Gamma-Knife Icon, tehnică de ultimă generație pentru tratarea tumorilor cerebrale, la Acibadem, din martie 2017

Gamma-Knife Icon, tehnică de ultimă generație pentru tratarea tumorilor cerebrale, la Acibadem, din martie 2017

La nivel mondial, zeci de mii de persoane sunt anual diagnosticate cu tumori cerebrale, extrem de periculoase pentru sănătate, indiferent de natura lor. La ora actuală, există peste 120 de tipuri, benigne și maligne, ceea ce face dificile conceperea și aplicarea unui tratament universal al acestora. Cauzele formării, multiplicării și acumulării celulelor anormale la nivel cerebral nu sunt foarte bine cunoscute, specialiștii enumerând printre factorii de risc moștenirea genetică, expunerea la radiații, fumatul, obezitatea și un alt cancer în istoricul medical. Se estimează că jumătate dintre tumorile care apar la nivelul creierului sunt maligne, iar medicii se confruntă deseori cu cazuri dificile care nu permit întotdeauna diagnosticarea precisă a tipului de țesut tumoral.

Durerile de cap prelungite, amețeala, schimbările de comportament, parezele sunt simptome care necesită investigații amănunțite precum computerul tomograf, RMN-ul și alte teste care orientează neurochirurgii și pacienții către cel mai bun tratament, în cazul depistării unei tumori cerebrale.

Ultimii ani au adus progrese semnificative în domeniul abordării cât mai puțin invazive a tumorilor cerebrale, lucru extrem de important pentru pacienții a căror viață depinde de precizia diagnosticului, dar și de acuratețea intervențiilor.

Cuțitul Gamma este una dintre descoperile care a revoluționat tratarea tumorilor cerebrale. Folosit încă din 1968, acesta și-a dovedit din plin eficacitatea: astfel, numai în 2012 au fost tratați 600.000 de pacienți în 300 de centre din întreaga lume cu ajutorul acestui dispozitiv care emite controlat doze de radiații spre zona din creier afectată de tumoră, fără a vătăma țesutul sănătos. În plus, intervenția poate înlocui operațiile deschise, are mai puține efecte adverse, pacientul poate pleca acasă în ziua tratamentului, disconfortul este mult redus și nu există incizii.

În timp, tehnologia Gamma Knife a evoluat foarte mult, și astăzi, medicii reușesc să trateze pacienții cu un plus de precizie și maximum de confort. Începând din martie 2017, unitatea Gamma-Knife din centrele Acibadem va începe să ofere terapii cu ICON, cel mai dezvoltat model al tehnologiei Gamma-Knife. Primul spital unde va fi implementată este spitalul Altunizade, cel mai mare din rețeaua Acibadem, care se va deschide în primavara 2017. Gama Knife ICON presupune tratarea tumorilor cerebrale la cele mai înalte standarde având următoarele atuuri:

1. Precizia. Aceasta ajunge la o optime de milimetru, reprezentând astăzi tehnologia cea mai sensibilă dintre toate dispozitivele de radiochirurgie;
2. Siguranța. Gamma Knife Icon este tehnologia cea mai sigură în ceea ce privește protejarea țesutului nervos și cerebral datorită monitorizării cu infraroșu și celei tomografice în timpul tratamentului.
3. Flexibilitatea. Cu ICON au fost depășite restricțiile sistemelor anterioare în ceea ce privește tratamentul leziunilor mari sau a pacienților cu defecte craniene mari. ICON poate fi adaptat în funcție de cerințele fiecărui caz.
4. Rapiditatea. ICON este cea mai rapidă tehnologie de planificare a tratamentului Gamma-Knife.
5. Confortul. Pacienții care beneficiază de tehnologia Gamma Knife ICON în centrele Acibadem nu trebuie internați, ei putând pleca acasă în ziua intervenției.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare