Medicamente revoluționare pentru cancer: în ce situații le folosesc experții ACIBADEM

Medicamente revoluționare pentru cancer: în ce situații le folosesc experții ACIBADEM

Ultimii ani au adus evoluții spectaculoase în domeniul tratării cancerului: de la aparate de diagnostic extrem de precise până la tehnologii de radioterapie care țintesc tumorile și protejează țesutul sănătos, de la abordări multidisciplinare până la medicamente de ultimă generație, toate acestea sunt astăzi disponibile în centre de prestigiu cu experiență în tratarea cancerelor cum sunt clinicile ACIBADEM. Toate această abordare complexă a cancerului a crescut șansele pacienților de vindecare și rata de supraviețuire pe termen lung. Chiar și forme mai agresive de boală își găsesc astăzi, treptat, soluții.

Este și cazul cancerului de plămâni, una dintre cele mai grave forme de cancer. Aceasta are drept principală cauză fumatul, experții ACIBADEM fiind extrem de fermi în privința recomandării de a renunța la acest obicei nociv.

Una dintre soluțiile oferite de clinicile ACIBADEM pentru tratarea cancerului de plămâni este cea mai performantă tehnică din lume, toracoscopia, care se face printr-o singură singură incizie. Însă și medicamentele destinate anumitor forme de cancer pulmonar sunt din ce în ce mai eficiente. Astfel, acestea au crescut la 12 luni speranța de viață în cazul cancerului pulmonar cu metastaze. “Evoluțiile recente au condus la producerea de noi medicamente care sunt mai eficiente în tratamentul „adenocarcinoamelor”, care sunt un tip de cancer pulmonar. Cu aceste medicamente, este posibil să se obțină rezultate mai bune și mai puține efecte secundare în comparație cu medicamentele convenționale de chimioterapie. Acest lucru conduce la opțiuni care mențin cancerul sub control pentru perioade mai lungi și sunt denumite generic tratamente de întreținere”, afirmă profesorul Abdullah Büyükçelik, medic oncolog la Spitalul ACIBADEM Kayseri.

O altă categorie de medicamente care țintesc cancerul, dar protejează mai bine organismul de efectele secundare pe care le are chimioterapia, o reprezintă cele destinate terapiei țintite. De aceasta ar putea beneficia aproximativ 15 la sută dintre persoanele diagnosticate cu cancer.

“Tratamentele țintite implică medicamente special concepute pentru moleculele care sunt prezente numai în celulele maligne, celulele sănătoase din organism fiind mai protejate. Astfel de medicamente pentru terapie direcționată sunt utilizate de mulți ani pentru cancerul de sân și, în prezent, pot fi utilizate și pentru cancerul pulmonar și melanom. Există, de asemenea, cercetări în curs de desfășurare pentru dezvoltarea unor astfel de medicamente pentru alte tipuri de cancer. Studiile în domeniu sunt promițătoare”, afirmă profesorul asociat Hasan Üstün, medic oncolog la Spitalul ACIBADEM Eskișehir.

Efectele secundare ale tratamentelor pentru cancer nu au fost încă eliminate în totalitate. De exemplu, medicamentele pentru cancerul de sân ar putea avea drept efect și o insuficiență cardiacă. De aceea, specialiștii monitorizează atent pacientele de-a lungul terapiei și le recomandă ecocardiografii care trebuie făcute din 3 în 3 luni.

Chimioterapia rămâne o soluție de tratament în cancer, iar specialiștii ACIBADEM o recomandă pentru a preveni reapariția bolii sau pentru a elimina riscul de răspândire a celulelor maligne în organism. De asemenea, chimioterapia este utilă pentru reducerea în dimensiune a tumorilor înainte de o intervenție chirurgicală și pentru creșterea calității și chiar a duratei vieții în cazul pacienților cu cancere în stadii avansate.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare