Acibadem Maslak Istanbul – singurul centru din Europa pentru intervenții robotice pe inima

Acibadem Maslak Istanbul – singurul centru din Europa pentru intervenții robotice pe inima

Grupul de spitale din Turcia, Acibadem Hospitals Group, a organizat vineri 13 decembrie in Bucuresti un seminar despre chirurgia cardiovasculara minim invaziva – robotica Da Vinci.

Seminarul a fost dedicat medicilor cardiologi si chirurgi cardiovasculari si a fost sustinut de catre Prof. Dr. Cem Alhan, Seful Departamentului de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul spitalulului Acibadem Maslak, medicul chirurg cu cea mai mare experienta in chirurgia cardiovasculara robotica, ce a efectuat peste 80 de astfel de interventii.

In prezent, spitalul Acibadem Maslak din Istanbul este singurul centru din Europa unde se efectueaza interventiile pe cord minim invazive cu ajutorul robotului Da Vinci si unul din centrele pioniere la nivel mondial. Echipa Prof. Dr. Cem Alhan a realizat primele interventii de acest fel din literatura medicala: anevrismul (aplicarea unui balon) ventriculului stang al inimii pentru prima data in lume; prima protezare complicata de valva mitrala din Turcia; prima inlocuire de valva mitrala cu ajutorul robotului Da Vinci. Totodata, spitalul si Universitatea de Medicina Acibadem din Istanbul sunt puncte de referinta pentru instruirea viitorilor specialisti in domeniul chirurgiei cardiovasculare minim invazive.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare