Conf dr. Cigdem Unal, chirurg estetician de top la Acibadem ne spune care sunt cele mai bune implanturi mamare

Conf dr. Cigdem Unal, chirurg estetician de top la Acibadem ne spune care sunt cele mai bune implanturi mamare

Operațiile de mărire a sânilor rămân în topul intervențiilor estetice din întreaga lume: statisticile americane arată că anul trecut s-au făcut peste 279 de mii de intervenții numai în Statele Unite, numărul intervențiilor de acest tip fiind cu 30 la sută mai mare decât în anul 2000. Dacă ani la rând la modă au fost sânii foarte mari, în ultimii ani, femeile, dar și cei mai mulți medici esteticieni urmăresc un rezultat natural, cu păstrarea proporțiilor ideale. De asemenea, protezele mamare au evoluat foarte mult: sunt deja la a 5-a generație, sunt mult mai sigure, iar experiența medicilor face ca operațiile să aibă riscuri minime. Unul din chirurgii esteticieni de top din Turcia este și conf. dr. Cigdem Unal, care redă frumusețea și încrederea femeilor în centrele Acibadem. Recunoaște că este dificil ca femeie să răzbești într-o lume a bărbaților chirurgi. Însă dacă a fi recunoscut drept expert înseamnă să muncești mai mult, să te perfecționezi și să înveți permanent, atunci acest lucru este un câștig pentru pacienți. De altfel, la ora actuală în centrele Acibadem se folosesc proteze mamare de ultimă generație, iar conf. dr. Cigdem Unal pledează pentru calitate, dar și pentru trendul”natural” pe care îl promovează în rândul femeilor care își doresc sâni mai mari. Iată câteva aspecte care privesc operația de mărire a sânilor trecute în revistă de specialista noastră în chirurgie estetică.

Care este tendința actuală în implantul mamar?

Trebuie să fim foarte atenți când facem operația de mărire a sânilor pentru că, uneori, așteptările pacientelor sunt mari sau nerealiste: își doresc un aspect nenatural și atunci trebuie să le ghidăm în alegerea implantului optim ca să nu aibă complicații în viitor. Noi le sfătuim să se orienteze către un aspect cât mai natural. Nu putem pune proteze mamare foarte mari dacă pielea și anatomia zonei nu ne permit pentru că rezultatul va fi unul total nefericit. Eu pledez pentru naturalețe pentru că nu vreau ca pacientele să se întoarcă peste un an la mine cu o capsulă contractilă (o complicație în care corpul încapsulează implantul, îl percepe ca un corp străin, iar sânul devine dur și deformat) sau cu un aspect total neplăcut al implantului. Deci cu cât mai natural, cu atât mai bine.

Cum își dau seama femeile de cum vor arăta după operația de mărire a sânilor?

Există proteze cu care putem simula rezultatul final, dar avem și un sistem nou de vizualizare a rezultatelor. Îl utilizăm atât pentru mărirea de sâni, cât și pentru rinoplastii.

La ce vârste sunt solicitate implanturile mamare?

Cererile pentru măririle de sâni vin în primul rând din partea tinerelor cu vârste între 18 și 27 de ani, care au cupa A sau B și care își doresc sâni mai mari. La vârsta de 40 de ani, cele mai multe femei care au și născut încep să se ocupe de ele și își doresc lifting de sân, micșorare și chiar măriri de sâni. La 50 de ani, femeile care au avut sânii mari încep să aibă probleme odată cu instalarea menopauzei. Durerile de spate și de gât se intensifică pentru că musculatura se slăbește ca urmare a deficitului de estrogeni, iar aceste femei recurg la micșorarea sânilor pentru un plus de confort.

Ce faceți când femeie vă cer implanturi nenaturale, exagerat de mari?

Există paciente pe care le chem de mai multe ori la consultație înainte de operație ca să le explic că dacă își doresc sâni exagerat de mari, rezultatul va fi departe de natural și există un risc mai mare al complicațiilor. Când aud că există riscuri, că aș putea fi nevoită să reintervin să schimb implanturile sau să rezolv capsula contractilă, se răzgândesc. Dintre pacientele pe care le vedem la Acibadem, 20% au nevoie de reintervenție, după complicații sau operații greșite, iar 15% sunt paciente nemulțumite de operațiile deja avute. Dacă mă refer strict la pacientele din România, peste 50% vin la mine cu intervențiile făcute, iar unele au nevoie de intervenție la… reintervenție după prima operație, adică vin pentru operația cu numărul 3.

Când trebuie schimbate implanturile?

În Turcia, până acum 15 ani, se foloseau implanturile cu ser fiziologic. Treptat, au pătruns cele cu gel coeziv și acum le folosește aproape toată lumea. Rezultele sunt mult mai naturale și problemele date de aceste implanturi mult mai mici. Deja suntem la a cincea generație de implanturi, cu cel mai mic risc de scurgere de silicon. Și textura acestora e mult îmbunătățită față de generația a 4-a de implanturi. Femeile care au implanturi de generația a 3-a sau a 4-a trebuie să știe că acestea trebuie schimbate după 10 ani. Noi folosim cele mai bune proteze mamare pentru a evita complicațiile: am avut paciente care au venit să le schimb implanturile mai vechi, care nu erau de calitate bună. Îndepărtăm protezele de proastă calitate, mai ales dacă au scurgeri de silicon și curățăm țesutul afectat.

Ce lucruri esențiale trebuie să știe femeile care își doresc implanturi mamare?

Pacientele care își doresc sâni mai mari ar trebui să știe că recomandările chirurgilor pentru un implant nu trebuie să varieze mai mult de 30 de ml: nu e normal ca un chirurg să-ți recomande 250 de ml și un altul 600 de ml. Important de reținut este că există dureri în primele 48 de ore de la operație, dar acestea se vor reduce simțitor în a treia zi de la operație și cu ajutorul analgezicelor. Timp de 3 săptămâni, pacientele nu vor putea face anumite exerciții fizice, cum ar fi cele de brațe. Imediat după operație, există un  risc de complicații cum ar fi infecțiile, desprinderea suturilor, iar mai târziu, există riscul unor capsule contractile. Fluctuațiile de greutate nu vor afecta implantul, iar alăptarea este posibilă, la fel și mamografia.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare