Chirurgia robotică, soluția super-performantă pentru cancerele de prostată

Chirurgia robotică, soluția super-performantă pentru cancerele de prostată

Un medic de top din ACIBADEM deține un record, cu peste 1500 de intervenții în 12 ani

Robotul Da Vinci, terapia de ultimă generație în cancerele de prostată

Incizii mici, risc mai mic de sângerare, mai puțină durere, recuperare rapidă, rezultat estetic. Toate sunt avantaje ale chirurgiei laparoscopice asistate de robotul Da Vinci în ceea ce privește tratamentul cancerului de prostată. În plus, pacienții operați prin chirurgia robotică pot începe mai repede tratamentele oncologice ulterioare, dacă au nevoie de chimioterapie sau radioterapie. Chirurgia robotică este recomandată și în cazul persoanelor cu exces ponderal, iar în ultimii 20 de ani, este soluția de vârf în afecțiuni ginecologice, urologice, cardiace, dar și în sfera ORL.

Avantajele robotului Da Vinci față de chirurgia laparoscopică

Dezvoltarea exponențială a tehnologiilor din ultimii 20 de ani a avut un impact major și asupra medicinei, iar chirurgia robotică este consecința firească a îmbunătățirii aparaturii care asistă medicii în sălile de operație. Față de laparoscopia convențională, în chirurgia robotică, tehnologia Da Vinci oferă o vizualizare tridimensională, o mărire de până la 12 ori a câmpului operator și acces mult mai ușor în zona de tratat, datorită brațului care se poate roti cu 540 de grade. Astfel, a crescut spectaculos precizia intervențiilor, ceea ce face din chirurgia robotică unul dintre domeniile de top din medicină. Însă oricât de performante ar fi aparatele, ceea ce face diferența în succesul intervențiilor este experiența specialiștilor, iar unul dintre cei mai buni specialiști din lume în intervențiile robotice urologice este Prof. Dr. Ali Riza Kural, din cadrul Spitalului ACIBADEM Maslak.

Prof. Dr. Ali Riza Kural: peste 1500 de operații în 12 ani

Unul dintre cei mai experimentați specialiști din lume în chirurgie robotică este Prof. Dr. Ali Riza Kural, cu 1500 de operații la activ în 12 ani, un record absolut pentru Turcia, dar și Europa Centrală și de Est. De altfel, medicul din cadrul ACIBADEM este cotat ca fiind în top 5 chirurgi din Europa, dar și unul dintre cei mai buni traineri în domeniul chirurgiei robotice. În plus, centrul de training pentru chirurgia robotică, din cadrul Universității de Medicină ACIBADEM, cotat ca fiind unul dintre primele 4 din lume, poartă numele profesorului Ali Riza Gural, ca recunoaștere a experienței deosebite care a salvat sănătatea a mii de pacienți. Astăzi, profesorul Ali Riza Gural oferă programe de training atât în Turcia, cât și în străinătate în domeniul chirurgiei robotice, prima sa intervenție de acest fel având loc în 2005. “Pe lângă cursurile oferite viitorilor medici din cadrul Universității de Medicină ACIBADEM, oferim stagii de training atât în instituții medicale din Turcia, cât și din alte țări. De exemplu, am făcut peste 100 de operații în Grecia, iar numărul total al cazurilor asistate de noi prin chirurgie robotică depășește 1700. Acest număr ne aduce în top 5 în Europa”, spune Prof. Dr. Ali Riza Gural.

Cele mai multe operații robotice sunt destinate cazurilor oncologice care vizează cancerul de prostată, însă tehnologia Da Vinci este folosită cu succes de către Prof. Dr. Ali Riza Gural și în cancerele renale, de vezică și în cazurile de obstrucție uretero-pelvice.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare