Experiența unui check-up complet la Acidabem, văzută prin ochii unui pacient român

Experiența unui check-up complet la Acidabem, văzută prin ochii unui pacient român

Faceti anual o evaluare amănunțită a stării de sănătate, vă recomandă la unison medicii! Și optați pentru cele mai bune clinici și cei mai experimentați specialiști pentru analizarea rezultatelor. Orice problemă de sănătate depistată în stadiu incipient este mai ușor de tratat și se vindecă mai repede, spun specialiștii centrelor Acibadem. Aceștia pledează pentru un check-up complet care nu durează mai mult de 4 ore.

“Dintre pacienții care ajung în centrele de top Acibadem pentru analize amănunțite, mai bine de 80 la sută își depistează o problemă medicală despre care nu știau –  românii se încadrează și ei în această statistică. Cel mai des diagnosticăm probleme precum nodulii tiroidieni, mamari, calculii renali sau chiar tumori maligne în stadiu incipient. Însă depistarea la timp face ca acești pacienți să se vindece repede și complet, iar costurile terapiei să fie mult mai mici decât în cazurile descoperite mai târziu”, spune dr. Şirin Parkan, medic al spitalului Kadikoy din rețeaua Acibadem.

Dar cum decurge, de fapt, experiența unui check-up complet la Acidabem? Ca nicio altă experiență medicală, se simte ca o zi de vacanță, între oameni prietenoși, nicidecum ca o vizită de control printre doctori inaccesibili. Am reușit să creăm tabloul unei astfel de experiențe prin câteva declarații primite de la un pacient român care a înțeles importanța prevenției și a mers la spitalul Fulya din Istanbul ca să își verifice starea de sănătate și să afle ce poate face ca să se simtă în continuare (și mai) bine.

 “Cel mai bine este să pleci către Istanbul cu o cursă de avion seara, astfel încât a doua zi dimineața la 7 să fii fresh și odihnit pentru analize. Înainte de plecarea din România, am primit o listă de recomandări – să mănânc lejer cu cateva zile înainte, să exclud carnea, sfecla roșie, alimente care te pot balona, alcool, etc. De pildă, în seara dinaintea check up-ului nu se recomandă să mai mănânci nimic după ora 7-8. În dimineața cu pricina, te așteaptă șoferul la ușa hotelului pentru transportul către spital, cam pe la 7-7.30. Nu mănânci și nu bei nimic. La 8 ești acolo, întâmpinat de o reprezentantă a spitalului vorbitoare de limba română, care te va asista pe tot parcursul zilei. Nu trebuie să îți faci griji, că nu știi în ce cabinet sau la ce etaj să mergi, sau ce să faci. Ea îți va spune tot ce ai de făcut.

Mergi întâi în aripa de check-up. Este un spațiu separat dedicat, ca o miniclinică, unde totul este la îndemână. Ai internet, reviste, TV, ai garderobă. Cei de la recepție îți vor prelua actele și îți vor face fișele și dosarul. Tot acolo sunt câteva cabinete deja, primul, cel al medicului de check up – medicul generalist, care te va asculta cu atenție dacă ai anumite plângeri, simptome, probleme, istoric medical în familie, etc. Dacă va considera necesar, îți poate recomanda să schimbi una dintre consultațiile incluse în pachet – sunt 5 – la un alt medic specialist (dermatologie în loc de nutriție, de ex.). Apoi ești preluat pentru analizele de sânge și măsurători: greutate, indice de grăsime, tensiune, etc. Toate sunt notate în sistemul electronic. Primești recipientele pentru analizele de urină, etc.

După ce treci de partea aceasta, încep analizele de radiologie: ecografia la sâni, tiroidă, abdomen. Radiografie plămâni. Radiografie panoramică dentară. Trec repede și sunt total nedureroase J Medicul radiolog vorbește engleza, deci practic poți comunica direct cu el, îți explică ce și cum și de ce.

 Odată acestea finalizate, se trece la ultima etapă: consultațiile. Eu am început cu medicul cardiolog. Sunt foarte încântată de medicul cardiolog de la spitalul Fulya – Dr. Utku Zor. Gândește situația pacientului holistic. Deja când am intrat în consultație, o parte din analize erau gata în sistem și putea să le vadă în timp real cum apăreau. Astfel, mi-a explicat ce e cu acest colesterol, rău, bun… aveam ceva probleme și la analizele de tiroidă, mi-a dat câteva explicații și recomandări. Apoi consultul fizic: ecografia cardiacă, EKG, EKG de efort (dacă va considera necesar să faci). Se uită și la radiografia de plămâni din sistem… Pleci cu un sentiment de liniște.

 Apoi, celelalte consultații: ginecologie (în cazul femeilor) + analizele de rigoare și neapărat testul Papanicolau. Bărbații intră la urologie. Consultația stomatologică și cea de nutriție – foarte importantă. S-ar părea că dacă esti slab, nu ai probleme, însă… trebuie să înțelegi ce este cu procentul de grăsime din corp, poate ai intoleranță la anumite alimente și nici nu știi. Dacă vrei, îți poate face recomandare pentru test de intoleranță alimentară sau alergii alimentare. De asemenea, dacă există probleme cardiace, digestive, etc, medicul îți va face recomandare pentru dietă.

 În cazul în care totul este bine și nu ai descoperit cine știe ce minunății (pentru care ți se recomandă analize în plus și decizi tu dacă vrei să le faci atunci sau nu), mergi la restaurantul spitalului și iei un fel de brunch. Micul dejun pe care l-ai ratat din cauza analizelor. Sățios și binevenit după câteva ore de înfometare. Costul acestuia este inclus în pachetul de check up. Toată această poveste durează cam până pe la 12:00- 13.00. Apoi ești liber pentru distracție, shopping… Spitalul Fulya este foarte aproape de centrul vechi și de unul din cele mai mari mall-uri din Istanbul (Istinyie), șoferul te va duce de la spital unde dorelti, fie la mall, fie la hotel să te odihnești.

 A doua zi, revii la spital pentru consultația finală cu medicul de check up. După ce ies toate analizele. Dosarul tău este deja pregătit, când ajungi intri în consultație. Medicul se uită atent peste toate analizele. Urmează recomandări + explicații, etc. Dacă totul este ok, primești dosarul complet cu analizele, rapoartele în limba engleză + CD-urile cu investigațiile radiologice. Și asta a fost tot. Nu doare. Ba e chiar relaxant. Medicii sunt foarte drăguți, spitalul plăcut. Pleci foarte ușurat și foarte mândru că ai facut acest lucru pentru tine. Îți promiți că, de acum încolo, va fi un obicei în fiecare an”.

Detaliile ofertei speciale Acibadem pentru un check-up complet pot fi găsite AICI. Pentru alte informații și îndrumări, vă rugăm să contactați biroul oficial din România la adresa de email info.ro@acibadem.com.tr sau telefon 021 313 99 38.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare