Ce controale trebuie să facem pentru a depista la timp cancerul de sân

Ce controale trebuie să facem pentru a depista la timp cancerul de sân

Statisticile europene privind femeile afectate de cancerul de sân sunt cât se poate de clare: vârsta la care acestea primesc diagnosticul scade vertiginos. În spitalele Acibadem ajung tot mai multe paciente care abia au împlinit 30 de ani. Diagnosticul rapid este crucial, așa că nu ignorați importanța primelor semne și nu săriți niciodată peste datele din acest calendar de consultații recomandat de doctorul Tamer Karsidag, specialist Acibadem în chirurgia cancerului la sân.

“Sfătuiesc femeile să meargă regulat la controale mamare anuale, după vârsta de 30 de ani. Apoi, înainte de vârsta de 40 de ani, la o perioadă de 3 ani, fiecare femeie trebuie să facă o ecografie mamară, după examinarea de rutină făcută de un medic. Iar după vârsta de 40 de ani: o mamografie o dată la doi ani. Să nu uităm de importanța autopalpării, dacă o femeie simte un nodul sau dacă se confruntă cu o secreție mamară suspectă, un edem sau dermatită la nivelul sânilor, trebuie să meargă urgent la medic”, recomandă prof. dr. Karsidag, unul dintre specialiștii de top din Europa.

Dacă autopalparea și ecografia mamară nu au niciun fel de risc, mamografia recomandată după 40 de ani a stârnit tot felul de controverse în ultimii ani. Însă medicii cu experiență în tratarea cancerului de sân pledează pentru această investigație.

“Evident că pacientele care fac mamografie sunt expuse unei doze de radiații. Dar în același timp, dacă pui în balanță avantajele acestei investigații cu riscurile, aceasta va inclina în favoarea beneficiilor. Deci, dacă nu avem alternativă de screening, trebuie să recurgem la mamografie. E mai rău dacă nu facem nimic ca să depistăm eventualele cazuri în stadii incipiente. Vă spun doar că la ora actuală, diagnosticăm cancerul de sân la una din 8 femei aparent sănătoase”, afirmă prof. dr. Tamer Karsidag, expert al rețelei Acibadem.

Tehnologia modernă le permite medicilor să ofere soluții în toate stadiile de boală. Succesul eliminării cancerului pe termen lung stă și în abordarea multidisciplinară, care lipsește în multe clinici din România.

“Echipele noastre sunt formate din chirurg, radiolog, anatomopatolog, oncolog, chirurg plastician și psihiatru, cu o experiență vastă în managementul cancerului de sân. Depistarea precoce a bolii, tehnicile chirurgicale minim invazive, păstrarea țesutului sănătos, menținerea aspectului natural al sânilor și fericirea pacientelor sunt obiectivele noastre, indiferent de caz”, declară prof. Karsidag pe care îl puteți găsi la unul dintre spitalele Acibadem din Istanbul. De asemenea, doctorul vizitează periodic România pentru evaluări second opinion în cazul femeilor deja diagnosticate cu această maladie și în așteptarea unei intervenții chirurgicale sau în recuperare după ea. Dacă aveți dosare medicale pe care doriți să le trimiteți domnului doctor pentru o evaluare în Turcia, vă rugăm să ne contactați la 021. 313. 99. 38 sau să ne scrieți pe adresa info.ro@acibadem.com.tr.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare