severe masculine, determinată de un număr redus de spermatozoizi, motilitate scăzută sau necesitatea extragerii chirurgicale a spermei din testicule, fertilizarea in vitro devine o soluție viabilă. De asemenea, este recomandată în cazurile în care partenera se confruntă cu o vârstă reproductivă avansată, deoarece timpul devine un factor crucial, iar ratele de succes ale altor terapii sunt reduse.

În prezența diverselor cauze ale infertilității, cum ar fi endometrioza, tulburările de ovulație sau infertilitatea inexplicabilă, fertilizarea in vitro devine o opțiune de luat în calcul atunci când alte metode de tratament nu au obținut rezultatele dorite. De asemenea, în cazul unei boli genetice moștenite de unul dintre parteneri, cuplurile pot opta pentru fertilizarea in vitro combinată cu diagnosticul genetic preimplantațional. Acest proces implică testarea embrionilor, transferând în uter doar embrionii sănătoși, contribuind astfel la evitarea transmiterii afecțiunii copilului.

În situația insuficienței ovariene premature a partenerei, fertilizarea in vitro poate implica utilizarea de ovocite provenite de la o donatoare, reprezentând o soluție în această situație delicată. 

Aceste variante subliniază diversitatea circumstanțelor în care fertilizarea in vitro devine o alegere esențială și adaptată nevoilor specifice ale cuplurilor în căutarea minunii vieții. Indiferent de cauza identificată, cuplurile au întotdeauna trei pași importanți de făcut:

  • Consultarea unui specialist în fertilitate pentru o evaluare completă a fertilității cuplului;
  • Alegerea unui centru de FIV cu o echipă de experți cu experiență vastă;
  • Respectarea indicațiilor medicului în timpul tratamentului.

În cadrul spitalelor și clinicilor Acibadem, procedura fertilizării in vitro este efectuată cu ajutorul celor mai buni specialiști și a tehnologiei de top. Tocmai de aceea, oferim recunoaștere evoluțiilor din ultimii ani ai acestei tehnologii:

Doze mai mici de medicamente

În trecut, tratamentul FIV implica administrarea unor doze mari de medicamente pentru stimularea ovarelor și producerea mai multor ovule. Cu toate acestea, cercetările recente au demonstrat că aceste doze mari de medicamente pot avea efecte secundare negative și nu sunt întotdeauna necesare pentru a obține rezultate bune. În prezent, specialiștii în fertilitate prescriu doze mai mici de medicamente, adaptate fiecărei paciente în parte, pentru a obține un număr optim de ovule (8-15) fără a compromite sănătatea pacientei.

Transferul de blastociști

Embrionii se dezvoltă în etape, iar în mod normal, transferul în uter se efectuează în ziua a treia de dezvoltare. Cu toate acestea, studiile au arătat că transferul de blastociști, adică al embrionilor în ziua a cincea de dezvoltare, poate duce la o rată de succes mai mare a sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că blastociștii sunt mai dezvoltați și au o șansă mai mare de a se implanta în uter. Deși transferul de blastociști nu este potrivit pentru toate pacientele, acesta reprezintă o opțiune promițătoare pentru creșterea șanselor de succes.

Crioconservarea embrionilor

Crioconservarea embrionilor este o tehnică de congelare rapidă a embrionilor la o temperatură foarte scăzută, permițând păstrarea acestora pentru o perioadă nedeterminată de timp. Acest lucru oferă flexibilitate pacientelor, permițându-le să decidă când să rămână însărcinate, fără presiunea de a transfera toți embrionii creați într-un singur ciclu de FIV. De asemenea, crioconservarea embrionilor poate fi utilă în cazuri de infertilitate masculină sau atunci când există riscul apariției unor probleme de sănătate în timpul sarcinii.

Transferul unic de embrioni

În trecut, se transferau mai mulți embrioni simultan pentru a crește șansele de succes. Cu toate acestea, această practică poate duce la sarcini multiple, care prezintă riscuri atât pentru mama, cât și pentru bebeluși. În prezent, regulamentele internaționale recomandă transferul unic de embrioni, cu excepția unor cazuri speciale. Această abordare reduce riscul de sarcini multiple și promovează sarcini mai sănătoase.

Utilizarea de medicamente alternative pentru suport post-transfer

Injecțiile cu progesteron au fost utilizate în mod tradițional pentru a susține endometrul după transferul embrionar. Cu toate acestea, aceste injecții pot fi dureroase și incomode pentru paciente. În prezent, există alternative mai convenabile, cum ar fi administrarea vaginală de progesteron sau utilizarea dispozitivelor intravaginale care eliberează treptat progesteron. Aceste alternative oferă pacientelor mai mult confort și reduc disconfortul asociat tratamentului.

Diagnoza genetică preimplantatorie (PGD)

PGD este o tehnică care permite analizarea genetică a embrionilor înainte de transferul în uter. Acest lucru este deosebit de util pentru cuplurile care au un istoric familial de boli genetice sau care doresc să se asigure că embrionii transferați sunt sănătoși din punct de vedere genetic. PGD poate crește semnificativ șansele de sarcină cu un embrion sănătos și reduce riscul de avort spontan sau de naștere prematură.

Îmbunătățiri ale condițiilor de laborator

Laboratoarele de FIV au cunoscut progrese semnificative în ceea ce privește tehnologia și echipamentele utilizate. Incubatoarele moderne oferă un mediu optim de dezvoltare pentru embrioni, cu control precis al temperat.

Optimizarea condițiilor de cultură a embrionilor

Laboratoarele de FIV au înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește tehnologia și echipamentele utilizate. Incubatoarele moderne oferă un mediu optim de dezvoltare pentru embrioni, cu control precis al temperaturii, umidității și concentrației de oxigen. În plus, aceste incubatoare sunt echipate cu sisteme de monitorizare a stării embrionilor, care permit specialiștilor să identifice și să gestioneze problemele potențiale în timp util.

Rezultate clinice îmbunătățite

Toate aceste inovații în domeniul FIV au contribuit la o creștere semnificativă a ratei de succes a tratamentului. În prezent, rata de succes a FIV depășește 50% în cazul femeilor cu vârsta sub 35 de ani și scade ușor odată cu vârsta pacientei. Cu toate acestea, chiar și pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani, rata de succes a FIV este în continuă creștere.

FIV: O speranță pentru cuplurile infertile

Fertilizarea in vitro a revoluționat viața multor cupluri care se confruntă cu infertilitate, oferindu-le șansa la o sarcină sănătoasă și la un copil mult dorit. Datorită progreselor constante în domeniu, FIV devine o opțiune tot mai eficientă și sigură pentru cuplurile care au dificultăți în a concepe în mod natural.

Acibadem: Un lider în domeniul FIV

Acibadem, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din Turcia, are o echipă de experți în fertilitate cu experiență vastă în domeniul FIV. Acibadem oferă o gamă completă de servicii de FIV, inclusiv:

  • Stimularea ovariană
  • Recoltarea ovulelor
  • Fertilizarea in vitro
  • Transferul embrionar
  • Diagnosticul genetic preimplantatoriu
  • Rata de succes a FIV la Acibadem

Rata de succes a FIV la Acibadem este una dintre cele mai ridicate din Turcia. În cazul femeilor cu vârsta sub 35 de ani, rata de succes a FIV la Acibadem este de peste 50%. 
Dacă această procedură se potrivește cu nevoile dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați pentru a afla mai multe despre procedură și despre cum vă putem ajuta să concepeți un copil, dar și pentru a beneficia de un întreg ecosistem medical gândit pentru a vă susține de-a lungul procedurii.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare