6 simptome frecvente care pot anunța cancerul

6 simptome frecvente care pot anunța cancerul

La ora actuală, progresele medicinei fac posibilă vindecarea multor cancere dacă sunt depistate în stadii cât mai incipiente. Nu există zi în care să nu primim noutăți în ceea ce privește diagnosticarea, tratarea și prevenirea cancerului.

O știre de ultimă oră de la experții spanioli ne spune că răspândirea cancerului poate fi grăbită de excesul de grăsimi din dietă, iar un studiu al cercetătorilor americani recomandă tratarea efectelor post tratament ale cancerului, precum excesul ponderal, durerile articulare, insomnia și oboseala, pentru a preveni instalarea depresiei la pacienți.

Așadar, cancerul este o prioritate pentru cercetători, care lucrează la metode de diagnosticare și terapii eficiente. Rămâne totuși în grija tuturor persoanelor sănătoase monitorizarea permanentă a stării de sănătate și prezentarea la medic, ori de câte ori există anumite simptome neplăcute care nu trec. Iată câteva dintre acestea:

Tusea persistentă. În sezonul gripelor și răcelilor, tusea este un simptom frecvent. Dacă însă nu trece săptămâni în șir, este cazul să solicitați o evaluare medicală amănunțită pentru că poate ascunde un cancer de plămâni. De exemplu, scanarea PET/CT care se face în centrele Acibadem vă poate aduce informații corecte și complete despre starea de sănătate.

Tulburările digestive. Constipația sau diareea prelungite, prezența sângelui în scaun sunt simptome care ar trebui să vă dea de gândit. O colonoscopie poate da verdictul asupra diagnosticului care de multe poate fi un cancer de colon. Experții Acibadem recomandă și scanarea totală prin RMN drept metodă de verificare a funcționării organelor și sistemelor din corp.

Un nodul, o secreție atipică sau o sângerare la nivelul sânului trebuie să vă determine să mergeți la medic, pentru că pot anunța un cancer mamar. Ecografia anuală înainte de 40 de ani și mamografia după această vârstă trebuie să completeze autoexaminarea sânului. Mamografia digitală cu tomosinteză care se face în centrele Acibadem este o tehnologie care permite vizualizarea profundă a țesutului mamar cu mult mai multă precizie decât mamografia clasică. În plus, doza de radiații este redusă prin metoda digitală.

Durerile persiste de cap. Deși pot fi cauzate de stres, insomnie, o sinuzită sau doar o dietă dezechilibrată, durerile prelungite din zona capului anunță o migrenă sau prezență unei tumori. Multe dintre afecțiunile maligne cerebrale au astăzi soluții, iar neurochirurgii Acibadem apelează la tehnologii avansate precum RMN Intraoperator 3 Tesla pentru a pune un diagnostic precis și pentru a elimina în totalitate formațiunile tumorale.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare