Dieta pentru diabet!

Dieta pentru diabet!

Puteți mânca în continuare alimentele preferate dacă sunteți diabetic, dar trebuie să învățați cum să le mâncați.

Dacă insistați să mâncați smochine…

Este necesar să se evite consumul de fructe uscate, cum ar fi smochinele, deoarece acestea conțin prea mult zahăr. Pe de altă parte, dacă vă e poftă de smochine, puteți mânca una singură și ar trebui, strict, să fie consumată cu trei nuci întregi și un pahar de lapte sau un castron de iaurt.

Diabetul nu este o boală caracterizată exclusiv prin restricții stricte

Diabetul zaharat devine din ce în ce mai răspândit. Diabetul care poate produce simptome alarmante în stadiu incipient poate fi prevenit sau întârziat odată ce diagnosticul este stabilit. De asemenea, atunci când este diagnosticat la vârstă fragedă, diabetul poate genera multă anxietate pentru că se consideră că această afecțiune aduce multe modificări stilului de viață. Contrar a ceea ce se crede, diabetul nu este o boală care necesită restricții stricte și ritualuri cotidiene convingătoare. Puteți mânca în continuare ceea ce doriți dacă sunteți diabetic, dar ar trebui să învățați cum să mâncați. De exemplu, multe legume, cum ar fi mazărea verde și năutul, și multe fructe, cum ar fi banana si strugurii negri, pot deveni benefice pentru corp și nu e nevoie să fie evitate. Însă trebuie luate în considerare unele puncte cheie!

Descoperă combinația struguri negri și brânză albă

Strugurii negri sunt un antioxidant puternic și oferă multe beneficii în ceea ce privește prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului.  Pe de altă parte, diabeticii ar trebui să se ferească, deoarece conțin prea mult zahăr. De exemplu, o gustare bună poate fi combinația de struguri negri și brânză albă, care este egală cu un pahar cu apă obișnuit combinat cu o felie de pâine integrală. Anumite fructe, cum ar fi smochinele, bananele și strugurii, prezintă riscuri atunci când sunt consumate singure, deoarece cresc glicemia foarte repede.

Mănâncă cartofi reci în loc de cartofi fierbinți

Cartoful are un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că poate provoca o creștere rapidă a glicemiei. Prin urmare, nu este recomandat persoanelor diabetice, dar puteți consuma salată de cartofi în loc de cartofi prăjiți sau cartofi fierți. Cartoful gătit și răcit are un indice glicemic mai scăzut decât cartoful fierbinte. Dacă mâncați doi cartofi mici fierți sub forma unei salate de cartofi îmbogățită cu verdeață, aceasta poate fi o gustare sănătoasă. La felul principal, carnea roșie, carnea de pui sau peștele pot fi combinate cu o salată de cartofi. Cu toate acestea, cantitatea pe care o consumați trebuie să fie cea corectă. Prea multă salată poate crește glucoza din sânge.

Mănâncă morcov cu iaurt

Morcovul are un indice glicemic ridicat, dar asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de beneficiile sale evitând morcovul complet. De exemplu, atunci când treceți prin răzătoare cinci până la șase morcovi pentru o salată de morcovi la o singură masă, fără îndoială glucoza din sânge va crește prea mult, dar puteți prepara sos de morcovi prin adăugarea de nuci, migdale, alune și iaurt la unul sau doi morcovi pentru o masă în timpul zilei. Este o abordare benefică și pentru diabetici. Iaurtul, o sursă importantă de proteine, prelungește timpul în care glucoza este transportată în fluxul sanguin. Cu toate acestea, este foarte important să aveți grijă și la dimensiunea porției, deoarece gustul vă poate păcăli.

Mazărea este acceptată dacă este servită cu carne

Mazărea verde este o legumă bogată în amidon, acesta fiind motivul pentru care nu este recomandată pentru diabetici, dar două linguri de mazăre verde înăbușită (gătită cu carne) cu iaurt este o masă permisă. Deoarece timpul de digestie al proteinelor este un pic mai lung, aceasta va fi consumată cu carbohidrați și proteine atunci când este combinată cu carne și iaurt. În acest caz, se poate împiedica o creștere bruscă a glicemiei.

Banana e permisă cu scorțișoară și iaurt

Banana nu este recomandată persoanelor cu diabet, deoarece este bogată în zahăr. O banană mare este egală cu două porții de fructe. Cu alte cuvinte, conține 30 de grame de carbohidrați. Cu toate acestea, este posibilă încetinirea transportului de zahăr în sânge prin consumul a o jumătate de banană cu scorțișoară și iaurt în timpul zilei. De asemenea, aceasta este o gustare ideală care dă senzația de sațietate și ajută în gestionarea poftei de zahăr.

*Informațiile de pe site-ul nostru nu au scopul de a oferi îndrumări pentru diagnostic și tratament. Nu efectuați proceduri diagnostice și medicale înainte de a vă consulta cu medicul dumneavoastră. Articolele conțin informații despre serviciile de asistență medicală ale Acıbadem Healthcare Group.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare