3 progrese în tratamentul scoliozei care rezolvă cazuri considerate fără soluție

3 progrese în tratamentul scoliozei care rezolvă cazuri considerate fără soluție

Medicina este într-un continuu progres, iar tratarea scoliozei este unul dintre domeniile în care ea a avansat foarte mult. Cazuri care până de curând erau declarate “imposibile” de către medici, își pot găsi acum rezolvarea cu tehnici moderne precum cele aplicate în cadrul spitalelor ACIBADEM. Scolioza, un diagnostic ce afectează 3 din 100 de copii, constă în deviația laterală a coloanei vertebrale, mai ales în regiunea dorsală, din cauza slăbirii ligamentelor vertebrelor sau a îmbolnăvirii vertebrelor. Netratată, poate duce la probleme respiratorii și cardiace, determinând pacienții să fie limitați la poziția orizontală. Expertul ACIBADEM Ahmet Alanay, chirurg specializat în problemele coloanei vertebrale, căutat la Istanbul de pacienți din întreaga lume, vorbește în articolul următor despre tehnicile moderne disponibile în Turcia la centrul pe care îl coordonează.

„Cele mai avansate și inflexibile cazuri de scolioză și cifoză, care erau considerate inoperabile sau prea riscante sau prea întârziate pentru chirurgie, pot fi acum tratate prin operații. Utilizarea navigației vertebrale, imprimarea 3D și neuromonitorizarea, în special, au transformat operațiunile cu risc ridicat de paralizie și considerate a fi „imposibile” în operații care pot fi efectuate într-un mod mult mai sigur”, explică profesorul Alanay. Doctorul a descris fiecare dintre aceste noi tehnici în parte.

1. Navigația coloanei vertebrale

În timp ce o singură eroare în timpul plasării cu șurub putea face corecția imposibilă, procesul de plasare a șuruburilor este acum realizat în siguranță, cu un dispozitiv de navigație a coloanei vertebrale și imagistica tridimensională a coloanei vertebrale. Navigația coloanei vertebrale face mai ușoară efectuarea plasării sigure a șuruburilor, o procedură care constituie prima și una dintre cele mai importante etape în tratamentul deformărilor avansate și inflexibile. Gradul de precizie a șurubului plasat cu navigația vertebrală este aproape de 100%.

2. Neuromonitorizarea

Neuromonitorizarea este o tehnică ce necesită intervenția neurologilor și indică starea de transmitere a impulsului nervos în măduva spinării pe toată durata operației. Acest lucru permite monitorizarea stării măduvei spinării în timpul intervenției chirurgicale și dă un semnal în caz de întreruperi sau încetiniri ale transmisiei măduvei spinării. Astfel de modificări sunt comunicate chirurgului de către neurologul care efectuează procesul de neuromonitorizare. Această avertizare timpurie permite chirurgului să detecteze și să elimine cauza care a produs asta și elimină riscul de paralizie, posibil cauzat din cauza vătămării măduvei spinării.

3. Modele tridimensionale imprimate ale coloanei vertebrale (imprimare 3D) Tehnologia de imprimare tridimensională a devenit noua speranță a pacienților cu scolioză avansată și cu cifoză. Tehnologia face acum posibilă producerea unei copii exacte a coloanei vertebrale a unui pacient. În loc să fie nevoit să imagineze deformarea coloanei vertebrale în mintea sa, chirurgul poate să o vadă pur și simplu pe modelul 3D și, dacă este necesar, să simuleze operația pe care intenționează să o aibă pentru a avea o experiență cât mai autentică, cu rezultatele și dificultățile reale ale procedurii. El poate, de asemenea, analizând modelul 3D, să înțeleagă mai bine structura reală, pe care nu este capabil să o vadă complet din cauza țesuturilor moi care o înconjoară. Aceste modele determină cazurile de scolioză și cifoză cu deformări ale coloanei vertebrale severe cu anatomie anormală să fie tratate prin chirurgie într-un mod mai sigur, reducând în mare măsură riscul de paralizie și moarte.

TRATAMENTE

TEHNOLOGII

ACIBADEM

×
Căutare